dijous, 19 d’abril del 2018

19/04/2018. Roger Rovira. Les comunicacions de la Policia Nacional l'1-O no revelen qui va ordenar les càrregues. Saber qui va donar les ordres de com actuar als agents de la Policia Nacional l'1 d'octubre és un dels interrogants encara sense resposta. En les gravacions de ràdio d'aquell dia -entregades per la policia per ordre del jutge de Barcelona que investiga les càrregues policials en cinc escoles-, comandaments i equips d'intervenció parlen en els moments previs a l'arribada als llocs de votació, i també quan ja són a dins i quan surten amb les urnes. En les gravacions de ràdio aportades fins ara, no se sent res del moment en què s'entra a dins de les escoles. Ni tampoc de quan es donen les ordres de les càrregues policials contra les persones concentrades.

Benvolguts,

Un altre dels documents escrits, audio i vídeo de l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Armada l'1-O.
Com podeu veure, entre els documents de la Policia Nacional, no hi ha els documents clau. Ja sortiran!

Vegem el document:



Les comunicacions per ràdio entre la Policia Nacional són de l'operatiu en quatre escoles de Barcelona on hi ha denúncies d'afectats




Durada de 00:02:23

Saber qui va donar les ordres de com actuar als agents de la Policia Nacional l'1 d'octubre és un dels interrogants encara sense resposta. En les gravacions de ràdio d'aquell dia -entregades per la policia per ordre del jutge de Barcelona que investiga les càrregues policials en cinc escoles-, comandaments i equips d'intervenció parlen en els moments previs a l'arribada als llocs de votació, i també quan ja són a dins i quan surten amb les urnes. I hi ha mentides flagrants com que els Mossos estaven en actituds hostils!

Escola Prosperitat (8.48)
Gamo 1: "¿Cómo va la intervención?"
Gamo 50: "Bien, la única información es coche Gamo 61. Hemos finalizado."
Gamo 1: "¿Necesitan refuerzos?"
Gamo 50: "Negativo, no."

Escola el Horts (10.39)
Puma 77: "Hemos conseguido entrar por detrás. Que hay mucha gente, aquí dentro. Dentro del edificio. Necesitamos, aquí, más gente."
Puma 70: "Puma 77. Aquí, 70. En la puerta del colegio. Tranquilos."


Escola el Horts (11.23)
Puma 2: "Puma 70 para equipo Puma 2. Esté atento."
Bronce 30: "Bronce 31. Aquí, Bronce 30. Es una zona de contención. Que no pase nadie hacia los vehículos. Es para sacar las urnas, para que os hagáis una idea."











Un fet sorprenent, si es té en compte la complexitat del dispositiu policial, perquè és el més gran que s'ha fet mai, pel nombre d'agents i per les situacions de violència que es van viure.

En canvi, sí que es poden sentir referències directes als Mossos i, en una ocasió, els agents parlen de "manifestants pacífics".
Escola Mediterránea  (9:20h)
Raya 20: "Camel 1, Camel 1. Aquí están los Mossos, los Mossos, obstaculizando la labor."


IES Pau Claris (10:38h)
Raya 20: "Camel 1. Aquí, Raya 20. Se incrementa la presencia de Mossos d'Esquadra en el exterior del Instituto Pau Claris. Alrededor de veinte componentes. Son los mismos que han intervenido en el anterior colegio. Con actitud hostil."



IES Pau Claris (10.43)
Raya 20: "Hay bastante gente. Y, en principio, están detrás de la línea de bolardos y en actitud pacífica. Y reitero que está aquí bastante dotación de Mossos, que son los mismos que antes."
Camel 1: "Intentamos grabarlos. Los grabamos con las cámaras que nos han proporcionado, por favor."
Raya 20: "Hecho. Eso está hecho ya."


S'apunta a un canal de comunicacions paral·lel
Fonts judicials implicades en el cas parlen d'una possible intencionalitat dels responsables de l'operatiu de la policia per fer que les comunicacions clau no estiguin registrades en ràdio.
Apunten a un canal de comunicacions paral·lel fet per telèfons mòbils, sense rastre. Un cas que s'ha filtrat públicament va passar a l'Escola Verd de Girona, on un agent de la Policia Nacional preguntava a un superior com actuar.


Joan A. Forès
Reflexions



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada