dimecres, 7 de març del 2018

06/03/2018. Pensions. Salvador Cot. Menys AVE i més pensions. "El de les pensions és un problema estructural, que afectarà molt seriosament al sistema polític espanyol". Una de les proves més evidents de la terrible inoperància de l'esquerra espanyola és que la revolta dels jubilats s'ha generat des de baix, al marge dels partits i els sindicats. La pujada de la majoria de les pensions s'ha quedat per sota dels dos euros al mes, una indignitat que afegeix humiliació a milions de persones que van treballar molt, sovint en feines dures i en èpoques terriblement difícils. El nivell de vida dels jubilats és un termòmetre infalible del nivell de benestar de qualsevol societat. I algun dia, no gaire llunyà, es començaran a escoltar consignes que reclamaran menys AVE i més pensions... I serà aleshores quan el règim del 78 tremolarà com mai ha tremolat.

Benvolguts,

Quan varen aparèixer els fills del...15M, molt xulos i passats de voltes, que es varen presentar a Catalunya com si ells sí que sabien de què anava i no nosaltres que no estàvem ficats en la lluita de classes (recordeu el trist paper del Pablo Capillas al Velòdrom d’Horta?), vàrem preguntar-nos si era certa la frase que diu que “l’enemic del meu enemic és el meu amic” i vàrem proposar-los de veure si hi havia un enemic comú als Podemos (i altres confluències) i als independentistes catalans, d’arrel popular i transversal, i evidentment n’hi havia almenys un: la casta espanyolista representada a nivell de partits per els PPSOECs!

Però l'entesa ha estat absolutament impossible!

Ara ens trobem en un context semblant. El moviment dels pensionistes que han comprès que l’Estat espanyol no pot continuar mantenint el contracte amb els actuals i futurs pensionistes que, segons en Salvador Cot, són milions de persones que van treballar molt, sovint en feines dures i en èpoques terriblement difícils.

Ep!, no poden continuar mantenint les pensions si el país és el més corrupte del mon mundial, si es continua “cosint España con hilos de acero” que deia la Maleni, fabricant ferrocarrils i autopistes de peatge i si qui ho fabrica són els Florentinos, els IBEX35, els Puente Aéreos, els compi-yoguis, les targetes Blacks, La Caixa i les Caixes de Pensions (les de les Participacions preferents, i els deutes subordinats), els dels paradisos fiscals, i si la revolta dels jubilats no s'hagués generat des de baix, al marge dels partits i els sindicats...

Vegem l’article:



"El de les pensions és un problema estructural, que afectarà molt seriosament al sistema polític espanyol"
 
per Salvador Cot 

06/03/2018

Una de les proves més evidents de la terrible inoperància de l'esquerra espanyola és que la revolta dels jubilats s'ha generat des de baix, al marge dels partits i els sindicats. 

La pujada de la majoria de les pensions s'ha quedat per sota dels dos euros al mes, una indignitat que afegeix humiliació a milions de persones que van treballar molt, sovint en feines dures i en èpoques terriblement difícils. El nivell de vida dels jubilats és un termòmetre infalible del nivell de benestar de qualsevol societat.

El de les pensions és un problema estructural, que afectarà molt seriosament al sistema polític espanyol. Cap dels partits del sistema -PP, PSOE o Ciutadans- no està disposat a detraure diners dels contractes que engreixen els resultats de l'Ibex per beneficiar els jubilats i tampoc cap d'ells no s'atrevirà a incrementar els impostos als més rics ni a les grans empreses. Queda l'IVA, però aquest és un impost regressiu, que també castiga les rendes més baixes. És a dir, se'ls apujarien les pensions als jubilats i, per darrere, també els impostos que paguen per la cistella de la compra.

A més, s'acosta una catàstrofe demogràfica perquè cada any s'incrementa el gruix de les generacions que es van jubilant. O sigui que hi haurà més gent amb pensions més baixes.
 I algun dia, no gaire llunyà, es començaran a escoltar consignes que reclamaran menys AVE i més pensions... I serà aleshores quan el règim del 78 tremolarà com mai ha tremolat.

Salvador Cot

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada