dijous, 8 de desembre del 2016

06/12/2016. Richard Vaughan. "Entenc la ràbia dels catalans perquè Madrid ha estat arrogant i perdonavides". L'empresari nord-americà dispara a tort i a dret contra Espanya. Sempre va que algú de fora amb una visió objectiva expliqui als espanyols la realitat: que els diferents governs de Madrid sempre s'han passat amb Catalunya. Segons el nord-americà, el polític (espanyol) perd tota la seva capacitat de persuasió quan canvia d'idioma.

Benvolguts,

Hem explicat sovint que els espanyols i en general les persones unilingües no estan genèticament preparades per aprendre altres llengües. I la seva cuirassa és la prepotència i la fatxenderia.

I és l'angúnia que ens fan els espanyols que no rasquen ni mica altra llengua que la seva. I això els porta a la misogínia, com en Rajoy o en Zapatero, a qui ens han mostrat a la televisió moltes vegades a l’estranger, en un racó sense saber què dir ni què fer.

El diputat Alfred Bosch d’ERC a Madrid va explicar un dia en seu parlamentària quan es discutia de llengua i era atacat pel nostre mètode d’immersió lingüística que “qualsevol nen català parla el doble de llengües que ses excel·lències”, els diputats unilíngues que l’atacaven!

Richard Vaughan diu "Entenc la ràbia dels catalans perquè Madrid ha estat arrogant i perdonavides". L'empresari nord-americà dispara a tort i a dret contra Espanya. Sempre va que algú de fora amb una visió objectiva expliqui als espanyols la realitat: que els diferents governs de Madrid sempre s'han passat amb Catalunya.

Segons el nord-americà, el polític (espanyol) perd tota la seva capacitat de persuasió quan canvia d'idioma.

Això ho hem experimentat a l’estranger quan algun company de treball espanyol se’l veu perdut perquè no sap ni un borrall d’anglès o francès. Particularment a la nostra empresa d’importació els directors parlàvem anglès i francès però teniem un cap comercial que quan hi havia algú al davant que parlava anglès o francès es transmutava, intentava entendre alguna cosa de la conversa i quan havia comprès el que es parlava ja havien passat dues pantalles que es diu ara. Per tant tal com diu l’article havia perdut la seva possible intervenció en la conversa i sobretot la capacitat de persuasió!

Els estudiosos de la llengua expliquen que quan un nen petit aprèn simultàniament dues o més llengües, el seu cervell s’adapta a aquesta condició i físicament hi ha una zona del cervell on s’ubica cada llengua. Tant és així que si per accident aquella part del cervell queda malmesa, l’afectat perd la capacitat d’entendre i parlar la llengua corresponent. I també succeeix que si un nen aprèn una sola llengua de petit, el seu cervell s’adapta a aquella llengua i es tanca de tal forma que quan de gran pretén aprendre'n una altra no hi ha espai físic per a col·locar-la, pateix molt i gairebé mai la domina prou.

Coneixem casos molt clars d’aquest fenòmen. Per exemple a Formentera els nens petits estan sotmesos a dos ambients diferents, el dels catalanoparlants i el dels de “sa península”, que acostumen a ser immigrants “jaeneros” o de la Manxa. A aquells nens de grans no els costa gaire d’aprendre alemany, italià, anglès etc. En canvi els nens de “sa península” que ja arriben amb la seva llengua única apresa, pateixen molt més per eprendre’n d’altres...

Vegem ara l’article sobre el senyor Vaugham, patró d’unes acadèmies d’anglès: 

6 DE DESEMBRE DE 2016 05:00 H


L'empresari nord-americà amo de l'acadèmia d'anglès Vaughan dispara a tort i a dret contra Espanya

L'empresari nord-americà Richard Vaughan, famós per ensenyar anglès amb un mètode que porta el seu nom, ha concedit una entrevista al digital Elespañol.com i s'ha despatxat a gust contra Espanya. Ha comparat els polítics espanyols amb Belén Esteban, s'ha burlat del nivell d'anglès i de com de malament es fan les classes a l'escola i ha acabat afirmant que entén el desig d'independència dels catalans davant d'un govern estatal arrogant i perdonavides".

Richard Vaughan

Sempre va que algú de fora amb una visió objectiva expliqui als espanyols la realitat: que els diferents governs de Madrid sempre s'han passat amb Catalunya.

Així és com ho veu l'empresari nord-americà Richard Vaughan, que va crear la seva acadèmia d'anglès a l'Estat el 1977 i ja té prou coneixement de causa de tot plegat.

Malgrat no ser independentista (o no voler posicionar-se tan sabent que el podria perjudicar) explica que "no donaria suport a un referèndum per la independència, però si el Govern central continua sent tan dolent, els catalans tindran dret a fer-ho". De fet, va més enllà i Vaughan creu que "els Governs espanyols, amb poca excepció, no han inspirat la unitat. La perifèria, que ha estat millor productora de riquesa, veu injust que hagi de reportar i dependre d'un mal Govern. [...] aquest país s'ha gestionat tan malament que entenc les reivindicacions nacionalistes. Entenc la seva ràbia i la seva antipatia perquè Madrid ha estat arrogant i perdonavides".

Un sistema educatiu pèssim
Vaughan creu que el sistema educatiu espanyol és pèssim i per això té clients: "prefereixo que vingui algú amb 25 anys que no hagi fet mai anglès a l'escola pública espanyola". A més, augura que els seus néts "seguiran ensenyant anglès als vostres néts". En aquest sentit, carrega contra el sistema dient que "inculca un odi cap a la meva llengua. L'ensenyen tan malament ... Hi ha excepcions, és clar, però molt poques".

Els polítics, els més mal parats
No només fa referència al pèssim domini de l'anglès de Mariano Rajoy o José Luís Rodríguez Zapatero sinó que despulla als que presumptament el dominen, com a Pablo Iglesias. Segons el nord-americà, el polític perd tota la seva capacitat de persuasió quan canvia d'idioma. Així mateix, acaba definint els polítics espanyols com si fossin la Belén Esteban.
Richard Vaughan

Joan A. Forès
Reflexions


NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada