dijous, 25 de gener del 2018

24/09/2017. Marc Cros. El dret a l’autodeterminació de Catalunya arriba a les Nacions Unides. L'expert de les Nacions Unides en conflictes territorials envia una carta a instàncies internacionals –a la qual EL TEMPS ha tingut accés en exclusiva- on denuncia “les violacions dels drets humans” a l’Estat espanyol i defensa el dret a l’autodeterminació per a Catalunya abans que la situació esdevingui "una amenaça de pau local, regional i internacional”. L’encarregat d’aplicar les resolucions de les Nacions Unides sobre el Dret a l’Autodeterminació, Alfred-Maurice de Zayas, ha posat sobre l’agenda internacional el procés català. L’expert independent de l’ONU té el mandat de promoure l’ordre democràtic i equitatiu en el concert de les Nacions Unides, un càrrec d’alt rang que ocupa des de 2012.

Benvolguts,

Aquest article és del 24 de setembre del 2017, una setmana abans de l’1-O. 

Un mes abans de l’aplicació del 155, amb els empresonaments massius de parlamentaris i responsables d’associacions pacífiques com l’ANC i Omnium Cultural. Resultat? Zero! Consequències? Zero.

I fa més de 100 dies que tots aquests diputats, Oriol Junqueras, Quim Forn, i Jordi Sánchez i aquests ciutadans com Jordi Cuixart són a la presó sense judici, i l’autoritat judicial borbofranquista no els deixa anar ni al debat ni a la cerimònia d’investidura. I els 5 exiliats tampoc no poden tornar (inclusivament en Puigdemont) perquè aniran de cap al Penal de Burgos o a Alcatraz!

Altres com la Carme Forcadell, en Rull i en Turull, després de jurar els Principios del Movimiento Nacional, estan en llibertat, amb fiança i amb l’amenaça d’estar-se quietons o sinó els tornem a engarjolar. Avui diu el diari que els parlamentaris en llibertat provisional que votin Puigdemont seran severament castigats...

I l’Arrimadas continua explicant que si l’autoritat judicial borbofranquista continua engarjolant diputats independentistes ella arribarà a tenir prou vots per esdevenir la 131 Presidenta de la Generalitat de Catalunya! Sense caure-li la cara de vergonya! Ni a ella ni a nosaltres!

Vegem l’article:


1-O AL MÓN
El dret a l’autodeterminació de Catalunya arriba a les Nacions Unides

L'expert de les Nacions Unides en conflictes territorials envia una carta a instàncies internacionals –a la qual EL TEMPS ha tingut accés en exclusiva- on denuncia “les violacions dels drets humans” a l’Estat espanyol i defensa el dret a l’autodeterminació per a Catalunya abans que la situació esdevingui "una amenaça de pau local, regional i internacional”.  

 
Per Marc Cros

24/09/2017

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

L’encarregat d’aplicar les resolucions de les Nacions Unides sobre el Dret a l’Autodeterminació, Alfred-Maurice de Zayas, ha posat sobre l’agenda internacional el procés català. L’expert independent de l’ONU té el mandat de promoure l’ordre democràtic i equitatiu en el concert de les Nacions Unides, un càrrec d’alt rang que ocupa des de 2012.

En els darrers dies, Zayas s’ha adreçat a les més altes instàncies internacionals per alertar de la “intransigència territorial” de l’Estat espanyol i per defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya, com la millor “estratègia de prevenció de conflictes”. També proposa “una mediació oportuna abans que la situació degeneri en una amenaça de pau local, regional i internacional”.

La carta ha arribat al president de la Comissió Europea, Jean-Claude JunckerChristianTomuschat, una figura important en el món jurídic internacional i ex-membre de la Comissió de Dret Internacional i del Comitè de Drets Humans; i ValdisDombrovskis, primer ministre letó; entre d’altres alts càrrecs. També és al corrent de la situació el Secretari General de l'ONU, a qui Zayas demana que com a autoritat “ajudi a arribar a una solució pacífica”.

Alfred-Maurice de Zayas expert independent de l'ONU.


Final del formulari
Segons els experts en política internacional, la implicació de Zayas obre la caixa dels trons per la seva gran influència en els càrrecs del Consell d’Europa. A més, molts dels quals són alemanys, fet que pot ser determinant en el posicionament d’Angela Merkel en els propers dies, passades les eleccions.

La missiva de l’expert de l’ONU recull un augment de les denúncies relatives “a les violacions dels drets humansa l’Estat espanyol, com el dret a la llibertat d’expressió. 

“Em preocupa l'evidència de violacions dels principis fonamentals dels drets humans i el dret internacional, inclòs l'estat de dret i l'autodeterminació”.

Abans d’alertar a instàncies internacionals, Zayas va intentar posar-se en contacte amb el govern espanyol. “He transferit aquestes denúncies a les autoritats espanyoles sense una resposta satisfactòria.



Joan A. Forès
Reflexions 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada