divendres, 15 de juliol del 2016

Dijous, 14 de juliol de 2016. Procés. El manifest a favor del RUI supera els 7.500 signants. El 2017 s'ha d’aprovar la llei de transitorietat jurídica amb els mecanismes de transició entre la legalitat espanyola i la nova legalitat de la República catalana per "garantir un procés neutral, obert i plural" que permeti la celebració del referèndum, així com que el Parlament el convoqui al llarg de l'any vinent i independentment del que digui l'Estat.

Benvolguts,

·         Avui comentem l'article El manifest a favor del RUI supera els 7.500 signants de Jordi Palmer. 
Per què esperar un any i mig més?
·       Axioma i definició del microsegon: El temps necessari per que una Llei aprovada pel Parlament de Catalunya sigui anul·lada pel Tribunal Constitucional!
o   Com s’àconseguirà que el TC no interfereixi en aquesta llei?
Si m’aclariu aquests dubtes que tinc, recolzo el RUI!
Però mentrestant:



EL PROCÉS
Vegem l'article:


El manifest a favor del RUI supera els 7.500 signants

Jordi Palmer
Barcelona. Dijous, 14 de juliol de 2016

Més de 7.500 persones han signat ja el manifest a favor de la celebració d’un referèndum unilateral d’independència (RUI) l’any 2017 al cap de vint-i-quatre hores de posar-se en marxa, segons han confirmat fonts de l’organització. El web elreferendum.cat reclama que el 2017 s'aprovi la llei de transitorietat jurídica amb els mecanismes de transició entre la legalitat espanyola i la nova legalitat de la República catalana per "garantir un procés neutral, obert i plural" que permeti la celebració del referèndum, així com que el Parlament el convoqui al llarg de l'any vinent i independentment del que digui l'Estat.

El manifest es va llançar dimecres al matí amb un primer bloc de 100 signatures de personalitats del món polític i social, com ara Antoni Abat, Anna Arqué, Antonio Baños, Andreu Barnils, Josep Lluís Carod-Rovira, Mireia Carulla, Toni Castellà, Òscar Dalmau, David Fernàndez, Jordi Graupera, Elisenda Paluzie, Toni Soler i Enric Vila, entre d’altres.

La petició també demana que un cop celebrat el referèndum, en cas que sortís un 'sí', el Parlament hauria de procedir a declarar la independència i a "informar-ne totes les nacions del món" perquè, d'aquesta manera, "la transitorietat jurídica entraria immediatament en vigor per posar en marxa el nou Estat".

El grup parlamentari de la CUP en bloc s’hi afegeix
De fet, avui mateix s’hi han sumat els deu diputats de la CUP al Parlament. En un comunicat, el diputat Benet Salellas ha recordat que aquesta petició està en "plena sintonia" amb el que el seu partit va demanar fa poc, i ha recordat que el 30 de juny va fer un acte a la plaça del Rei de Barcelona en què va formular la mateixa demanda.
Salellas considera que les eleccions generals del 26-J van tancar la porta a qualsevol referèndum acordat amb l'Estat central, per la qual cosa la majoria sobiranista catalana

té l'obligació de buscar una alternativa factible per exercir el dret d'autodeterminació com més aviat millor".

Segons la CUP, seria un referèndum unilateral per necessitat, ja que és impossible pactar-lo, i ha conclòs que hauria de tenir "la determinació de l'entramat institucional de la Generalitat i, per tant, el Govern català i el Parlament haurien de bolcar-se amb la intenció que es faci amb totes les garanties".
Jordi Palmer

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada