diumenge, 1 d’abril del 2018

14/03/2018. Josep Casulleras Nualart. Selmayrgate: l’escàndol que implica el PP espanyol i que podria fer caure Juncker. Martínez Alberola participa en una maniobra per a ascendir Martin Selmayr i consolidar el nucli dur al capdamunt de la Comissió. Diuen que la bombolla europea ha esclatat; que el tedi i la relativa pau interna que hi ha en la rutina diària als edificis de les institucions europees de Brussel·les s’ha acabat. N’és la causa un escàndol de relacions de poder i de favoritisme entre la petita elit que aquests últims anys s’ha fet forta entorn del president de la Comissió, Jean-Claude Juncker. El protagonista i el focus de totes les crítiques, l’alemany Martin Selmayr, el nou home fort de la Comissió, que va arribar al càrrec de secretari general per un procediment molt dubtós en què ha tingut el paper de protagonista secundària Clara Martínez Alberola, la mà dreta de Juncker i el principal ariet del PP espanyol a Brussel·les contra l’independentisme català.

Benvolguts, 

Hem intentat resumir en la presentació tot l'intríngulis de la trampa que l'entorn de Juncker fa des de fa anys per afavorir el PP europeu i sobretot el PP espanyol. Els favors que el Margallo diu que deu a la meitat dels paisos europeus per tal que actuin contra els desitjos d'independència de Catalunya formen part d'aquest assumpte (els favors es paguen)! Els diplomes que la Universitat de Salamanca (si l'Unamuno aixequés el cap!) han donat a aquests criminals i els premis Princesa d'Astúries donats també als mateixos mafiosos ho corroboren! Sobretot tenint en compte que els varen traslladar expressament a Espanya durant el mes d'octubre del 2017 en la capvuitada de la jornada del referèndum de l'1-O, quan els diaris i noticiaris televisius i els whatsapps i similars n'anaven plens de la massacre que l'Exèrcit espanyol va fer contra els catalans amb els braços enlaire que només volien votar! És que són uns tramposos compulsius! Per cert si escrivim exèrcit ho fem a consciència perquè la Guàrdia Civil i la Policia són cossos militaritzats que en estats d'excepció o setge depenen del ministeri de l'exèrcit!



Selmayrgate: l’escàndol que implica el PP espanyol i que podria fer caure Juncker

Martínez Alberola participa en una maniobra per a ascendir Martin Selmayr i consolidar el nucli dur al capdamunt de la Comissió

 
14/03/2018  22:00

Diuen que la bombolla europea ha esclatat; que el tedi i la relativa pau interna que hi ha en la rutina diària als edificis de les institucions europees de Brussel·les s’ha acabat. N’és la causa un escàndol de relacions de poder i de favoritisme entre la petita elit que aquests últims anys s’ha fet forta entorn del president de la Comissió, Jean-Claude Juncker.

El protagonista i el focus de totes les crítiques, l’alemany Martin Selmayr, el nou home fort de la Comissió, que va arribar al càrrec de secretari general per un procediment molt dubtós en què ha tingut el paper de protagonista secundària Clara Martínez Alberola, la mà dreta de Juncker i el principal ariet del PP espanyol a Brussel·les contra l’independentisme català.

Juncker, Selmayr, Martínez Alberola i Margaritis Schinas. Quatre polítics que han actuat amb coordinació, d’esquena a la resta de comissaris i en benefici propi, per a consolidar el seu poder privilegiat al capdamunt de la Comissió. És això que ha enfurismat tant la Comissió com el Parlament Europeu, que ja investiga el cas del nomenament il·legítim de Selmayr com a secretari general. I és alarmant, perquè el procediment que es denuncia, en un moment de crisi de credibilitat i de confiança en les institucions europees, és com abocar benzina al foc de l’euroscepticisme.
La designació de Selmayr ha estat ben ombrívola. Va ser el cap de gabinet de Juncker fins el 21 de febrer proppassat, quan va ser ascendit a secretari general. El càrrec de cap de gabinet el va passar a ocupar Martínez Alberola, i Selmayr substituïa el veterà Alexander Italianer
Però ningú no estava al cas que Italianer es retirava, tret de Juncker i de Selmayr; no en van dir res a la resta de comissaris i, en canvi, Selmayr fou nomenat secretari general adjunt, que és un requisit previ per a ser designat secretari general.

Però a Selmayr li feia falta encara un altre requisit per a ser secretari general adjunt: disposar, si més no, d’un candidat alternatiu i que fos una dona. I hi va haver efectivament una altra candidata, que va renunciar al cap de vuit minuts. Selmayr tenia via lliure a esdevenir el principal funcionari de la Comissió, bo i sabent que Italianer ja plegava. Qui era aquesta falsa candidata, utilitzada fraudulentament per a permetre l’ascens de Selmayr? Doncs Clara Martínez Alberola, tal com va revelar el periodista del Libération a Jean Quatremer.

Quan es va saber això, tothom es va posar les mans al cap. Aleix Sarri, assistent de l’eurodiputat Ramon Tremosa, explicava d’una manera clara la maniobra fosca de l’entorn de Juncker per a controlar la Comissió: ‘Martin Selmayr ha estat el cap de gabinet de Juncker que ha governat amb mà de ferro la Comissió Europea. Durant aquests darrers anys ha marginat la veu de la resta de comissaris i ha obligat que tot passés per les seves mans. Margaritis Schinas, l’infaust portaveu de la Comissió Europea, és la mà dreta de Selmayr. Martínez Alberola, persona de confiança de Rajoy i sospitosa d’haver manipulat la pregunta sobre Catalunya el setembre del 2015, la seva mà esquerra. Junts han dirigit la CE d’un Juncker absent.’

I destacava reaccions com la d’un dels homes forts de la CDU de Merkel a Brussel·les: ‘No ha estat pas Alemanya que ha demanat el nomenament de Selmayr, nosaltres no volem gent que no tingui experiència. Això és un cop d’estat.’



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada