dimarts, 27 de desembre del 2016

26/12/2016. Poder Judicial. PP i PSOE comencen a repartir-se els magistrats del TC. Una mostra de l’Estat de dret i de la Separació de Poders. Pobre Montesquieu i pobres de nosaltres! I amb quin “morro”! Rajoy-Legislatiu: Aquí hi ha separació de poders. Rajoy-Executiu: Tal com ha de ser. Rajoy -Judicial. En un Estat de dret!

Benvolguts,


Una mostra de l’Estat de dret i de la Separació de Poders. 

Pobre Montesquieu i pobres de nosaltres!

I amb quin “morro”!

Poder Judicial

PP i PSOE comencen a repartir-se els magistrats del TC

El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 26 de desembre de 2016

El PP i el PSOE han començat ja la negociació pel nomenament dels magistrats que han de formar el nou Tribunal Constitucional, segons avança avui la Cadena SER. S'han d'escollir els quatre que proposi el Senat. El termini per presentar les candidatures acaba el 13 de gener. Cada comunitat, a més, ha d'enviar la seva proposta. El ball de noms s'hauria de concretar aquesta setmana, amb la polèmica habitual de rerefons.

Entre els tràmits hi ha també la renovació de la cúpula del Constitucional: el president, Francisco Pérez de los Cobos, i la vicepresidenta, Adela Asúa.

Entre les moltes opcions de la nova formació del Tribunal Constitucional n'hi ha una que pot ser que es reparteixin a mitges els càrrecs entre el PP i el PSOE. Se n'han de nomenar quatre, i, tot i que per la força de cada partit li correspondria triar-ne dos al PP, un al PSOE i un als altres grups, la majoria de populars i socialistes fa preveure que s'ho manegaran entre ells i deixaran fora la resta de forces polítiques. 

Amb diversos tràmits pendents de resoldre, sobretot pel que fa al procés català, el més probable és que es mantingui un TC conservador, que garanteixi la pugna amb l'independentisme català.

Fins ara el TC ha acordat la suspensió de totes les resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya, i acaba d'anul·lar les tres ponències de les lleis de transició nacional, la base legal de la desconexió. 

El més que possible acord entre el PP i el PSOE per blindar el TC, passa també per blindar l'executiu de Rajoy, que ha arribat a diversos acords amb el PSOE que li garanteixen la governabilitat i l'aprovació dels pressupostos.
El Nacional 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada