dimecres, 24 d’agost del 2016

20/08/2016. ACN. Allisada de Mundó als comuns. Des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada (Conflent), Carles Mundó, ha criticat aquest dissabte amb duresa que les confluències d'esquerra s'oposin al referèndum unilateral d'independència (RUI) i no es manifestin clarament a favor de la independència. "Per acció o per omissió, mantenen l'statu quo i perpetuen la monarquia".

Benvolguts,

El conseller Mundó des de Prada de Conflent ha fet una allisada als confluents de tots els pelatges. Amb molt bones paraules els ha explicat que "mantenir l'statu quo és perpetuar la monarquia". I creiem que cal afegir-hi que ara és el moment de fer-ho perquè en cas contrari a les patums confluents Colau, Domènech, Franco Rabell, Fachin, etc,  se'ls enfonsarà el sol que trepitgen quan s'acabi de consumar la total adhesió incondicional del seu ídol Iglesias a l'Espanya eterna, al franquisme sociològic...

I per sort el poble que no és babau, els deixarà plantats i s'afegirà a l'independentisme militant d'ERC o de les CUP...

Vegem l'article de l'ACN:


20 D'AGOST DE 2016 18:35 H
Els acusa de "mantenir l'statu quo i perpetuar la monarquia" i els reclama que "es mullin"
ACN Prada .- El conseller de Justícia i vicepresident accidental del Govern, Carles Mundó, ha criticat aquest dissabte amb duresa que les confluències d'esquerra s'oposin al referèndum unilateral d'independència (RUI) i no es manifestin clarament a favor de la independència. Amb el seu posicionament, ha dit, "per acció o per omissió, mantenen l'statu quo i perpetuen la monarquia". Des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada (Conflent), Mundó ha insistit que la constitució espanyola és "irreformable" i que la consulta legal i acordada és "impossible". Per això, ha instat els dirigents de Catalunya Sí que es Pot, BComú i En Comú Podem a "mullar-se" i "buscar eines i no excuses" per fer possible el canvi i la república catalana encara que això suposi optar pel mecanisme del referèndum unilateral.
"Els ha arribat l'hora de mullar-se i posicionar-se. Els seus votants necessiten desllorigar la situació"

Mundó ha assegurat que la constitució espanyola és "irreformable" i que el referèndum legal i acordat és "impossible" atesa la falta de consens polític necessari a les corts generals espanyoles. "Referèndum pactat amb qui? El referèndum és impossible. Més que una tercera via, és una via morta. No és una opció perquè aquells que haurien d'autoritzar-lo ni tan sols contemplen Catalunya com a nació", ha argumentat.

Monarquia espanyola o república catalana

Per això, ha instat els dirigents de Catalunya Sí que es Pot, BComú i En Comú Podem a "agafar l'eina" que ha de fer possible "el canvi real" en lloc de "buscar excuses", en referència a la seva negativa al RUI. I és que, amb la seva actitud, "a la pràctica, per acció o omissió, permeten que continuï l'statu quo i la monarquia espanyola", ha etzibat tot emplaçant els votants de les confluències d'esquerra a decidir si mantenen el marc borbònic o "se sumen a la república catalana".

El conseller ha reconegut que, malgrat que les opcions independentistes van guanyar el 27-S amb el 48% dels vots, els resultats són difícils d'explicar a la comunitat internacional, i que seria més senzill fer-ho si el 12% que va anar a parar al 'no sé/no contesta' –en referència velada a CSQP- es pogués comptar en el bloc del 'sí'.

El procés, com l'ascens a l'Everest

En aquesta línia, ha constatat que els independentistes han hagut de "dedicar molts esforços i energies" a justificar internacionalment "com es fan les coses" per tal que puguin ser ben enteses. I el desitjable, ha continuat, hauria estat centrar-se en el "què": concretar el nou estat català.

Tirant de metàfora, Mundó ha comparat el procés sobiranista amb l'ascens a un cim de 8.000 metres com l'Everest. A mesura que s'avança, es van trobant més dificultats, Catalunya està ara "a l'últim camp base" abans de coronar el cim i això requereix avaluar les "condicions climatològiques" existents i acumular "energies" per al darrer esforç, ha opinat. "Lluny de desanimar-se s'ha de veure tot el camí recorregut", ha dit amb to encoratjador.

Seguretat jurídica "sense buits legals"

El titular de Justícia ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat sobre la fase final del procés, que "va començar a les urnes i culminarà a les urnes". "Anirem de llei a llei per donar seguretat jurídica a través de la llei de transitorietat jurídica. No hi haurà cap buit de legalitat. Els ciutadans i les empreses sabran en tots els àmbits quina norma s'ha d'aplicar", ha explicat.

D'altra banda, Mundó ha assegurat que l'Estat s'ha negat en 18 ocasions a permetre la celebració d'un referèndum i que ha optat per "la via espanyola, la dels tribunals i les lleis" en lloc de la via escocesa. També ha evidenciat un "contrasentit": que els partits independentistes són legals però, en canvi, la independència, no. "Espanya ha tolerat els partits independentistes mentre tenia la certesa que no podrien guanyar. Quan aquestes opcions poden vèncer, es posa sobre la taula el codi penal", ha asseverat.
 ACN 

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada