dissabte, 15 d’octubre del 2016

15/10/2016. Franquisme. Consciència Nacional. P. F. Artur Mas, en l'homenatge a Companys: "L'ombra de Franco és molt allargada". Els Podemos i ramificacions i els Ciudadanos haurien de dir alguna cosa. I el Gobierno i el Congreso i el Senado i les associacions de Jutges i Fiscals, i els sindicats, tots haurien d’expressar-se! Mentre no ho facin els continuarem menyspreant per assassins i per covards.

Benvolguts,
Pel que respecta a la commemoració que celebrem avui, 15 d’octubre, afusellament, assassinat pel franquisme, vaja per en Franco, del president de Catalunya Lluís Companys, el 1940, ja se n’ha escrit molt. Però només del bàndol dels vençuts, que som nosaltres. Mai els partits espanyolistes, mai els intel·lectuals d’esquerra espanyols n’han dit ni un sol mot. Vergonya cavallers, vergonya!
En aquest Bloc hi ha molts articles i comentaris sobre el president Companys. Feu-hi una ullada tant els que ho teniu clar com els dubtosos. Pel que fa al PPSOE no cal que ens rebaixem a demanar-los-ho perquè no s’hio mereixen. La sang dels catalans caurà sobre d’ells pels segles dels segles.
Els Podemos i ramificacions i els Ciudadanos haurien de dir alguna cosa. I el Gobierno i el Congreso i el Senado i les associacions de Jutges i Fiscals, i els sindicats, tots haurien d’expressar-se! Mentre no ho facin els continuarem menyspreant per assassins i per covards.
Vegem l'apunt:

Artur Mas, en l'homenatge a Companys: "L'ombra de Franco és molt allargada"
ERC i PDC han estat els primers partits a homenatjar Lluís Companys en el 76è aniversari del seu afusellament

per P. F. 15/10/2016
Com cada 15 d’octubre, el castell de Montjuïc acull els actes d’homenatge a Lluís Companys, en l’aniversari del seu afusellament. Fa 76 anys d’aquell 15 d’octubre de 1940, quan el president de la Generalitat va ser assassinat al fossar de Santa Eulàlia de Montjuïc.
Artur Mas, en l'acte d'homenatge a Companys | TWITTER
Durant aquest matí les institucions i partits polítics hi realitzaran ofrenes florals davant la seva tomba, tot i que, encara de nit, concretament a les 6 del matí, uns 300 militants d’ERC han fet la Marxa de Torxes per fer-hi el primer homenatge. Després de fer l’ofrena floral, Alfred Bosch, president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, ha demanat que s’anul·lin els judicis sumaríssims: “Davant d’aquells que ens diuen que deixem enrere les grans reivindicacions, les banderes, la República Catalana, perquè ens hem de centrar en els problemes de la gent, els diem que no. Els problemes de la gent són els que ens poden resoldre la República Catalana. Aquí tots som Lluís Companys".
 Una hora més tard s’hi han sumat als homenatges el Partit Demòcrata, amb la presència de l’expresident Artur Mas, que ha recordat que es continua portant davant la justícia a aquells que defenen la democràcia:
“Un estat que jutja a gent demòcrata i pacífica, per la via penal, demostra que l’ombra de Franco és molt allargada”...


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada