dilluns, 22 de maig del 2017

20/05/2017. Franquisme. Odi. Germà Capdevila. La dissolució de Catalunya. Per això envaeixen les competències educatives catalanes, imposen continguts des de Madrid i inicien una depuració digna de la Inquisició. Una Espanya que no sap negociar –no ho ha fet mai, de l'Argentina a Cuba, de les Filipines a Gibraltar–, sinó que fa front als problemes territorials sempre amb la mateixa actitud: matar o morir. L'operació Catalunya no té com a finalitat aturar el referèndum o frenar el procés, sinó actuar com un àcid potent que dilueixi definitivament la nació catalana dins d'Espanya.

Benvolguts,

Solució i dissolució. El títol m’ha recordat una història que s’explicava fa 40 anys:

Quina diferència hi ha entre dissolució i solució. Dissolució és submergir un polític en un recipient amb àcid clorhídric (salfumant). Solució és submergir-los tots!

Avui presentem l’article La dissolució de Catalunya del periodista del PuntAvui Germà Capdevila. En Germà Capdevila és capaç d’analitzar sistemàticament una situació i explicar-la amb poques però precises frases. Vegem els tasts de l’article.

Tasts de l’article:

·         Una Espanya que no sap negociar –no ho ha fet mai, de l'Argentina a Cuba, de les Filipines a Gibraltar–, sinó que fa front als problemes territorials sempre amb la mateixa actitud: matar o morir.
·         L'operació Catalunya no té com a finalitat aturar el referèndum o frenar el procés, sinó actuar com un àcid potent que dilueixi definitivament la nació catalana dins d'Espanya:
o    Per això el dret penal espanyol està mutant d'un sistema de tipus penals a la persecució d'idees i intencions – tot agafant cada cop més un tint nítidament erdoganià:
§  la querella anunciada contra la consellera Borràs
§  o el procés contra el professor López Bofill–
o    Per això han reformat la legislació municipal per sotmetre a la intervenció dels funcionaris estatals qualsevol decisió que impliqui una despesa superior als 3.000 euros.
o    Per això envaeixen les competències educatives catalanes, imposen continguts des de Madrid i inicien una depuració digna de la Inquisició, de la qual hem conegut el primer moviment aquesta setmana a través d'un sindicat desconegut sense representació.
o    Per això ataquen sense miraments un dels elements clau de l'economia del país: l'aeroport del Prat.

I ara vegem l’article:


20 maig 2017 2.00 h

La dissolució de Catalunya

Germà Capdevila

Per això envaeixen les competències educatives catalanes, imposen continguts des de Madrid i inicien una depuració digna de la Inquisició

Hi ha qui sent un cert tremolor de cames per la magnitud del pas definitiu que estem a punt de fer com a país, per esdevenir un nou estat d'Europa. Hi ha qui fins i tot parla d'eleccions autonòmiques!

És comprensible, sobretot en aquells que estan més exposats a la repressió d'una Espanya que no sap negociar –no ho ha fet mai, de l'Argentina a Cuba, de les Filipines a Gibraltar–, sinó que fa front als problemes territorials sempre amb la mateixa actitud: matar o morir.

Cada vegada que ens agafi una mica de vertigen pel que farem, però, convé recordar que quedar-nos com fins ara ja no és una opció.

L'operació Catalunya no té com a finalitat aturar el referèndum o frenar el procés, sinó actuar com un àcid potent que dilueixi definitivament la nació catalana dins d'Espanya.

·         Per això el dret penal espanyol està mutant d'un sistema de tipus penals a la persecució d'idees i intencions –la querella anunciada contra la consellera Borràs o el procés contra el professor López Bofill– tot agafant cada cop més un tint nítidament erdoganià.
·         Per això han reformat la legislació municipal per sotmetre a la intervenció dels funcionaris estatals qualsevol decisió que impliqui una despesa superior als 3.000 euros.
·         Per això envaeixen les competències educatives catalanes, imposen continguts des de Madrid i inicien una depuració digna de la Inquisició, de la qual hem conegut el primer moviment aquesta setmana a través d'un sindicat desconegut sense representació.
·         Per això ataquen sense miraments un dels elements clau de l'economia del país: l'aeroport del Prat.
Sabem que ens esperen setmanes dures i complicades. Haurem d'esquivar nombrosos entrebancs, haurem de mobilitzar-nos i aguantar els embats d'un Estat amb fòbia a la democràcia, però també sabem que no hi ha alternativa possible.
Si ens arronsem abans de temps, ens espera la dissolució de Catalunya.
Germà Capdevila

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada