dimecres, 3 d’agost del 2016

02/08/2016. Procés. Oriol Jordan. Advertits. Al front de Madrid les coses segueixen sense anar massa bé a Convergència. Grups: Abstencio d’uns d’uns i vots contraris d’altres carregats de mala llet, han fet que el PDC es quedi sense grup propi i quedi relegat al Grup Mixt, tal i com li pertocava pels resultats electorals. TC: Quatre secretaris judicials han donat personalment els avisos del TC als consellers i al president de la Generalitat.

Benvolguts,

Roma no paga als traïdors, tal com Viriat i d’altres han comprès al llarg dels anys, massa tard però ho han comprès!

Pel que fa a un dels fronts de Madrid, tal com diu l’Oriol Jordan Homs haurà d’esforçar-se per absorbir la nova filosofia dels demòcrates, i treure’s de sobre les pràctiques convergents...

Pel que fa a l’altre front de Madrid,  l’Estat segueix l’embat contra Catalunya. Avui han aparegut quatre secretaris judicials espanyols (els quatre genets de l’Apocalipsi?) a donar personalment els avisos del TC als consellers i al president de la Generalitat.

Vegem l'article:


2.8.2016
Advertits

A Carles Puigdemont no se'l veia massa amoïnat després d'haver signat la recepció de l'advertència del TC. Catalunya avança


Al front de Madrid les coses segueixen sense anar massa bé a Convergència. L’abstenció de PP, PSOE i Podemos sumada als vots contraris de Ciutadans a la Mesa del Congrés, han fet que el PDC es quedi sense grup propi i quedi relegat al Grup Mixt, tal i com li pertocava pels resultats electorals. Així, Francesc Homs ha quedat més en evidència després de les maniobres i els injustificables arguments que va donar quan es va composar la Mesa de la cambra baixa espanyola, i que tants problemes de credibilitat han portat a la nova PDC de Marta Pascal. Si la legislatura finalment té recorregut, Homs haurà d’esforçar-se per absorbir la nova filosofia dels demòcrates, i treure’s de sobre les pràctiques convergents, que han quedat obsoletes aquests dies.
 
Però la legislatura espanyola sembla que va camí de l’abisme, com li va passar a l’anterior. El PSOE de Pedro Sánchez no vol cedir a les pretensions del bàndol popular i de Ciutadans, i es manté ferm en el ‘No’ a Rajoy. No sabem si a Espanya aconseguiran desbloquejar la situació, però val a dir que segurament aquesta vegada estan pesant les imposicions europees en matèria de retallades. L’Estat espanyol s’ha quedat sense marge de dèficit per a l'any vinent, i qui governi haurà de tornar a endegar una política de retallades important. El PSOE no en vol ser còmplice, i Podemos, que tampoc té alternatives a això –com tampoc les tenia la Syriza grega-, prefereix la còmode posició de rentar-se les mans i veure-les venir.
 
Mentrestant, l’Estat segueix, com els explicava ahir en Guifre, l’embat contra Catalunya. Avui han aparegut quatre secretaris judicials a donar personalment els avisos del TC als consellers i al president de la Generalitat. Els membres del govern ho han anat tuitejant durant el dia. El més probable, però, és que el govern desoeixi la crida a l’ordre del Tribunal Constitucional a partir del setembre, quan s’haurà d’aprovar la Hisenda Catalana, una de les tres lleis de desconnexió bàsiques. L’Estat català va carregant bateries i el moment s’apropa. El TC buscarà evitar resoldre res abans de l’11S, però no és conscient que el poble català està preparat per sortir al carrer quan calgui i en el termini d’un any.

Després de les concrecions al full de ruta que marqui la Qüestió de Confiança, poden passar coses molt i molt grosses.
Oriol Jordan

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada