dimarts, 10 de gener del 2017

09/01/2017. Franquisme. Educació. Marc Bleda. La gran pífia de dos concursants d''Ahora Caigo': “Va succeir al segle XX”. “conflicte social, polític i bèl·lic”. “La Pasionaria”. “Va inspirar el Guernica de Picasso”. “Va haver-hi un alçament”. “Va tenir lloc a Espanya”. “L’aixecament del 2 de maig”. “Va donar pas a una dictadura”. “Nacionals i republicans”. “va aturar la lliga de futbol”. “Molts es van exiliar”. “La guerra civil”...

Benvolguts,

Realment, no són només els polítics espanyols els illetrats. De fet dins del magma del franquisme sociològic imbricat amb el nacional-catolicisme, hi ha unes constants universals: la immensa majoria són illetrats funcionals i uns pocs, els més llestos, fan veure que són illetrats, per amagar els seus obscurs objectes del desig.

La política i la gestió de l’ensenyament públic, i evidentment ajudats del “panem et circenses”, d’aquests segons consisteix a perpetuar la condició d’illetrats de tots els altres. De fet un ramat de bens només necessita un pastor i un gos d’atura per ser governats. Si la casta política espanyola forma part dels que saben el que fan i arriben a trobar col·laboradors com el Wert, barrut recalcitrant, corrupte post-ministre de vida assegurada, tenen resolt el principal problema de la política espanyola: medrar tant com es pugui dintre del magma, fins arribar a la casta i perpetuar-s’hi!

En l’altre extrem, el dels analfabets funcionals, es poden trobar espècimens com els de l’anècdota que avui comentem, que faria plorar els polítics honestos d’altres països, si és que n’hi ha...

Un cop has presenciat o llegit la facècia t’adones de la magnitud de la tragèdia i constates que aquesta anormalitat en persones que haurien d’haver arribat a ser i comportar-se com a adults no és culpa d’ells sinó dels assassins de la cultura que manen i han manat a l’Espanya del PPSOEC’s.

Tota la casta que es comporta així pertany a la màfia del crim organitzat!

La tècnica, elaborada, la vàrem explicar en l’apunt:


En aquest apunt s’explica com el franquisme sociològic ha creat criatures que no coneixen la història del seu país perquè no està inclosa en els plans d’estudi. I per tant, com que tenen la sensació que abans d’ells no hi havia res ni mai hi havia hagut res, produeixen aquests fenomens que uns anys endarrere els haurien exposat en circs ambulants i ara els porten a les televisions escombraria...

Una consequència directa d'aquest fenomen és l'aparició d'uns "arribistes" pagats per "l'establishmen"(caixes, bancs, empreses del BOE, premsa adicta), com per exemple "Ciudadanos", partit de laboratori creat pel membre del PSC Francesc de Carreras, fill del franquista president de la Caixa durant el franquisme Narcís de Carreras. La missió inicial del partit era combatre la immersió linguística a Catalunya. Quan s'han fet grans  s'han convertit en un partit espanyol, dinàstic mentre els deixin, que tenen com un dels seus principis eliminar totes les llengües diferents del castellà de l'Estat espanyol. Pur feixisme!!!

Tanmateix creiem que cal felicitar els franquistes espanyols que han fet oblidar el franquisme al poble! Chapeau!

Vegem ara el vídeo i la transcripció de la facècia:


  
TELEVISIÓ

La gran pífia de dos concursants d''Ahora Caigo'

Marc Bleda

Foto: Atresmedia
Barcelona. Dilluns, 9 de gener de 2017
 
Públic i teleespectadors han quedat atònits en un dels darrers programes de l’Ahora Caigo, concurs de cultura general a les tardes d’Antena 3.

Dos joves concursants competien en una de les proves, que consisteix a endevinar un fet en concret (personatge, esdeveniment, etc.) a través de pistes. En aquest cas, la solució era "Guerra Civil".

“Va succeir al segle XX”, deia la primera pista. Difícil d’encertar, atesos els infinits esdeveniments del passat segle, però els nois tampoc no van voler dir-ne algun a l’atzar per si sonava la flauta. Passem a la segona: “conflicte social, polític i bèl·lic”. Segueix el silenci. La tercera ja és molt més singular: “La Pasionaria”, en referència a la històrica comunista basca Dolores Ibárruri. Encara res. La quarta: “Va inspirar el Guernica de Picasso”. Tampoc res, i aquí alguns espectadors es comencen a exaltar, com la veu que se sent de fons al vídeo...

Comentaris on line Segueix
Aquí tienen a la generación más preparada de la historia dando muestras de su sabiduría. Lo mejor del vídeo son los comentarios de fondo.

Cinquena: “Va haver-hi un alçament”. No hi ha resposta. La sisena ja no pot ser més explícita: “Va tenir lloc a Espanya”. Primer intent de resposta de la mà d’un dels concursants, encara que millor no hagués dit res: “L’aixecament del 2 de maig”, va deixar anar... I allò va ocórrer el 1808.
La següent pista: “Va donar pas a una dictadura”. No encerten... Molts ja s’estan tirant dels cabells. La vuitena: “Nacionals i republicans”. Tampoc. Molts ja s’han quedat sense cabells. Una més, ja passant a les anècdotes: “va aturar la lliga de futbol”, i els que s'han quedat calbs ara riuen. A l’última, encerten: “Molts es van exiliar”. Bingo.
Després de tot, millor pensar que els nervis van jugar una mala passada a tots dos concursants.
Marc Bleda

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada