dimarts, 25 de juliol del 2017

23/07/2017. Referèndum. Germà Capdevila. Resistir els embats. «L'Estat ha desfermat –d'una manera impúdica– una ofensiva que impedeix l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya». "Pensa el lladre que tothom roba". "O tots moros, o tots cristians". "De diners i de bondat, la meitat de la meitat". "A qui de por se mor, de merda li fan la fossa". "Que visca la llibertat, crida aquell que a casa seva manté un ocell engabiat"...

Benvolguts,

En Germà Capdevila fa una exhibició de coneixements dels refranys catalans!

·         Quan la Guàrdia Civil exigeix factures, en Germà explica la visita del Papa a València. Són ells els corruptes del PP els que van fer servir els actes de la visita del Papa a València per desviar fons públics al PP i a les seves butxaques, "Pensa el lladre que tothom roba", diu la dita.
·         Quan el Tribunal de Comptes farcit de lladres franquistes d’amics i familiars fins a les orelles ha de supervisar els comptes, diu " O tots moros, o tots cristians ".
·         Quan La Moncloa vol controlar els comptes de la Generalitat cada microsegon, als que han regalat els milions del Castor, el milions del rescat bancari, els milions de les autopistes de Madrid, diu la dita que "De diners i de bondat, la meitat de la meitat".
·         Quan l'Estat ha desfermat una ofensiva total per impedir el referèndum, d'una manera impúdica, car reprimeix les mateixes conductes que d'altres comunitats –com ara la compra d'urnes– o el mateix Estat, fan habitualment, resulta que "A qui de por se mor, de merda li fan la fossa", diu la dita.
·         Quan es mogui la primera fitxa, cauran les suspensions i inhabilitacions, i Catalunya haurà de fer valdre el nou marc legal que surti del Parlament català i en aquest moment és quan haurem de demostrar que no tenim por, quan comprovarem si l'Estat fa efectives –o no– les seves amenaces i ofega la democràcia en nom de la llei i la llibertat. "Que visca la llibertat, crida aquell que a casa seva manté un ocell engabiat", diu la dita.
Vegem l’article:


Resistir els embats

 «L'Estat ha desfermat –d'una manera impúdica– una ofensiva que impedeix l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya»

Germà Capdevila 

23/07/2017 

La Guàrdia Civil es presenta al Teatre Nacional de Catalunya per exigir les factures de l'acte organitzat per Junts pel Sí per explicar la llei del referèndum. L'Estat, controlat per la coalició PP+PSOE (C's no compta per res) sap el que busca.
Són ells els que van fer servir els actes de la visita del Papa a València per desviar fons públics al PP i a les seves butxaques. "Pensa el lladre que tothom roba", diu la dita.

El Tribunal de Comptes –farcit d'amics i familiars– decideix obrir un procediment contra els responsables del 9-N per 5 milions d'euros. La despesa per organitzar el procés participatiu era inconstitucional, per tant cal restituir-la a l'erari públic. Suposo que és imminent l'obertura d'un procediment contra el ministre Montoro, per tal que restitueixi de la seva butxaca el perjudici multimilionari per al Tresor Públic causat per la seva amnistia fiscal inconstitucional. "O tots moros, o tots cristians", diu la dita.

L'última pensada dels grans estrategues de La Moncloa passa per fer un control setmanal de la despesa de la Generalitat. Una despesa que ja fa temps que està totalment intervinguda. Cada factura, cada proveïdor, és fiscalitzat des de Madrid. Fins ara els certificats eren mensuals, ara seran setmanals. Imagino que a partir del setembre seran diaris, o cada 12 hores. Els que han regalat els milions del Castor, el milions del rescat bancari, els milions de les autopistes de Madrid, són els que aixequen la cella per una despesa de 6.000 euros que podria tenir a veure amb el referèndum. "De diners i de bondat, la meitat de la meitat", diu la dita.

L'Estat ha desfermat una ofensiva total per impedir el referèndum. Ho fa d'una manera impúdica, car reprimeix les mateixes conductes que d'altres comunitats –com ara la compra d'urnes– o el mateix Estat, fan habitualment. L'única estratègia possible per a l'Estat és fer-nos recular abans de l'1-O, aconseguir que baixem del burro abans d'hora. Sap que si votem, la independència s'imposarà, però també sap que no pot impedir físicament la votació. "A qui de por se mor, de merda li fan la fossa", diu la dita.

Sigui com sigui, aviat sabrem qui s'imposarà en aquest torcebraç per la democràcia i l'autodeterminació. Quan es mogui la primera fitxa, cauran les suspensions i inhabilitacions, i Catalunya haurà de fer valdre el nou marc legal que surti del Parlament entre finals d'agost i principis de setembre. En aquest moment és quan haurem de demostrar que no tenim por, quan comprovarem si l'Estat fa efectives –o no– les seves amenaces i ofega la democràcia en nom de la llei i la llibertat. "Que visca la llibertat, crida aquell que a casa seva manté un ocell engabiat", diu la dita.


Germà Capdevila

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada