dimarts, 13 de juny del 2017

13/06/2017. Estrasburg condemna Espanya per acusar Atutxa de desobediència. Els tribunals europeus no paren de dictar sentències contra el Reino de España per corrupció, per abús de poder, per matussers i per potiners. El poble europeu recrimina el Gobierno de España posant-los pràcticament a la cua en les estimacions sobre percepció de la corrupció. Les institucions europees també estan contínuament avisant i castigant el Reino de España pel seu capteniment processant ciutadans amb situacions político-judicials semblants.

Benvolguts,

Els tribunals europeus no paren de dictar sentències contra el Reino de España per abús de poder, per matussers i per potiners. Les institucions europees també estan contínuament avisant i castigant el Reino de España pel seu capteniment. El poble europeu recrimina i amonesta el Gobierno de España posant-los pràcticament a la cua en les estimacions sobre percepció de la corrupció. Vegeu un interessant apunt sobre aquest tema on es demostra que el Reino de Espanya és percebut com elpaís més corrupte i on es demostra que els països que ens mereixen més elogis i als que ens voldríem assemblar són els que són percebuts com els menys corruptes de tots:


La condemna a Espanya del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg explica que la sentència del cas jutjat en aquesta condemna arriba en ple procés judicial contra l'independentisme català, amb les recents inhabilitacions de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega i l'exconseller Francesc Homs, que són deguts a situacions político-judicials semblants...

Vegem ara aquest article on es constata que la corrupció va íntimament lligada amb els drets humans:

DRETS HUMANS

Estrasburg condemna Espanya per acusar Atutxa de desobediència

El Nacional
Foto: Efe

Barcelona. Dimarts, 13 de juny de 2017

 El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg ha donat la raó a l'expresident del parlament basc, Juan Mari Atutxa i als membres de la Taula de la Cambra Gorka Knörr i Kontxi Bilbao per la condemna que van rebre per negar-se a dissoldre el grup parlamentari Sozialista Abertzaleak (SA) després de la il·legalització de Batasuna el 2003. L'any 2008, tots tres van ser condemnats a penes de multa i inhabilitació. Ara, el TDEH condemna l'Estat al pagament d'una multa simbòlica. 

Hemos ganado en Estrasburgo. Mi gratitud a los q han estado con nosotros estos años.Un abrazo especial para Juan Mari Atutxa y Kontxi Bilbao


El tribunal considera que es va vulnerar l'article 6 de la Declaració de Drets Humans segons el qual "tot ésser humà té dret, a tot arreu, al reconeixement de la seva personalitat jurídica".

En la seva resolució, el TEDH considera que tant Atutxa com els altres dos parlamentaris van ser privats del seu dret a sotmetre a contradicció les acusacions que es van abocar contra ells, ja que van ser condemnats per l'alt tribunal sense que els fets poguessin ser examinats per una instància inferior.

Estrasburg ha resolt el recurs d'Atutxa, Bilbao i Knorr contra la sentència del tribunal de garanties que va confirmar la condemna i va destacar les "notables diferències" que es donen entre aquest supòsit i l'establert un any abans pel Suprem en la denominada doctrina Botín, que va impedir l'obertura d'un procés al banquer a instància exclusiva de l'acusació popular.

Multa d'1 euro
Malgrat tot, la condemna a Espanya és el simbòlic pagament d'1 euro a cadascun dels tres demandants per "dany moral", tal com ells mateixos havien reclamat, i uns altes 600 per als tres per costejar les despeses judicials.

Paralelisme amb el cas català
La sentència del Tribunal de Drets Humans arriba en ple procés judicial contra l'independentisme, amb les recents inhabilitacions de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega i l'exconseller Francesc Homs. Tots quatre han mostrat la seva disposició d'esgotar tots els recursos possibles contra les condemnes i arribar si cal al Tribunal de Drets Humans, el mateix que ara ha donat la raó als tres polítics bascos per una questió que té certs paral·lelismes amb el cas català.


Precisament, Juan Mari Atutxa va ser assessor de Francesc Homs en la preparació de la seva defensa.

El Nacional

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada