dijous, 28 de setembre del 2017

27/09/2017. Referèndum. Gemma Liñán. El TSJC pren el control i demana als Mossos impedir obrir els col·legis. El que complica una mica més tota l'operació és que Armas, conscient que els Mossos ni són prou ni estan gaire de cara a obeir l'ordre de tancament dels locals perquè això pot provocar desordres públics, ordena també a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional, precintar col·legis i requisar material.

Benvolguts,

Catalunya s’està enfrontant als atacs dels poders omnímodes de l’Estat. Precisament en Jordi Basté aquest matí a RAC1 ha explicat, amb molt bon criteri, que en aquest moment Catalunya té problemes amb l’Estat, no amb Espanya!

I si té problemes amb l’Estat espanyol, i afinem una mica més reconeixerem que els problemes els tenim amb el Ministeri d’Hisenda Montoro), amb el Ministeri de l’Interior (Zoido), i sobretot amb el Ministeri de Justícia (Català). Encara que en general els problemes els tenim amb l’Estat! I el 2017 l’Estat és el PP. De fet és el PPSOE!

Els criteris per distinguir qui són els nostres enemics varien lleugerament en funció de les circumstàncies. Per exemple aquí hem prioritzat el Ministeri de Justícia (com veurem en aquest i altres articles) i en una altra circumstància de trascendència semblant que fou el 23-F els periodistes estrangers com Anne-Marie Romero del Figaro va prioritzar l’Exèrcit representat per la policía (en el nostre cas la Guàrdia Civil és Exèrcit…). En el 23-F la insubordinació de la Policia (Interior) està vista també com l’Exèrcit per l’articulista. I el responsable era el PSOE (inclòs totalment en el cas GAL).

Si us interessa, en el aquest enllaç s’explica exhaustivament la trama inicial del 23-F.
Estem assistint al penúltim capítol del cas Referèndum 1-O. Tinguem en compte la fal·làcia del cas perquè com hem ja explicat els interessos de Catalunya i els de l’Estat són completament oposats. Segons el Zoido les forces d’ocupació tenen ordres de privar el Referèndum de la manera que sigui i amb els efectius que siguin i en canvi nosaltres considerem que els Mossos han de tenir l’ordre de protegir els votants, les meses, les urnes, les actes, per tal de permetre que el Referèndum es faci amb total normalitat i per tant que sigui homologable…

Vegem l'article:

REFERÈNDUM

El TSJC pren el control i demana als Mossos impedir obrir els col·legis

Gemma Liñán

Barcelona. Dimecres, 27 de setembre de 2017

La magistrada del TSJC que instrueix la querella contra els membres del Govern de la Generalitat pel referèndum acaba d'ordenar als Mossos d'Esquadra precintar els col·legis electorals i requisar el material per poder fer la votació l'1 d'octubre

Mercedes Armas pren el control de la Fiscalia que ahir va donar la mateixa ordre a la policia catalana i que els Mossos han advertit dels problemes d'ordre públic que pot provocar.
Quan intervé un jutge, el fiscal ha d'aturar les seves instruccions i, en aquest cas, i només 4 dies abans del referèndum, l'actuació del TSJC obliga a fer un gir.

La magistrada demana pràcticament el mateix que la Fiscalia, però hi ha algunes diferències. Algunes d'elles complicaran encara més l'organització de la jornada i unes altres li donen aire. Com per exemple, no tancar íntegrament els locals de votació, sinó deixar oberts els espais on no van les urnes i permetre votar al carrer, en el cas que les meses no es puguin constituir dins.

En la seva instrucció, la Fiscalia prohibia muntar el dispositiu de votació a menys de 100 metres dels col·legis electorals i obligava a precintar-los íntegrament.

La magistrada tampoc demana que es desallotgin els locals ni que es detingui ningú, a diferència de l'ordre de la Fiscalia.

El que complica una mica més tota l'operació és que Armas, conscient que els Mossos ni són prou ni estan gaire de cara a obeir l'ordre de tancament dels locals perquè això pot provocar desordres públics, ordena també a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional, precintar col·legis i requisar material.
 Gemma Liñán


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada