dilluns, 26 de desembre del 2016

10/08/2015. Pep Martí. José María Espejo-Saavedra (C's): «No sé què vol dir la singularitat catalana». Aquest Espejo ha nascut abans d’ahir i és voluntàriament analfabet, i en presumeix. L’Espejo-Saavedra és un especímen d’arrel feixista que milita en un partit franquista i que pertany al magma del franquisme sociològic per sentiments (?) i per coneixements, encara que com a elit i no com a súbdit, i que evidentment fa per oblidar, amb consciència, la Història si mai l’ha sabuda.

Benvolguts,

Aquest Espejo ha nascut abans d’ahir i és voluntàriament analfabet, i en presumeix! És un cas semblant al del Pablo Iglesias, que va dir en la seva primera acció a províncies, en el Velòdrom d’Horta, que la seva posició política partia del 1978! Aquest darrer, pertany  a unes criatures que fan causa comú amb l’unionisme més salvatge i que també s’han inventat partits amb noms impronunciables, per això ha aparegut l’acrònim QWERTY per identificar-los. Els ideòlegs d’aquests partits, estranya barreja de botiflerisme i d’unionisme, d'esquerres o de dretes, ambigus, expliquen i amb els seus actes ho demostren, que la seva memòria històrica, que els regeix el seu pensament i els seus actes no ve del 1714, sinó del 1939. Tant en un cas com en l’altre la memòria històrica pot venir del bàndol i de la ideologia guanyadora o del bàndol i de la ideologia perdedora. El poble català fou el bàndol perdedor tant en una guerra com en una altra. El franquisme fou el bàndol guanyador tant en una guerra com en una altra.

L’Espejo-Saavedra és un especímen d’arrel feixista que milita en un partit franquista i anti-català de naixement, i que pertany al magma del franquisme sociològic per sentiments (?) i per coneixements, encara que com a elit i no com a súbdit, i que evidentment fa per oblidar, amb consciència, la història si mai l’ha sabuda. Pel que respecta als espanyols aquesta condició és consubstancial, la porten a l’ADN i tal com diu el Victor Alexandre assumeixen que estan molt realitzats sent espanyols (zoi epañó, cazi na!) a Espanya, és a dir, en una democràcia totalitària regida per la supèrbia, no pas per la intel·ligència.

En unes declaracions del 2015 l’Espejo digué: "jo no sé què és això de la singularitat catalana. Nosaltres volem que tots els ciutadans tinguin els mateixos drets a tot arreu, sense privilegis de cap mena". Aquestes declaracions confirmen el que hem exposat més amunt, i és que aquest home que o és un feixista o és un aventurer o totes dues coses no vol saber res de la història de Catalunya, no vol saber res dels cinc segles que Catalunya fou un Estat independent, no vol saber res justament de la pèrdua de poders de Catalunya, malgrat que hauria de ser conscient que Catalunya fa més de tres segles que està sent putejada en guerra i en pau i que el català ha patit el setge més brutal a la llengua i a la ciutadania que es pugui imaginar, tot dissenyat i executat per l’imperialisme castellà.

Ahir varen passar per televisió The Phantom, el Fantasma que camina, una pel·lícula extreta dels còmics americans dels anys 30. El Fantasma com el Superman o el Batman o com The Shadow, la Sombra, o el Doc Savage, s’ha imposat com a missió fer el bé a la humanitat. I la seva característica principal és que pertany a una nissaga que va transmeten les seves característiques de pares a fills, i els seus acòlits i la humanitat sencera pensen, volgudament, que és etern, que sempre ha existit i que sempre existirà, per tant que és immortal. Aquesta condició crec que és cent per cent aplicable al franquisme, o sigui que pertany a la trista realitat d’un país maltractat pels seus governants des de fa generacions i que els esclaus o súbdits no són capaços d'escapar-se del seu paper. La paupèrrima condició de la majoria d’habitants del país, fruit del caciquisme i de l’analfabetisme ha produït aquest magma. Una sentència, treta de l’experiència diu que, com la matèria o com l’energia, El franquisme ni es crea ni es destrueix, només es transforma!

Vegem l’article d’en Pep Martí:

José María Espejo (C's): «No sé què vol dir la singularitat catalana»

 El diputat de Ciutadans afirma que "cap majoria donarà legitimitat a Artur Mas"

Pel dirigent polític, les propostes de reforma constitucional que estan apareixent són "una ocurrència estiuenca"


Pep Martí | 10/08/2015 a les 11:35h

Aquesta notícia es va publicar originalment el 10/08/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
José María Espejo-Saavedra, durant la roda de premsa Foto: Pep Martí

Ciutadans ha sortit en tromba contra les iniciatives de reforma constitucional que s'estan insinuant aquests dies i que animen l'agost. Sobre la proposta d'un comitè de "savis" del PSOE de plantejar un reconeixement del "fet diferencial" i la "singularitat catalana", el diputat de C's José María Espejo-Saavedra ha declarat que "jo no sé què és això de la singularitat catalana. Nosaltres volem que tots els ciutadans tinguin els mateixos drets a tot arreu, sense privilegis de cap mena".

Espejo, diputat al Parlament i cap dels serveis jurídics de la formació d'Albert Rivera, ha definit com "una ocurrència estival" l'anunci del Partit Popular de plantejar també una possible reforma constitucional. Ha recordat els cinc eixos que C's proposa per tancar un gran acord polític entre tots els grans partits de l'Estat:
·         un pacte nacional per l'educació;
·         una reforma electoral que garanteixi que tots els vots valguin el mateix en totes les circumscripcions;
·         una llei de partits que asseguri que els representants siguin elegits mitjançant un sistema de primàries;
·         garantir la separació de poders, evitant la politització del TC i del CGPJ,
·         i una racionalització de les administracions públiques.
"A partir d'aquí -ha assegurat-, si hi ha un marc d'acord, podríem plantejar una reforma de la Constitució".

També ha qualificat d'ocurrència "la pretensió d'Artur Mas de dur Catalunya a la independència si obté una majoria en les eleccions del 27-S. No hi ha cap majoria que pugui atorgar legitimitat a Mas".

El parlamentari de Ciutadans ha demanat explicacions al ministre de l'Interior, Jorge Fernández, sobre la seva trobada amb Rodrigo Rato en la seu del ministeri, tot i que s'ha resistit a demanar-li la dimissió quan els periodistes li han insistit en el tema.

Espejo-Saavedra dirigeix els serveis jurídics de la formació i és un dels homes de confiança d'Albert Rivera. Abans d'entrar en política, aquest advocat d'origen madrileny va treballar en l'equip de lletrats de La Caixa.
Pep Martí

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada