diumenge, 26 de febrer del 2017

24/02/2017. Puigdemont acusa l'Estat de maltractar els catalans pel simple fet de ser-ho. Per això, el president ha assegurat que el govern espanyol “maltracta per igual tots els catalans pensem el que pensem, perquè el problema no és que siguem independentistes o no, el problema és que som catalans”. I concloem amb una frase del Victor Alexandre:"No ataquen la llengua, ataquen la nació. I si parléssim urdú perseguirien l’urdú".

Benvolguts,

En aquest article d’El Nacional hi ha una bona càrrega de filosofia. Comparem el que va dir ahir Puigdemont amb el que havia escrit el Victor Alexandre fa tres anys o en Joan Lladonet a la mateixa època i en veiem l’absoluta semblança. I podríem trobar molts exemples en els últims anys de frases que tenen exactament el mateix significat expressades per persones diverses, perquè en essència i des de fa almenys 3 segles (o més) tal com diu l’Alexandre "No ataquen la llengua, ataquen la nació. I si parléssim urdú perseguirien l’urdú". I l’ataquen perquè és la nostra!

L’única conseqüència que se'n pot treure, obligatòriament és que:

 Castella, necessita la desaparició nacional de Catalunya.

I què havia escrit el Victor Alexandre a El Mon?

En Victor Alexandre el 2013 en l’article Llencapasu, nom de l’espanyol a Catalunya escriu:

"No ataquen la llengua, ataquen la nació. I si parléssim urdú perseguirien l’urdú". El seu objectiu és destruir la nació catalana, esborrar-ne l’existència. Odien la nostra llengua no pas perquè sigui catalana, sinó perquè és la nostra. Per això, per poder fer realitat el seu somni impossible de ser una nació, Espanya, que no és més que un eufemisme de Castella, necessita la desaparició nacional de Catalunya. Aquest, per tant, és el drama d’Espanya, que és un Estat, però que mai no ha estat ni serà una nació..

I en Joan Lladonet al directe.cat:

També en Joan Lladonet a l’article del 2014 de títol La repressió franquista del PP, fàbrica d’independentistes, escrit des de Mallorca explicava la frase molt coneguda de l’Ovidi Montllor:

A qui li molesta que es parli, s’escrigui o es pensi en català, en realitat, li molesta que es parli, s’escrigui i es pensi.

I acabava amb aquest paràgraf:

Amb un Estat que aplica un règim franquista, dictatorial i antidemocràtic, no fan res més que cada dia augmenti el nombre de persones que no volen viure amb un Govern que els persegueix. L’únic que aconseguiran serà retardar la independència, però un dia no tan llunyà, també arribarà a tots els Països Catalans... inexistents?  
   
Aquests textos d’en Victor Alexandre i d’en Joan Lladonet, i molts més que en trobaríem defineixen perfectament el que en Puigdemont diu:

Puigdemont acusa l'Estat de maltractar els catalans pel simple fet de ser-ho.

I ja veiem que això té una molt bona solució!

Vegem ara l’article d’ElNacional.cat

El govern espanyol “fa temps que ha renunciat a ser el govern dels catalans”

El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Divendres, 24 de febrer de 2017
El govern espanyol “fa temps que ha renunciat a ser el govern dels catalans”, ha assegurat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont aquest divendres en un acte del PDeCAT a Sant Sadurní d’Anoia.

A tall d’exemple, Puigdemont ha apuntat que quan l’Estat no inverteix a Rodalies, però sí que ho fa a Madrid perjudica tots els catalans.

Per això, el president ha assegurat que el govern espanyol “maltracta per igual tots els catalans pensem el que pensem, perquè el problema no és que siguem independentistes o no, el problema és que som catalans”.

El president també ha lamentat l’existència d’un sistema polític “que s'està acostumant perillosament i de manera preocupant a festejar amb els límits de la democràcia, parlant de l'article 155, de l'ús de la força, d'empresonar i de querelles, forçant cada dia més les costures de la democràcia". 


I en Puigdemont ha continuat:


Els límits que volen imposar al diàleg els haurien de tenir a l'hora de considerar certes alternatives.
En contraposició a l’actitud de l’Estat, Puigdemont ha assegurat: “Som la garantia que les polítiques públiques que impulsem abracen a tots els ciutadans de Catalunya sense exclusions”.

Sobre el paper de PDeCAT, Puigdemont ha valorat que “tot i fer nosa a Catalunya i Madrid”, el partit continuarà sent “imprescindible” pel país. El president ha assegurat que, ara més que mai, cal estar “orgullosos” d’una formació política que “té un projecte comú i tot el camí encara per recórrer”.
Als que volen excloure el PDeCAT del mapa polític català, Puigdemont els ha advertit que "quan despertin d'aquesta fantasia nosaltres encara serem aquí i més forts”.

Per últim, Puigdemont ha celebrat la creació de la vegueria del Penedès i ha apuntat que "el catalanisme, des dels seus orígens, ha estat un moviment polític arrelat, de baix cap a dalt, igual que la vegueria del Penedès". "La vegueria del Penedès no seria possible sense el concurs de la gent del Partit Demòcrata", ha conclòs.
El Nacional

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada