dilluns, 1 d’agost del 2016

07/12/2015. Vilaweb.Caciquisme. Corrupció. Trampes matusseres. Un estudi explica com la Constitució del 1978 va consagrar dissimuladament el sistema electoral que ja s’havia desenvolupat per altres camins des de fa 150 anys basat en el caciquisme i la corrupció institucionalitzada i que fa que hi hagi tres classes diferents de províncies, de forma que només hi ha en joc realment un 30% dels escons...

Benvolguts,

Us passo un enllaç de Vilaweb a l’apunt que haviem publicat fa mig any, abans del 20-D, que algú ja ens havia dit que demostrava la mala fe del sistema corrupte i caciquil instal·lat des de fa generacions en la pseudo democràcia borbònica que hem tingut la desgràcia d’haver d’aguantar. Val a dir que aquesta pseudodemocràcia resol moltes de les possibilitats tramposes de les dretes espanyoles i que a l’últim moment, si cal, com s’ha demostrat més d’un cop, instauren una dictadura o executen un Alzamiento o una guerra, o l’un i l’altra. I au! a tornar a regnar 100 anys més...

Llegiu-vos tot l'estudi de l'enllaç perquè s'ho val i molt!

Vegem un esbós de l’apunt:


Caciquisme. Corrupció. Trampes matusseres.

L’estudi explica com la Constitució del 1978 va consagrar dissimuladament el sistema que ja s’havia desenvolupat per altres camins des de fa 150 anys basat en el caciquisme i la corrupció institucionalitzada i que fa que a Espanya el sistema electoral aboca a que hi hagi tres classes diferents de províncies, amb una correlació clara entre la mida de la representació i la pluralitat. Només hi ha en joc realment un 30% dels escons. Cal un canvi multitudinari d’orientació de vot per a superar el bipartidisme. 

És curió però no hem sentit queixar-se ni una mica els nous partits volgudament dinàstics o constitucionalistes, Podemos i Ciudadanos, d’aquest sistema electoral manifestament trampós!

Us mostrem el mapa sortit de l'estudi, i la comparació amb els resultats del 26-J, per tal que es vegi com l'estudi l'encerta! 


 


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada