dijous, 12 d’abril del 2018

12/04/2018. Ferran Espada. L’unionisme i la indecència.L’unionisme ha d’entendre que imposar les seves idees per la via de permetre aquesta àmplia repressió judicial basada en la mentida estructural és indecent. L’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el moviment republicà català ha fet una escalada tan brutal que fins i tot es percep incomoditat en alguns sectors de l’unionisme. S’ha pogut observar, per exemple, en les declaracions dels dirigents del PSC assegurant que no veuen per enlloc el delicte de terrorisme que se li atribueix a una ciutadana de Viladecans pel fet de ser membre d’un CDR i haver instat a fer mobilitzacions. Ara bé, cal preguntar-se fins on serà suportable per a aquests actors polítics –i altres de socials– la incoherència d’admetre que no es pot atribuir el delicte de rebel·lió als dirigents polítics republicans empresonats perquè es basa en una violència inexistent, o no es pot qualificar de terrorisme les accions dels CDR per discutibles que siguin, i en canvi acceptar sense embuts les decisions judicials que comporten desenes d’anys de presó.


12 abril 2018 2.00 h

L’unionisme i la indecència

Ferran Espada

L’unionisme ha d’entendre que imposar les seves idees per la via de permetre aquesta àmplia repressió judicial basada en la mentida estructural és indecent

L’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el moviment republicà català ha fet una escalada tan brutal que fins i tot es percep incomoditat en alguns sectors de l’unionisme. S’ha pogut observar, per exemple, en les declaracions dels dirigents del PSC assegurant que no veuen per enlloc el delicte de terrorisme que se li atribueix a una ciutadana de Viladecans pel fet de ser membre d’un CDR i haver instat a fer mobilitzacions. Ara bé, cal preguntar-se fins on serà suportable per a aquests actors polítics –i altres de socials– la incoherència d’admetre que no es pot atribuir el delicte de rebel·lió als dirigents polítics republicans empresonats perquè es basa en una violència inexistent, o no es pot qualificar de terrorisme les accions dels CDR per discutibles que siguin, i en canvi acceptar sense embuts les decisions judicials que comporten desenes d’anys de presó. Els centenars de milers de ciutadans unionistes que viuen a Catalunya tenen tot el dret a defensar la seva posició. Però han de prendre una decisió que té més a veure amb l’ètica i la moral que amb la política. L’unionisme, ciutadà a ciutadà, ha de decidir si vol convertir-se en una minoria d’imposició que, per acció o omissió, permet que l’Estat empresoni i jutgi amb falses acusacions una bona part dels seus conciutadans. Tot delegant la defensa de les seves posicions polítiques en l’acció de l’Estat contra amics, companys de feina, veïnes o fins i tot familiars d’adscripció republicana. Perquè això és el que està passant. L’unionisme no hauria d’estar renyit amb la decència. Ho plantejo sense cap ànim d’ofensa. Ben al contrari, amb la voluntat d’establir un pont de concòrdia de país basat en el fet que l’objectiu republicà ha de poder ser discutible però que l’unionisme ha d’entendre que imposar les seves idees no per la via de guanyar a les urnes sinó de permetre, sense alçar la veu, aquesta àmplia repressió judicial basada en la mentida estructural, és simplement indecent. Es pensi com es pensi.
     
COMENTARIS  
12
+1#11 ROBERTO GARCÍA CASTRO
Sr. Grau, habla usted en serio? si lo del 27-O no fue un golpe de estado subvirtendo el orden constitucional entonces què fue? dìgamelo usted por favor, soy todo oidos. aplicar el 155 no era obligatorio aplicarlo por parte del Estado despuès de semejante ida de olla?
Dijous, 12 abril 2018 16.15
+1#12 MARCEL ESTRADA CANELA
La Història no s'atura i la independència de Catalunya ja és una fita que es veu cada vegada més pròxima. Amb un govern de l'estat corrupte, amb una Justícia hereva de la Dictadura, uns Partits Polítics còmplices amb el "Apor ellos", Espenya esdevé un estat fallit.
Dijous, 12 abril 2018 16.57
0#13 ANDREU FAURA LAO
Fem via fem republica o estat català i manen a Espanya i tots aquests sectaris espanyols a on es mereixen al pot de les escombreries com altres hi han fet a l antiga Iugoslàvia Txecoslovàquia unió soviètica catalans ja es l hora de cambiar el mapa d Europa i de sortir d aquesta Europa immobilista i esclavista dels estats nacions imperialistes visca Catalunya lliure i sobirana i cap l efta
Dijous, 12 abril 2018 17.34
12

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada