divendres, 26 d’agost del 2016

25/08/2016. Catalanofòbia. Miquel Riera. Obsessió per la llengua. Si el català hagués sucumbit al genocidi perpetrat pels pares i els avis dels actuals ciutadans i populars, avui no seríem on som. Per defensar i protegir definitivament la llengua catalana és, entre moltes altres coses, pel que molts catalans volem la independència...

Benvolguts,
Els catalans estem sempre profundament procupats per la nostra llengua. La llengua és l’ànima del territori i el territori, com sempre explica en Vicent Partal quan es refereix a l’íntima relació entre el Principat de Catalunya i els Països Catalans, és on s’encarna la nació  o sigui que:
L'estat i la nació no són la mateixa cosa i si l'estat va d'Alcanar a la Jonquera la nació sempre anirà de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó
Ahir varem publicar dues entrades al Bloc sota l’epígraf de Catalanofòbia referides a la baralla d’un notari d’Elx amb l’aparatxic de l’Estat espanyol per tal de fer-li passar la piconadora per sobre. I com ho han aconseguit!
Avui parlem d’un altre cas de Catalanofòbia protagonitzat per les converses de Ciudadanos i el PP intentant formar govern, usant-nos a nosaltres i a la nostra llengua de moneda de canvi. I no és massa moneda de canvi perquè el PPSOE és l’hereu directe del franquisme i els Ciudadanos varen néixer per acabar d’anorrear el català, primer a Catalunya i ara a tot arreu, i no tant sols el català sinó també el gallec i l’eusquera. Per tant tenen identitat de criteris i segurament que s’afanyaran a ser cada un més bèstia que l’altre per carregar-se el poc que queda del català, utilitzar la llei de consultes aprovada pel Parlament per liquidar el sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes.
Aquí hi ha dos exemples del capteniment salvatge dels Ciudadanos:
05/12/2015. Feixisme. Ciudadanos. Euskadi. Escàndol per l’atac de C’s contra l’èuscar. Galiza. C’s pide que el gallego deje de ser idioma oficial en Ferrol. País Valencià. La diputada (aldeana) de C's, Carolina Punset ha tornat a donar la nota aquest dijous en les Corts. Catalunya. C’s vol utilitzar la llei de consultes aprovada pel Parlament per liquidar el sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes.
29/11/2015. Marina Llansana. La Convenció de Gènova. Catalunya pot demanar Empara al Tribunal Internacional de l’Haia. Per què a ningú de les desenes de partits que han tingut diputats asseguts a l’hemicicle i cobrant a final de mes, no se’ls ha acudit d’usar aquest procediment...
Uns tasts:
·         Per defensar i protegir definitivament la llengua catalana és, entre moltes altres coses, pel que molts catalans volem la independència. És a dir, per oblidar-nos definitivament dels malsons que, periòdicament, ens voldrien receptar alguns.
·         Si el català hagués sucumbit al genocidi franquista perpetrat pels pares i els avis dels actuals ciutadans i populars, avui no seríem on som.
Vegem l’article d’en Miquel Riera:


25 agost 2016 2.00 h
Obsessió per la llengua
Miquel Riera / @Mrierapla
Si el català hagués sucumbit
al genocidi perpetrat
pels pares i els avis dels actuals
ciutadans i populars,
avui no seríem on som

Ciutadans va néixer fa deu anys amb l'objectiu gens amagat de posar fi a la immersió lingüística i de reduir el català a llengua de segon nivell. El Partit Popular potser no va ser creat amb aquest propòsit concret, però és innegable que el duu a l'ADN. N'hem tingut proves a Catalunya els últims anys i, sobretot, al País Valencià i a les Illes. Una obsessió per la llengua dels dos partits que només es pot qualificar de malaltissa. Tenint en compte, sobretot, la clara inferioritat del català en àmbits com la justícia, l'etiquetatge i el cinema, per no esmentar les limitacions a l'ús oficial de la nostra llengua a les institucions europees, entre moltes altres, per exemple.
Ciutadans i el PP negocien aquests dies un acord d'investidura d'incerta concreció i una de les primeres coses que s'ha tret de la butxaca el partit d'Albert Rivera és la qüestió del català. Ciutadans vol deixar clar, en l'acord final, que quan hi hagi govern s'obligui la Generalitat a complir les sentències judicials dels últims mesos, conseqüència directa de la retallada del Constitucional a l'Estatut. Això sí, no s'obliden d'un millor finançament i el corredor mediterrani. Quina generositat!
Dèiem abans que no ens hauria de sorprendre l'obsessió de C's i el PP pel català. També hauríem de saber que té un objectiu superior. Saben perfectament que laminar l'oficialitat del català, treure-li importància a l'escola i reduir-lo al mínim en la vida pública significa atacar la base del país, l'essència, allò que ens diferencia i que ens fa poble. De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. La llengua no és el tot, certament, però, si el català hagués sucumbit al genocidi franquista perpetrat pels pares i els avis dels actuals ciutadans i populars, avui no seríem on som. De ben segur.
Per defensar i protegir definitivament la llengua catalana és, entre moltes altres coses, pel que molts catalans volem la independència.
És a dir, per oblidar-nos definitivament dels malsons que, periòdicament, ens voldrien receptar alguns.

Miquel Riera 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada