dimecres, 4 d’abril del 2018

04/04/2018. Agències. La policia espanyola deté Hervé Falciani per extradir-lo a Suïssa. Les autoritats espanyoles el buscaven des del 19 de març, quan van rebre una ordre de detenció internacional des del país alpí. A Falciani se li atribueix la difusió d’un llistat amb més de 130.000 noms de clients del banc suís HSBC, per al qual treballava. Les autoritats helvètiques el reclamen per robar les dades de milers de presumptes evasors fiscals. Finalment, l’han localitzat aquest dimecres quan participava en un acte a la Universitat Pontifícia de Comillas, a la capital espanyola.El nom de Falciani estava al programa d’un debat amb el títol Quan dir la veritat és heroic: traient a la llum les guarides fiscals, organitzat per la Plataforma de Justícia Fiscal i amb la participació de periodistes i el sindicat de tècnics del ministeri d’Hisenda.

 4 abril 2018 19.50 h

La policia espanyola deté Hervé Falciani per extradir-lo a Suïssa

Agents de la Comissaria General de la Policia Judicial l’arresten a Madrid quan participava en un acte sobre paradisos fiscals a la Universitat Pontifícia de Comillas
 Les autoritats espanyoles el buscaven des del 19 de març, quan van rebre una ordre de detenció internacional des del país alpí


AGÈNCIES - MADRID
La policia espanyola ha detingut aquest dimecres l’extreballador de banca i enginyer informàtic Hervé Falciani per extradir-lo a Suïssa. A Falciani se li atribueix la difusió d’un llistat amb més de 130.000 noms de clients del banc suís HSBC, per al qual treballava. Les autoritats helvètiques el reclamen per robar les dades de milers de presumptes evasors fiscals.
Agents de la Comissaria General de Policia Judicial de la Policia Nacional han arrestat Falciani a Madrid en virtut de l’ordre de detenció i entrega d’extradició a les autoritats suïsses, segons fonts del Cos Nacional de Policia (CNP) espanyol citades per Efe.
Segons les mateixes fonts, la policia el buscava des del 19 de març, quan va arribar l’odre de detenció internacional emesa per Suïssa. Finalment, l’han localitzat aquest dimecres quan participava en un acte a la Universitat Pontifícia de Comillas, a la capital espanyola.
El nom de Falciani estava al programa d’un debat amb el títol Quan dir la veritat és heroic: traient a la llum les guarides fiscals, organitzat per la Plataforma de Justícia Fiscal i amb la participació de periodistes i el sindicat de tècnics del ministeri d’Hisenda.
Falciani ja va ser detingut el 2012 per haver filtrat les dades de 130.000 comptes bancaris de ciutadans de 180 països que va recopilar mentre treballava al banc HSBC, entre el 1997 i 2007. Finalment, l’Audiencia Nacional espanyola va rebutjar lliurar-lo a Suïssa perquè la informació que va revelar feia referència a “activitats sospitoses d’il·legalitat” que “de cap manera és susceptible de legítima protecció”.

Gràcies a l’anomenada llista Falciani, la Hisenda espanyola va aconseguir regularitzar 300 milions d’euros de 659 defraudadors fiscals.

Agències

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada