diumenge, 14 d’agost del 2016

12/08/2016. Directe.cat. Demolidora anàlisi de l’antropòleg Manuel Delgado sobre la “tribu” dels comuns. Els acusa de ser l’alternativa “chupiguai” immobilista i de tenir un discurs ple de paraules que no signifiquen res. En Comú Podem no només no està a favor d’un procés constituent per a una república catalana, sinó que tampoc està treballant per aconseguir un procés constituent d’una república espanyola.

Benvolguts,
Una bona visió d’un antropòleg del que jo de vegades difereixo...
Aquesta opinió casa molt bé amb una altra opinió que hem comentat més d’un cop que es resumeix dient que “quan Catalunya arriba al punt de poder emancipar-se d’Espanya, s’esdevé un ‘sidral’, cop d’estat, alzamiento, etc, que ho esgarria tot”.
I el ‘sidral’ no s’esdevé perquè sí, sempre hi ha la ma negra del Fernández Díaz o del Fraga o del Martin Villa de torn...
Si volem conèixer més detalls dels ‘sidrals’ vegem per exemple:
Vegem l’opinió d’en Delgado: 

12 d'agost de 2016
Els acusa de ser l’alternativa “chupiguai” immobilista i de tenir un discurs ple de paraules que no signifiquen res
Aquest agost l’antropòleg Manuel Delgado ha fet diversos apunts al seu compte de Facebook on explica la seva opinió sobre l’essència i l’estratègia política dels comuns. Segons Delgado, En Comú Podem no només no està a favor d’un procés constituent per a una república catalana, sinó que tampoc està treballant per aconseguir un procés constituent d’una república espanyola. L’antropòleg argumenta que els comuns “estan perquè no passi res”, perquè el seu objectiu és el poder i ocupar el lloc del PSC a Catalunya i del PSOE a Madrid. Per això, no són ni republicans ni monàrquics, ni de dretes ni d’esquerres [sinó todo lo contrario] i els terroritza qualsevol cosa que s’assembli a una ruptura...  
L’excusa que el procés està comandat per la dreta catalanista

Delgado, declarat comunista, reconeix  les seves contradiccions, ideològiques, polítiques i sentimentals, i diu que comprèn la desconfiança en un procés que ara sembla comandat per la dreta catalanista, però es mostra convençut que si el procés passés a ser liderat per ERC, cosa que veu probable, l’esquerra anticonvergent tampoc se sumaria al procés [???].

Nacionalisme espanyol disfressat d’internacionalisme 

Finalment, Delgado assegura que l’única alternativa real que té l’estat espanyol d’aturar el procés és amb l’ús de la força i que acabarà aplicant-la i, en aquest sentit, es demana què faran llavors aquells que dissimulen el seu menyspreu vers el catalanisme en nom de l’internacionalisme, que segons ell, és nacionalisme espanyol pur i dur o, com a molt, cosmopolitisme de classe mitjana. Sortiran al carrer a animar la Guàrdia Civil o proclamaran que el seu regne no és d’aquest món i se’n tornaran a jaure? , diu Delgado, que exclou la possibilitat que els comuns plantin cara a l’agressió de l’Estat.
Manel Delgado

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada