dimarts, 17 d’abril del 2018

16/04/2018. Salvador Cot. ... i Sánchez va mirar als ulls a Llarena. "L'actitud, digna i coherent, de Sànchez és la primera topada de la gran batalla política que significarà la causa general contra l'independentisme". No es pot pretendre ser un jutge imparcial i, simultàniament, considerar-se a si mateix una víctima del moviment polític a qui s'acusa i es pretén condemnar. Les represàlies de l'Estat han acabat amb la docilitat de molts dels acusats, que ja han entès que no poden esperar benevolència d'un règim polític disposat a nivells de repressió equivalents als de Turquia o el Marroc.



Vegem l'article:





La declaració de Jordi Sànchez davant el jutge Llarena ha obert una nova fase en el xoc entre el règim del 78 i l'independentisme català. Sànchez ha acusat Llarena ("amb to dur i mirant-lo fixament als ulls", descriu El Mundo) de què no es pot pretendre ser un jutge imparcial i, simultàniament, considerar-se a si mateix una víctima del moviment polític a qui s'acusa i es pretén condemnar.

L'actitud, digna i coherent, de Sànchez és la primera topada de la gran batalla política que significarà la causa general contra l'independentisme. Les represàlies de l'Estat han acabat amb la docilitat de molts dels acusats, que ja han entès que no poden esperar benevolència d'un règim polític disposat a nivells de repressió equivalents als de Turquia o el Marroc.

L'important, ara, és que l'independentisme sigui capaç de coordinar tots els fronts -els presos, l'exili, el carrer i, fins on sigui possible, les institucions catalanes- en una estratègia única de denúncia del caràcter autoritari de l'Estat espanyol. Jordi Sànchez ha inaugurat la defensa política dels presos catalans i ha marcat un punt d'inflexió. En vindran d'altres.

Salvador Cot


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada