dimarts, 30 de maig del 2017

27/05/2017. El Nacional. La Federació Sindical Mundial dona suport a un referèndum unilateral. que compta amb prop de 100 milions d’afiliats a tot el món. En un comunicat, emès en castellà i en anglès, la FSM recorda que les entitats i organitzacions catalanes han sol·licitat “18 vegades” al Govern espanyol celebrar un referèndum, però que la “resposta sempre ha estat negativa”. La FSM reclama un referèndum unilateral d’independència com “a sortida democràtica al contenciós existent entre Catalunya i l’Estat espanyol”.

Benvolguts,

La Federació Sindical Mundial, en anglès WFTU (World Federation Trade Unions) dóna suport a un referèndum unilateral. El referèndum català ha sumat un nou suport aquest dissabte, el de la Federació Sindical Mundial (FSM), que compta amb prop de 100 milions d’afiliats a tot el món. La FSM ha aprovat una resolució presentada per un dels seus sindicats, la Intersindical-CSC, en què reclama un referèndum unilateral d’independència com “a sortida democràtica al contenciós existent entre Catalunya i l’Estat espanyol”. “Consideren el dret de vot com un principi bàsic i fonamental de qualsevol societat justa i democràtica”.

Vegem la notícia:

PROCÉS
La Federació Sindical Mundial dona suport a un referèndum unilateral
El Nacional
Foto: WFTU
Barcelona. Dissabte, 27 de maig de 2017


El referèndum català ha sumat un nou suport aquest dissabte, el de la Federació Sindical Mundial (FSM), que compta amb prop de 100 milions d’afiliats a tot el món.

La FSM ha aprovat una resolució presentada per un dels seus sindicats, la Intersindical-CSC, en què reclama un referèndum unilateral d’independència com “a sortida democràtica al contenciós existent entre Catalunya i l’Estat espanyol”.

En un comunicat, emès en castellà i en anglès, la FSM recorda que les entitats i organitzacions catalanes han sol·licitat “18 vegades” al Govern espanyol celebrar un referèndum, però que la “resposta sempre ha estat negativa”. Davant d’aquesta situació, la FSM “dona suport al dret del poble de Catalunya de decidir el seu futur, amb o sense permís del Regne d’Espanya, perquè es tracta de democràcia popular”.

La Federació Sindical Mundial es va fundar l’octubre del 1945 a París i representa treballadors de més de 120 països del món. L’entitat ha expressat que:

consideren el dret de vot com un principi bàsic i fonamental de qualsevol societat justa i democràtica

i per això sumen el seu suport “al procés democràtic català”. 

El Nacional

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada