divendres, 20 de maig del 2016

20/05/2016. Feixisme. Xavier Graset. Pavlov. Com aquell gos de Pavlov que estudiàvem de petits als llibres de Ciència. El President ha dit que ell no vol viure en un país on les autoritats polítiques conculquen els drets fonamentals. I també ha dit que en un país normal hi ha dimissions, o cessaments en cas que no hi hagi dimissions, dels responsables d’una arbitrarietat com aquesta!

Benvolguts,
Són les 7 de la tarda i acabem de sentir la Roda de Premsa del President Puigdemont explicant que la senyora Dancausa (que és la Llanos de Luna de Madrid) se l’ha hagut d’embeinar. Segurament que els fets de les darreres 48 hores portaran cua.

El President ha dit que ell no vol viure en un país on les autoritats polítiques conculquen els drets fonamentals.

I també ha dit que en un país normal hi ha dimissions, o cessaments en cas que no hi hagi dimissions, dels responsables d’una arbitrarietat com aquesta!

Veurem què s'esdevindrà a Espanya! 

Aquestes paraules del President ens han fet reflexionar sobre el fet que estem tan acostumats a que ens fuetegin, a que ens sodomitzin, que no ens hem adonat prou de l’intent de continuar-nos fent passar per la pedra. I fa gairebé 80 anys que estem sent passats per la pedra.

Esperem que les paraules del President faran que el Gobierno i el poder judicial, per una (la primera?) vegada a la vida actuïn com a demòcrates i no com a feixistes!

També se’n conclou que allò de l’acció i de l’omissió continua sent aplicable a aquest cas. I en Puigdemont ho ha fet notar. Hi ha hagut membres del Gobierno com els ínclits ministres Català i Margallo que han dit el seguent:

“[La mesura] és un exercici de racionalitat i seny. És sorprenent que algú se senti ofès perquè s'apliqui la llei
Rafael Catalá. MINISTRE DE JUSTÍCIA

Em sembla perfecta [la prohibició]; hem de respectar la llei, i els símbols constitucionals són els que són
José M. García-Margallo. MINISTRE D'AFERS EXTERIORS

Per tant han usat l’acció. Han llepat la ma del sorge que els alimenta.

N’hi ha d’altres com el Fernández Díaz que ha acceptat el que els digui l’amo.

Cap dels ministres s’ha enfrontat a l’acció de la senyora Dancausa, filla de falangista fundador de la Fundación Francisco Franco.

I n’hi ha hagut d’altres, com en Rajoy, que en aquests dos dies han tirat pilotes fora quan han hagut de manifestar-se a favor o en contra de l’acció de la senyora Dancausa. D’aquesta posició se’n deu dir omissió!

Pel que respecta al concepte “llei”, usat per Catalá i Margallo,

nosaltres preguntem: Quina llei? Quina llei? Quina llei?

En l’article d’en Xavier Grasset, escrit ahir, abans per tant de la Roda de Premsa del President Puigdemont, s’expliquen altres circumstàncies i opinions sobre el cas.

Vegem-les:
  

Pavlov
 «Doncs gairebé reproduint aquesta conducta condicionada la delegada del govern espanyol a Madrid, només de constatar que el Barça juga una nova final de la Copa del Rei ha salivat»

20/05/2016 a les 00:01h

Com aquell gos de Pavlov que estudiàvem de petits als llibres de Ciència. Esborronava una mica, però al dibuix es veia un gos a qui havien posat un tub de goma a la panxa, i només de sentir una campana que associava amb l'hora de menjar, ja segregava sucs gàstrics.

Doncs gairebé reproduint aquesta conducta condicionada la delegada del govern espanyol a Madrid, sense haver de córrer massa, ni sentir tocar campanes, només de constatar que el Barça juga una nova final de la Copa del Rei, aquest diumenge, ha salivat, n'ha fet causa. Concepción Dancausa ja ha advertit que 2.500 homes, agents policials tindran com a objectiu, fer un doble filtre i evitar que entrin estelades al Vicente Calderón.

En l'intent que el cap d'estat no hagi d'aguantar ni xiulades, ni estelades, Dancausa tira pel broc gros, i aplica la mordassa a la llibertat d'expressió, en aquest cas brandant una bandera que veu com a cau de conflicte. I alerta que després també l'aplicaran per aquells qui burlin la prohibició. Tant els deu fer l'experiència acumulada de la qual pot fer gala l'afició culer, que ha sumat l'estelada a la dels colors del club. Dancausa agafa l'estelada i la vol fora del Calderón, com aquells que les volen fora de les rotondes.

Ja n'arriben a perdre ja de temps i d'hores, jutges, magistrats, delegats, policies, és clar que deuen ser hores de campanya. En portes de les votacions del 26 de juny això deu ser un exercici de força, una demostració, que d'altra banda no fa altra cosa que carregar piles, que excitar els ànims, i alimentar l'enginy per omplir d'estelades el camp. Potser els recursos davant la justícia ho estalviaran, però si no, voler estalviar tensió no fa altra cosa que alimentar-la.

De fet la mateixa delegada, ha autoritzat per aquest dissabte que es manifestin pel centre de la capital espanyola els membres del col·lectiu neonazi Hogar Social Madrid. Aquests sí amb idees que alimenten la xenofòbia i el racisme, amb idees que alimenten la violència. Posats a fer que agafin la gent de Guadamur i que projectin el maping de Franco, Hitler i Himmler a la gespa del Calderón, que de ben segur no ho trobarien tan malament, perquè no només aquesta competició entronca amb la que tantes vegades havia presidit el "Caudillo" i que ara presidirà el rei Felip VIè.
Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada