dilluns, 30 d’octubre del 2017

30/10/2017. A propòsit d’un Editorial d’en Vicent Partal del 2013. Tot recordant Gandhi, en situacions semblants, lluitant pacíficament per la independència, va dir: “Primer t'ataquen. Després, et menyspreen. Després t'ignoren. Finalment: Hem vençut.” Això ens espera aquests mesos vinents: provaran de derrotar-nos a còpia d'enquestes i editorials i si no activaran la fase tres, la llei de partits. I si tampoc no poden frenar-nos amb la fase tres activarien la fase quatre, és a dir, dissoldre la Generalitat. Així, docs, hem de ser conscients que de moment ens han guanyat per 10 a 0 però al desembre creiem que està clar que podrem ser nosaltres els que guanyem per 10 a 0!

Benvolguts,

Us suggerim fortament que us fixeu en l’editorial del Vilaweb d’en Vicent Partal de 2013. És premonitori del que ell preveia que ens passaria si no actuàvem amb seny i coneixement de l’enemic!

Un tast:
En Partal utilitza la Creativitat demoscòpico-política d'El País per il·lustrar-nos sobre les 4 fases de l’atac dels nostres enemics. Tot recordant Gandhi, en situacions semblants, lluitant pacíficament per la independència, va dir: “Primer t'ataquen. Després, et menyspreen. Després t'ignoren. Finalment: Hem vençut.”. L’ordre dels factors pot canviar...
Això ens espera aquests mesos vinents: provaran de derrotar-nos a còpia d'enquestes i editorials i si no activaran la fase tres, la llei de partits. I si tampoc no poden frenar-nos amb la fase tres activarien la fase quatre, és a dir, dissoldre la Generalitat.
Fixem-nos que segons l’article queden menys de dues fases només: usar la Llei de partits tal com la varen usar a Euskadi, inhabilitant Bildu i coaligant PP i PSOE per tal de guanyar al PNV, i dissolent la Generalitat. Aquestes dues fases s’estan començant a realitzar en aquest moment. No hem de permetre que usin la Llei de Partits i inhabilitin ERC o les CUP en cas que acceptem presentar-nos a les eleccions del 21 de desembre i cal que no siguem innocents i tinguem consciència que ens faran, com sempre fan, totes les trampes del mon. Creiem que en aquest cas, com ja hem dit en altres apunts, cal que l’Europa dels pobles ens ajudi, cal que juristes europeus independents facin estades freqüents a Catalunya per tal de constatar les trampes que l’Estat espanyol intentarà fer-nos.
Així, docs, hem de ser conscients que de moment ens han guanyat per 10 a 0 i ens hem de fixar molt amb el que fem d'ara endavant, sobretot no hem de deixar d’actuar a Europa, perquè tard o d’hora els tornarem a necessitar. Tanmateix creiem que si hi ha unió entre tots els partits independentistes i jugant el joc que proposa el Gobierno (però sense trampes) creiem que està clar que podem ser nosaltres els que guanyem per 10 a 0!

Per cert, en Partal en aquest cas sembla (sembla?) que no la va encertar com es pot veure en la conclusió del seu  article:

Tot és calculat perquè és un joc de risc per a nosaltres, però sobretot ho és per a ells. Nosaltres tan solament hem de mantenir-nos ferms, 'com una roca'. Són ells qui perden i s'ho juguen tot a cada carta i amb cada fase. Amb un greu risc a partir de la fase tres, que és el de provocar la independència unilateral. Un pas fatal per a ells, perquè no tindria marxa enrere fàcil i portaria el debat, segurament, a l'escenari internacional, definitivament fora de l'abast de qualsevol mesura domèstica.
Vicent Partal


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada