dimecres, 25 d’octubre del 2017

25/10/2017. Iván Sánchez Raya. Deixin de difamar l’escola catalana. Ells fan com feien els nazis. El nazisme, abans d'assassinar, va intentar que fos impossible de pensar o fins i tot de sostenir en públic un pensament diferent del seu. Això intenta ara el PP. El règim franquista es va inspirar en el nazisme en moltes coses; això és ben sabut. I n'hi ha una de ben fonamental que es manté avui dia a través dels seus hereus del PP: l'obsessió de negar el dret d'existir de l'altre.

Benvolguts,

Trec d’un article d’en Vicent Partal aquest paràgraf:

Ells fan com feien els nazis.  El nazisme, abans d'assassinar, va intentar que fos impossible de pensar o fins i tot de sostenir en públic un pensament diferent del seu. Això intenta ara el PP. El règim franquista es va inspirar en el nazisme en moltes coses; això és ben sabut. I n'hi ha una de ben fonamental que es manté avui dia a través dels seus hereus del PP: l'obsessió de negar el dret d'existir de l'altre. 

I recordem, evidentment l’Ovidi Montllor expressant els mateixos sentiments: No entenc com hi ha gent a qui li molesta que es pensi, s’escrigui i es parli en català... doncs perquè és la mateixa gent a qui li molesta que es parli, s’escrigui i fins i tot que es pensi...

I el Forges!

I la carta contundent al PuntAvui del “Lector escriu”, un petit escrit d'Iván Sánchez Raya
que usa el mateix raonament, molt positiu.

Vegem la carta:

25 octubre 2017 2.00 h
Deixin de difamar l’escola catalana

Iván Sánchez Raya

Benvolguts Xavier García Albiol, Alfonso Dastis, Albert Rivera, Inés Arrimades, Toni Cantó i Alfonso Guerra:

Estic orgullós de tenir com a llengua materna el castellà i d’haver pogut aprendre el català a l’escola sense cap tipus de trauma. Un bilingüisme totalment enriquidor. Res d’adoctrinament. Només pluralitat, tolerància, multiculturalitat i lliure pensament.

Avui em guanyo la vida com a periodista escrivint en castellà. Per això, entre d’altres coses, li dono les gràcies a aquesta llengua. Igual que li dono les gràcies a Catalunya per haver-me donat una llengua que he pogut compartir amb la meva dona i el meu fill, i una història i una cultura que em fan sentir més arrelat a la meva terra.

Els demano que deixin de difamar l’escola catalana i deixin els professionals de l’ensenyament fer el seu meravellós treball. El que realment els molesta és que a l’escola catalana s’ensenyi a pensar.


Iván Sánchez Raya

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada