diumenge, 28 de gener del 2018

28/01/2018. Editorial El PuntAvui. El TC imposa la seva llei arbitrària. El Tribunal Constitucional espanyol va erigir-se ahir de nou en àrbitre i part en el conflicte entre Catalunya i Espanya. Després d’una reunió extraordinària en dissabte i enmig de nombroses discrepàncies entre els magistrats, l’alt tribunal va decidir imposar, de manera arbitrària, el seu criteri al del Parlament i donar així un cop de mà a les pretensions del govern espanyol d’impedir, com sigui, la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. El TC decideix, doncs, que una investidura telemàtica no és possible, malgrat que així ho veiés adient la mesa del Parlament, i imposa que Puigdemont s’entregui a la justícia. El TC vol Puigdemont a la presó i, no només això, deixa en mans del jutge Llarena, en cas que el president fos detingut, la decisió final de la seva participació en el ple…

Benvolguts,

A l’Editorial del PuntAvui d’avui s’hi trova una anàlisi del capteniment del Sistema Judicial espanyol, en particular el TC i el TS, fidels col·laboradors dels altres dos poders, el Legislatiu i l’Executiu.

Permeteu-me que intercali una altra anàlisi del capteniment del sistema Judicial espanyol, i de la Policía Armada i la Guàrdia Civil, però escrita el 1981 per una periodista del diari de dretes francès Le Figaro. Considero que val la pena perquè ajuda a demostrar que el sistema Judicial espanyol és el mateix avui que el 1981 i que el 1975 i que el 1939 i que el 1936. I es clar, per extensió cal entendre que el sistema Legislatiu i l’Executiu també és el mateix. Ep! I l’Exèrcit espanyol actual és el mateix que es va revoltar el 1936 amb els Franco-Mola-Sanjurjo i el que s’havia revoltat el 1923 amb el Primo de Rivera i el suport del Borbó Alfons XIII i l’exèrcit d’avui és el mateix que el del primer Borbó Felip V! I segurament deu ser el mateix que el del darrer Àustria, i segurament que el del primer Àustria i vinga anar tirant endarrere!

L’article que intercalo del mateix Bloc Reflexions del 2014, de títol Dies previs al 23F, analitza globalment els problemes de fons d’Espanya en la Transacció (que no transició) i postula que tots tres poders, l’església, la magistratura i la policia es mantenen intactes després de la mort de Franco el 1975 i la transició del 1978. En aquell moment el problema més urgent era la tortura practicada per la policia i la guàrdia civil i per això l’articulista li dóna més relleu. Tampoc considera que l’Exèrcit fos perillós i resulta que Tejero, Armada, Milans del Bosch, el borbó i d’altres ja estaven congriant de feia temps un cop d’estat per el 23F!
Un cop la pseudo-democràcia estabilitzada i la traïció al poble consumada, amb la LOAPA, el café para todos, etc, s’ha vist tanmateix que els nínxols franquistes es mantenien també en els altres poders. I creaven noves fornades de franquistes. Per mostra:

·       la policia i la policia paralela, el GAL del Felipe González (el senyor X?),
·       l’església de Rouco Varela i de la Conferència Episcopal Espanyola (propietària de la COPE),
·       i la magistratura, tota la caterva de jutges que s’han perpetuat en els seus mètodes franquistes, no admetent judicis en català a Catalunya, no volent aprendre la llengua, alimentant els tribunals franquistes que abans es deien TOP i que ara es diuen Audiencia Nacional, TSJCC, Suprem i Constitucional.
Segurament que a més dels poders citats a l’article d’Anne M. Romero caldria afegir-hi el poder legislatiu i l’executiu i l’obscena relació entre els tres poders de Montesquieu!

I per acabar-ho d'espatllar, amb total impunitat, en el cas actual, amb l'agreujant que el Poder Judicial pot anar empaperant diputats republicans fins aconseguir que n'hi hagi menys que dels del 155. I per tant per art de màgia, no es treu un conill del barret de copa sinó que es fa desaparèixer un votant independentista i un altre i un altre...

Vegem ara l’Editorial del PuntAvui

28 gener 2018 2.00 h

El TC imposa la seva llei arbitrària

El Tribunal Constitucional espanyol va erigir-se ahir de nou en àrbitre i part en el conflicte entre Catalunya i Espanya. 

Després d’una reunió extraordinària en dissabte i enmig de nombroses discrepàncies entre els magistrats, l’alt tribunal va decidir imposar, de manera arbitrària, el seu criteri al del Parlament i donar així un cop de mà a les pretensions del govern espanyol d’impedir, com sigui, la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. En una resolució que no s’havia vist mai fins ara i que interpreta com li convé el reglament del Parlament, l’alt tribunal condiciona la investidura de Puigdemont a la seva presència física a la cambra, tal com volien el govern del PP i l’oposició catalana, presència que, a més, ordena que estigui autoritzada pel jutge. El TC decideix, doncs, que una investidura telemàtica no és possible, malgrat que així ho veiés adient la mesa del Parlament, i imposa que Puigdemont es lliuri a la justícia.

El TC vol Puigdemont a la presó i, no només això, deixa en mans del jutge Llarena, en cas que el president fos detingut, la decisió final de la seva participació en el ple. I no cal recordar com el magistrat del Suprem ha interpretat fins ara els drets dels diputats empresonats.

És a dir, l’alt tribunal no accepta de moment la petició del govern del PP de suspendre el ple, però es treu de la màniga una resolució per suspendre’l ‘de facto’. Aquest és, malauradament, el moment greu de la política a l’Estat espanyol, on tot es condiciona a l’àmbit judicial de manera permanent i el diàleg es continua deixant de banda, malgrat que som davant un conflicte clarament polític.

I no només això, sinó que es passa sense miraments pel damunt de la voluntat del poble expressada a les urnes.

Editorial El PuntAvui

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada