dimecres, 29 de novembre del 2017

28/11/2017. Europa prepara una nova multa contra l'Estat espanyol. Imposa una sanció de 106.000 euros al dia per incomplir la normativa europea de crèdit hipotecari. La Comissió Europea ha demanat al Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) que imposi la multa per no transposar la directiva europea sobre contractes de crèdit hipotecari, que persegueix protegir els drets del consumidor davant, per exemple, de les clàusules abusives dels bancs. De fet, Espanya lidera el rànquing de països que més multes paguen per incomplir la normativa comunitària. Concretament, segons la Secretaria General de la Comissió Europea, 7 de cada 10 euros que ingressa la Comissió en concepte de sancions provenen d'Espanya.

Benvolguts,

Una mostra més de l'esperit trampós de l'administració espanyola. La darrera trampa que recordem fou en referència a les patents. En el cas de les patents va haver-hi una "pataleta" d'antologia dels funcionaris espanyols: S'estava tramitant a la UE una llei que permetia usar únicament 3 lléngues per redactar les patents europees. Això permetia que els científics que volguessin patentar quelcom no haguessin de presentar les patents a cada un dels paisos europeus on volien  estar protegits sinó només a la UE, i ja valia per tots. Condició per simplificar el procediment: que les patents estiguessin redactades en anglès, francès o alemany. Problema: Que els espanyols, que són "mas chulos que un siete" varen oposar-se a aquest procediment si no s'afegia el castellà com a quarta llengua. La UE no els va permetre aquest afegiment. El Regne d'Espanya fou eliminat de la Comissió, per incompareixença. Conclusió: Ara quan un europeu vol presentar una patent que cobreixi tots els paisos europeus, segueix el procediment esmentat i tots contents. Ara bé, quan l'europeu té la desgràcia de ser espanyol, s'ha de treure la patent per a cada un del paisos que li interessi. I pagar-ne els costos, que seran superiors.

Corol·lari: Des d'aquell moment els espanyols queden autodiscriminats...

En el cas que presentem de la normativa i els crèdits hipotecaris també hi ha uns costos superiors als dels altres europeus. Amb una petita diferència: 

A Espanya ja sabem que es practica la capitalització dels beneficis (que van a parar als bancs) i la socialització de les pèrdues (que les ha de pagar l'españolito)

Per cert, les multes les paguem tots els españolitos amb els nostres impostos o amb la rebaixa de les pensions, o amb els ridículs salaris mínims, o amb eles monstruoses taxes d'atur...

Españolito que vienes, al mundo, te guarde Diós, una de las dos Españas ha de helarte el corazón!

 Vegem l'apunt del Directe.cat:


28 DE NOVEMBRE DE 2017 19:40 H

Imposa una sanció de 106.000 euros al dia per incomplir la normativa europea de crèdit hipotecari
Redacció. La Comissió Europea ha demanat al Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) que imposi una multa a l'Estat espanyol de més de 100.000 euros al dia per no transposar la directiva europea sobre contractes de crèdit hipotecari, que persegueix protegir els drets del consumidor davant, per exemple, de les clàusules abusives dels bancs.

© Reuters

Concretament, demana que sancioni amb 105.991 euros per cada dia de retard. L'Estat espanyol va esgotar el termini per incorporar la directiva europea a l'ordenament jurídic de l'estat el passat 21 de març del 2016. La Comissió Europea va emetre dos avisos i a l'abril d'aquest any va advertir que denunciaria Espanya davant el TJUE.
 
Amb tot, el Consell de Ministres va aprovar el passat 3 de novembre la Llei del Crèdit Immobiliari, a falta de ser validada. Si la validació no es fa aviat, i el TJUE dicta sentencia, l'Estat espanyol haurà d'assumir aquesta multa, l'enèsima imposada a Espanya pel tribunal en aquesta matèria.
 
El mateix TJUE va titllar d'injusta i il·legal la legislació hipotecaria espanyola per no protegir els drets dels consumidors, per deixar-los en situació indefensa, per no revisar les clàusules abusives i per incomplir, reiteradament, la legislació europea.
 
No és la primera vegada que l'Estat Espanyol fa una mala transposició d'una normativa europea.

De fet, Espanya lidera el rànquing de països que més multes paguen per incomplir la normativa comunitària. Concretament, segons la Secretaria General de la Comissió Europea, 7 de cada 10 euros que ingressa la Comissió en concepte de sancions provenen d'Espanya.

Directe.cat


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada