dilluns, 21 de novembre del 2016

21/11/2016. ANC. Les Multiparades i el Racó dels Xerraires. Simbiosi de l’Assemblea i Súmate incardinada en les Multiparades. Batucada. Futbolín amb nens. Murs de desitjos (i lamentacions). Espai de maquillatge de criatures. Repartiment de globus i d’altres. Murs d’Informació sobre l’Assemblea i Súmate. Murs d’informació sobre la República Catalana. Racó del Xerraire.

ANC + Súmate: Les Multiparades i el Racó dels Xerraires.

Benvolguts,

Ja sabeu que l’Assemblea junt amb Súmate ha engegat des de fa un any una nova modalitat d’acció al carrer amb uns actes que s’anomenen Multiparades. El primer fou a Sant Adrià l’any passat. Després n’hi ha hagut dos a  l’Hospitalet, un altre a Sant Adrià, a l’Avinguda Gaudí, al Carmel, al Passeig de Lluís Companys, a la Plaça de Virrei Amat, i més. Les Multiparades estan organitzades per cada Assemblea Territorial i compten en l’Organització amb la col·laboració de fins a 40 membres de l’Assemblea del Barcelonès.

La Multiparada té un format força estàndard: És un espai ampli on s’hi ubiquen diversos tendals amb diferents activitats, com podeu veure en l’enllaç Endavant República: Futbolín amb nens, Murs de desitjos (i lamentacions), Murs d’Informació sobre l’Assemblea, Murs d’informació sobre la República catalana, espai de maquillatge de criatures, repartiment de globus i d’altres. L’espai està amenitzat amb una Batucada impressionant. La part més important i atractiva i que convoca més gent és el Racó del Xerraire, amb cadires, amplificadors i xerraires que toquen diversos temes, com explicarem. I s’acaba amb un vermut amb patates i olives, per a qui hagi participat com a Organització i per a qui hagi passat per les diferents paradetes i s’hagi enregistrat.

Els activistes de Súmate són molt bons en les xerrades. Els de l’Assemblea també. Cadascú parla en la llengua que considera que pot comunicar millor. En els cartells de més avall es veuen algunes de les xerrades més corrents:  Pensiones, Immigració, Sanitat. Salut, Economia, Infraestructures. Hi ha personal divers i variat per a cada tema, que proporciona tant Súmate com l’Assemblea. Les xerrades van seguides de col·loqui.

El més passat vaig parlar en la Multiparada del passeig de Lluís Companys. El tema fou Història recent de Catalunya.

El primer diumenge d’aquest mes la Multiparada fou a Sant Adrià. El tema que vaig exposar és el de Corrupció i Infraestructures.

En la Multiparada d’ahir a Virrei Amat varen parlar com podeu veure al cartell dos economistes de l’ANC , Josep M. Vázquez i Josep Soler, un brillant jubilat de Súmate molt bo que s’anomena Pepe Ruíz, ànima durant molts anys de l’associacionisme al barri de Can Anglada (99% d’immigració com ell), mestre jubilat que xerra de tot, particularment de Pensions, que també va xerrar a Sant Adrià. Les xerrades varen acabar amb Eduardo Reyes, ex-president de Súmate, Chema Clavero, president actual de Súmate i el periodista i tertulià Antonio Baños, ex-president de les CUP.

Les organitzacions Assemblea i Súmate preveuen incrementar molt les accions amb més d’una Multiparada cada diumenge. No cal que expliquem que qui pugui col·laborar en les Multiparades sigui com a xerraire, sigui com a organitzatiu serà sempre benvingut.


1 Cartell Virrei Amat


2 Cartell Sant Adrià

Súmate

Del web de Súmate en traiem algun vídeo.
Súmate ofrece a Pedro Sánchez otra realidad de Cataluña:

Xerrada molt interessant de l’any 2014 de Pepe Ruíz, President de Veu Pròpia en una Taula rodona: "Diferents visions d'una Catalunya independent". Cicle de Conferències d'Òmnium Cultural del Tarragonès

Les Multiparades del novembre 2016
Parades previstes per al novembre:
  • Dissabte 5, de 10 a 13h, parada al Mercat de Collblanc
  • Diumenge 6, d’11 a 14h, multiparada a Sant Adrià
  • Dimecres 9, d’11 a 14h, parada a la plaça El Molino
  • Dissabte 12, de 10 a 13h, parada al Mercat Nou de Sants (Sant Medir/Càceres)
  • Dimecres 16, de 10 a 13h, parada a Cotxeres de Sants (Fructuós Gelabert)
  • Dissabte 19, de 10 a 13h, parada al Mercat de Collblanc
  • Dissabte 19, d’11 a 14 h, parada a la plaça dels Ocelles
  • Diumenge 20, d’11 a 14h, multiparada a Nou Barris (plaça Virrei Amat)
  • Diumenge 27, d’11 a 14h, multiparada a Cornellà de Llobregat (plaça Catalunya)
Apunta’t al Doodle i vine a fer parades amb nosaltres. Contra més siguem més riurem i més fàcil ho farem.

Consideracions sobre el Racó del Xerraire
En el Grup d’Opinió GOAL, integrat com a Comissió a l’Assemblea Territorial (o SMxI) de Sant Martí estem molt contents que al cap dels anys es reconegui que la metodologia que hem estat fent servir durant 5 anys en els Racons del Xerraire era una eina útil per a la difusió de la idea independentista a Catalunya.
La nostra idea al novembre del 2011 era preparar una sèrie d’activistes coneixedors de la Cultura catalana (Història, Economia, Territori, Actualitat) i una logística de paradetes amb tendals, taules de marxandising, pissarres de paper, micròfons, amplificadors, altaveus,  insta·lats a rambles i places que permetessin fer xerrades adreçades als passavolants. Per fer funcionar una paradeta hem dedicat per sessió l’esforç de 3 o 4 xerraires i 8 o 10 persones de suport per parar, desparar, atendre clients, etc. Hem fet més de 70 sessions, normalment dues sessions al mes, fonamentalment al districte de Sant Martí (Poblenou, el Clot, La Vila Olímpica, La Verneda, Besòs). Aquest sistema ha funcionat molt bé durant 5 anys però només fins ara que l’Assemblea i Súmate han ajuntat esforços ha agafat veritable embranzida, de la qual ens congratulem...

En aquest enllaç s’hi poden trobar vídeos de 44 xerrades de temes diferents, realitzats al llarg dels anys pel GOAL:

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada