dilluns, 20 de novembre del 2017

17/11/2017. Albert Acín. Rovira: "El govern espanyol va amenaçar amb morts al carrer". La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha desvelat que l'executiu de Rajoy va amenaçar el Govern que, si seguien amb la via independentista, s'arribaria a un clima de "violència extrema" en la qual ja no es parlaria de "bales de goma" sinó de "bales".Rovira ha explicat que aquests episodis de violència no vindrien amb un desplegament de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, com en l'1-O, sinó que procedirien de l'exèrcit. "Entraven armes a la caserna de Sant Climent Sescebes" i "l'exèrcit estava en operatiu", ha explicat Rovira en una entrevista a El Món a RAC1. Segons ha apuntat, l'amenaça del govern espanyol va arribar a través "de múltiples vies" després de la repressió policial del referèndum de l'1 d'octubre i perseguia l'objectiu d'aturar els plans independentistes del Govern. La republicana ha advertit que l'escalada de violència, que ja va ser advertida per la CUP, va ser el principal condicionant amb què van topar de cara a desplegar la independència. "El Govern s'havia preparat. El que el Govern no estava disposat a acceptar era aquest escenari", ha exposat la secretària general dels republicans sobre l'executiu de Rajoy, que ha qualificat de "feixista" i d'actuar de manera "unilateral i agressiva".

Benvolguts,

En l’entrevista a RAC1 Marta Rovira ha explicat moltes coses de l’avenir i sobretot ha explicat el perquè de la proclamació de la República catalana “interrupta”.

Vegem l'article i l'enllaç al so del text:

REPÚBLICA CATALANA

Rovira: "El govern espanyol ens va amenaçar amb morts al carrer"
Albert Acín
Foto: ACN
Barcelona. Divendres, 17 de novembre de 2017


"El govern espanyol va amenaçar amb morts al carrer". La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha desvelat que l'executiu de Rajoy va amenaçar el Govern que, si seguien amb la via independentista, s'arribaria a un clima de "violència extrema" en la qual ja no es parlaria de "bales de goma" sinó de "bales".
Rovira ha explicat que aquests episodis de violència no vindrien amb un desplegament de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, com en l'1-O, sinó que procedirien de l'exèrcit. "Entraven armes a la caserna de Sant Climent Sescebes" i "l'exèrcit estava en operatiu", ha explicat Rovira en una entrevista a El Món a RAC1. Segons ha apuntat, l'amenaça del govern espanyol va arribar a través "de múltiples vies" després de la repressió policial del referèndum de l'1 d'octubre i perseguia l'objectiu d'aturar els plans independentistes del Govern.
La republicana ha advertit que l'escalada de violència, que ja va ser advertida per la CUP, va ser el principal condicionant amb què van topar de cara a desplegar la independència. "El Govern s'havia preparat. El que el Govern no estava disposat a acceptar era aquest escenari", ha exposat la secretària general dels republicans sobre l'executiu de Rajoy, que ha qualificat de "feixista" i d'actuar de manera "unilateral i agressiva".

Junqueras, candidat
Rovira ha volgut aclarir qui serà el candidat a la presidència de la Generalitat d'ERC i ha obert dos possibles escenaris.
·         D'una banda, ha apuntat que si la campanya electoral no es desenvolupa "amb normalitat", és a dir, si es manté l'empresonament de part del Govern, els republicans volen "restablir" l'executiu de Puigdemont.
·         En canvi, en cas contrari i amb una victòria d'ERC, el candidat a la presidència seria el fins ara vicepresident Junqueras.
Sigui quin sigui el president, Rovira ha emmarcat la propera legislatura com aquella en què s'ha de desplegar l'Estat independent. "La independència ja està feta. Ara toca fer la República", ha assegurat la republicana.

Punts programàtics
Rovira ha rebutjat parlar de pactes postelectorals. Això sí, ha assegurat que hi ha converses amb el PdeCAT i la CUP per pactar punts programàtics comuns, un acord que volen fer arribar també a Catalunya en Comú. "L'oferta de govern que fem és la de tots, és la d'aturar el 155 i recuperar les institucions", una oferta en la qual —segons Rovira— es podria encabir els comuns.
La republicana ha assegurat que aquests punts comuns permetran mantenir la unitat d'acció de l'independentisme. "Sumem més per separat que junts", ha al·legat Rovira, que ha volgut deixar clar que la decisió de presentar-se per separat ha estat coordinada entre el PDeCAT, ERC i la CUP.
Albert Acín  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada