dimecres, 30 de novembre del 2016

29/11/2016. Franquisme. José Antich. Uns pressupostos per calibrar l''Operació Diàleg'. La batalla real, la de fons, la que permetrà continuar o no continuar el procés, és si es garanteix o no la celebració del referèndum. Han de convocar-se concursos administratius i cal enviar un missatge a la comunitat internacional que el tema és a l'agenda del 2017. Aquesta serà la veritable prova de foc. “i si non, non".

Benvolguts,

Ens adrecem al Parlament i al Govern de Catalunya: Tornem a parlar de la prova del foc o del caixa o faixa

Ara és l’hora catalans! Ja vàrem superar la massa crítica! I ara ja hem ultrapassat el punt de no-retorn. Som-hi! El poble i les seves organitzacions i institucions us ajudaran!

Farem el referèndum SÍ o SÍ!

El que no podem fer és perdre la dignitat (recordeu Tarradellas!). No podem tornar a fer el ridícul! Si el nostre Parlament va decidir que ens alliberàvem del jou del TC i de tots els altres tribunals espanyols comprats amb l’or de l’IBEX, ara no podem tirar endarrere. El mon ens mira. Siguem-ne dignes!!!

Recordem que la sentència màxima de la relació entre els comtes catalans i els reis en els actes de jurament dels reis a les Constitucions catalanes era: 

"Nós, que som tant com vós, i junts més que vós, us hem triat com el nostre Senyor i Rei si conserveu els nostres drets i llibertats, i si non, non".

Crec que està clar que els manaies que fa 300 anys que patim es mereixen que se’ls expliqui aquesta sentència per si no l’han sentida mai!

I com que no han conservat els nostres drets i llibertats sinó tot al contrari, actuant en conseqüència, fem que s’executi la sentència:
“i si non, non".

Vegem l'Editorial engrescador del José Antich: 


Editorial
Uns pressupostos per calibrar l''Operació Diàleg'
José Antich
Barcelona. Dimarts, 29 de novembre de 2016

La presentació dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2017 i, com estava previst, la incorporació d'una disposició addicional al projecte perquè el Govern pugui dur a terme el seu compromís de celebrar un referèndum a Catalunya el proper any permetrà calibrar l'abast real de la denominada Operació Diàleg posada en marxa per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Ningú dubta que l'Executiu de Mariano Rajoy no permetrà el referèndum però serà interessant veure si la resposta continua sent exclusivament una impugnació després del corresponent Consell de Ministres dels divendres, com era fins ara. També, quan s'agenda l'entrevista entre els dos vicepresidents -Soraya i Junqueras- la data de la qual no ha transcendit i que podria celebrar-se en qualsevol moment.

En qualsevol cas, el vicepresident Junqueras ha respost amb uns pressupostos que contemplen una millora social evident, tancant el flanc de l'esquerra de la millor manera possible, més enllà de la resposta previsible dels partits de l'oposició. Tanmateix, tothom sap que construir discursos destructius d'uns pressupostos és relativament fàcil i tampoc no és gens estrany que PP, C's, PSC i Catalunya Sí que es Pot arribin a exposar, en ocasions, arguments similars des de posicions ideològiques tan diferents. La batalla d'aquests pressupostos no és aquesta ni per al Govern, ni per a la CUP, ni per a l'oposició.

 La batalla real, la de fons, la que permetrà continuar o no continuar el procés, és si es garanteix o no la celebració del referèndum.

Puigdemont i Junqueras han complert el seu compromís parlamentari que, utilitzant les seves paraules, era referèndum sí o sí, i la CUP, en aquest aspecte, té poc a retreure'ls. És cert que és un primer compromís, però amb els pressupostos difícilment es pot anar, ara com ara, més enllà. La partida d'escacs es desplaçarà a la comissió organitzadora del referèndum que, per encàrrec del president, dirigeix Junqueras. Sempre, en paraules de Puigdemont i que traslladarà Junqueras a la vicepresidenta, mantenint la voluntat d'acord amb l'Estat, que és ferm, encara que ara com ara no recíproca, fins a l'últim moment. És allà on s'han de començar a veure signes evidents que hi ha una intenció real de celebrar-ho ja que la maquinària s'ha d'activar, han de convocar-se concursos administratius i cal enviar un missatge a la comunitat internacional que el tema és a l'agenda del 2017. Aquesta serà la veritable prova de foc.

José Antich 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada