dilluns, 14 d’agost del 2017

14/08/2017. Vilaweb. La Falange fa campanya contra el català a la Franja. No hi ha cap llei al Reino de España que castigui l’apologia del franquisme. És per això que la Fundación Francisco Franco està finançada pel Gobierno espanyol i regenta el Pazo de Meirás, residència d’estiu durant 40 anys del dictador on s’organitzen visites d’exaltació del sinistre caudillo Franco. I tal com diu l’acudit l’exaltació del nazisme és prohibida a Alemanya perquè els nazis varen perdre la guerra i l’exaltació del franquisme és protegida i “jaleada” al Reino de Castilla perquè el franquisme va guanyar la guerra.

Benvolguts,

Realment s’ha de ser incult per publicar un document com aquest de més avall de Falange Española y de las JONS. Tanmateix deuen tenir dret i raó a publicar-lo i a usar-lo perquè no hi ha cap llei al Reino de España que castigui l’apologia del franquisme. Que vol dir que qui fa les lleis són tan incults com els que creen aquest document! I segurament que el franquisme “que no cesa” o el franquisme por el imperio hacia Diós, o el franquisme del todo por la tapia, té carta d’identitat expressada en aquest acudit gràfic. És per això que el Valle de los Caidos no ha estat enderrocat, és per això que quan ara fa uns dies fou enterrat l’ex-ministre franquista Utrera Molina. sogre del l’ex-ministre borbofranquista i ex batlle de Madrid Alberto Ruiz-Gallardón, va succeir el que s’exposa en els enllaços:La Guardia Civil investiga el entierro del franquista Utrera Molina en ...

És per això que la Fundación Francisco Franco està finançada pel Gobierno espanyol i regenta el Pazo de Meirás, residència d’estiu durant 40 anys del dictador on s’organitzen visites d’exaltació del sinistre caudillo Franco.

És per això que el Gobierno del PPSOE-Ciudadanos  va fer una llei prohibint que s’investigués els passat franquista dels franquistes encara vius com el Martin Villa i que la jutgessa argentina Servini intenta infructuosament jutjar:


No creiem que calgui ontinuar amb els falangistes aragonesos, que segons diuen defensen la seva cultura!

Vegem l'article:



La Falange fa campanya contra el català a la Franja

La Plataforma per la Llengua ha començat aquest agost una campanya de donatius per fer arribar agendes en català a tot l'alumnat franjolí
Per: Redacció

 14/08/2017  13:08
La formació feixista Falange Española y de las JONS ha posat en marxa a les xarxes una campanya contra el català a la Franja:

Aragó no parla català, el separatisme aragonès sí’.

Aquest el lema que presideix el cartell penjat als comptes de la Falange de Facebook i Twitter. Sobre una senyera, el cartell difós defensa que la parla de la Franja ‘no és català, és chaprurriau’.

Per cert que per qui no ho sàpiga l’escut de falange explica que és Falange española de las JONS, i per qui no ho sàpiga que cerqui al Google què vol dir JONS o llegeixi els apunts del Bloc Reflexions. Vol dir Juntas de Ofensiva Nacional Sindicalista, grup feixista dels anys 30 quan no s’havia encara popularitzat el nom franquisme per dir el mateix!


Exigimos al @GobAragon que defienda el habla #chapurriau frente al colonialismo del separatismo catalán. Dejen de politizar la #cultura.

Segons la Falange es tracta d’una campanya per combatre el pancatalanisme. ‘El Chapurriau forma part de la nostra cultura aragonesa i, per tant, espanyola’, asseguren. Aquesta iniciativa arriba només dues setmanes després que la Plataforma per la Llengua, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal Jaume I de Fraga posessin en marxa una campanya de donatius per fer arribar agendes en català a tot l’alumnat de la Franja.

Les agendes ‘de la terra’ proposen continguts basats en diferents iniciatives socials. També destaquen dates de l’àmbit lingüístic català i inclouen dades referencials de la Franja, com els mapes comarcals, referències a autors franjolins o la toponímia pròpia.



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada