dilluns, 5 de març del 2018

04/03/2018. Investidura. Quico Sallés. L'independentisme es torna a posar davant del mirall. Nou episodi en la nova etapa oberta en el procés independentista amb les eleccions del 21 de desembre. La situació política ha variat en les darreres 48 hores. Tant JxCAT com ERC tenien un preacord, amb la investidura de Jordi Sànchez, com a divisa. Però el soci indispensable de la terna independentista, la CUP, va donar carabasses a l'acord en la reunió del consell polític de dissabte. Un cop de porta que va caure com un gerro d'aigua freda tant a republicans com a junters. "No és un dia feliç pel sobiranisme", assegurava Josep Rull aquest dissabte a la nit.


Benvolguts,

Hem parlat amb diversos amics de diversos col·lectius amb els que tenim contacte i compartim projectes i estan tots emprenyats com una mona per com evolucionen (o no?) les converses per a la investidura del nou President de la Generalitat de Catalunya. El neguit és el mateix, de fet n'hi ha dos de neguits, l'un és com els nostres partits dinàstics s'estan baratant els possibles resultats, l'altre el tracte que donen a la CUP i la opinió unànime de que és la CUP que actua d'acord amb el que el poble va votar el 21-D, i no els altres "polítics" que pel que sembla més aviat s'haurien d'anomenar "cuñaos"...

L'opinió unànime de molts dels amics és que el transvassament de vots d'ERC cap a les CUP hauria sigut molt més gran si el poble hagués intuït aquestes baralles de "saloon" que hi ha hagut a continuació i el menyspreu que JxCat i ERC tenen a les CUP, que fins ara s'han resolt humiliant les CUP i al final sembla que ja n'hi ha prou...i que pel que sembla serà difícil de resoldre. Mentre els nostres "polítics" pretenguin descaradament guanyar-se el poder i la vida a costa de la independència...

Tal com vàrem explicar la setmana passada JuntsxCat i ERC, no es molesten a posar-se d’acord amb la CUP, fan el que volen i després es posen les mans al cap quan els bons nois de la CUP no accedeixen a totes les parides, de curt i de llarg termini, que els primers decideixen! Dèiem en aquest apunt que:

Tant l’un com l’altre dels partits “dinàstics” semblen pressuposar que les CUP són pocs i mal avinguts i que són prou bon nois per ajudar als altres a sobreviure els embolics que acaben en atzucacs que els primers es munten sempre que poden!

Vegem el resum del dia (o de la setmana) d’en Quico Sallés:



L'independentisme es torna a posar davant del mirall









Turull seria el tercer de la llista si la proposta de Sànchez no reexeix. Demòcrates sospesa trencar el pacte amb ERC 

per Quico Sallés 04/03/2018

Nou episodi en la nova etapa oberta en el procés independentista amb les eleccions del 21 de desembre.



El president del Parlament, Roger Torrent, enraona amb Josep Costa i Xavier Muro, mentre Eusebi Campdepadrós mira l'hemicicle | JOB VERMEULEN

El president del Parlament, Roger Torrent, ja ha anunciat aquest diumenge el vespre que aquest dilluns enceta la ronda de contactes amb els presidents dels grups parlamentaris per proposar un nou ple d'investidura, malgrat que el primer convocat continua "ajornat"

La situació política ha variat en les darreres 48 hores. Tant JxCAT com ERC tenien un preacord, amb la investidura de Jordi Sànchez, com a divisa. Però el soci indispensable de la terna independentista, la CUP, va donar carabasses a l'acord en la reunió del consell polític de dissabte. Un cop de porta que va caure com un gerro d'aigua freda tant a republicans com a junters. "No és un dia feliç pel sobiranisme", assegurava Josep Rull aquest dissabte a la nit. 

Però JxCAT no llença la tovallola. De fet, estan disposats fins arribar a la tercera opció de noms de possibles investibles és "per estricte ordre", el conseller de Presidència, Jordi Turull i a empaquetar millor l'acord per dura a terme la famosa implementació de la "República".  Una opció que guanyaria opcions entre els junters i el PDeCAT. Els negociadors dels junters, amb Damià Calvet i el mateix Rull al capdavant miren de mantenir el fràgil equilibri existent entre l'opció d'ERC, la de la CUP -oposada als republicans- i la d'una part de JxCAT que coincideix amb els cupaires. 

En qualsevol cas, l'aritmètica parlamentària comptarà amb dues faltes constants en les files independentistes. La del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la del conseller de Salut, Antoni Comin, que ja han deixat clar que no renunciaran a l'acta de diputat del Parlament de Catalunya. 

Amb aquest panorama, de divisió ja estratègica més que tàctica entre ERC i JxCAT, s'hi ha afegit avui més pólvora a través d'un article a El Periódico del diputat republicà al Congrés Joan Tardà amb què proposava bastir ponts amb comuns i el PSC. Una opinió que ha generat un fort terrabastall fins al punt que la diputada de Democràtes, Titón Laïlla, integrada a les llistes dels republicans, ha advertit a través de Twitter que els demoindepes apostarien per trencar el pacte amb ERC si es festeja amb els socialistes, a qui consideren còmplices del 155. 

Torrent té confirmades les hores de reunió amb un representant de la CUP, encara per definir. Amb el líder dels comuns, Xavier Domènech, a les 11 del matí. Posteriorment es trobarà a les dos quarts de dotze amb Miquel Iceta, president del grup parlamentari socialista. A la una, amb el popular Xavier Garcia Albiol. A les cinc amb Marta Rovira i Raül Romeva d'ERC. A les sis, amb Elsa Artadi de JxCAT. No serà fins les set del vespre que es reunirà amb la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, de Ciutadans. Entremig poden passar moltes coses, fins i tot, recosir un acord de darrera hora o obrir la porta clarament cap a noves eleccions. Amb les carabasses de la CUP, la tensió entre JxCAT i ERC, i els embolics que sorgeixen a l'interior d'aquestes dues formacions, l'independentisme institucional es torna a posar davant del mirall i cal recordar que no sempre s'ha agradat. De fet, serà una prova de foc per mantenir la pulsió del republicanisme que van fer costat a la declaració del 27-O. Nova etapa. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada