dilluns, 16 de maig del 2016

14/05/2016. Franquisme. Guifré Jordan. Un diari suec revela pressions espanyoles a Estocolm per una visita de Romeva. La visita de ben segur que també estarà subjecta a escrutini del govern espanyol que la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría confirmava ahir. "Hem estat durant anys explorant el referèndum negociat". “El govern català complirà amb el mandat democràtic de les últimes eleccions” i “es convertirà en un nou estat d’Europa” sense cap buit legal ni incerteses jurídiques.

Benvolguts,

Des del 27S estem demanant en aquest Bloc que en Romeva, el president Mas, el president Puigdemont, en Junqueras i tots els consellers haurien de viatjar sense parar per la UE i pel mon explicant el cas català…

Ara sembla que els deus ens han escoltat!

 Vegem-ne els detalls:


14 DE MAIG DE 2016 16:55 H
El conseller d'Exteriors continua la seva gira per mitjans de comunicació europeus
Guifré Jordan @enGuifre - La visita que Raül Romeva farà demà a Suècia de ben segur que també estarà subjecta a escrutini del govern espanyol que la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría confirmava ahir. De fet, un dels diaris més importants del país, el Svenska Dagbadet, ha anunciat que “l’ambaixada espanyola ha protestat al Ministeri d’Exteriors [suec] contra la visita de Romeva”, ja que segons el mateix rotatiu, el conseller es trobarà amb “diplomatics suecs, representants dels mitjans i polítics”. A més, el cap de llista de Junts pel Sí 27S visitarà l’Institut Internacional d'Estudis per a la Pau d'Estocolm i l’Institut Suec de Política Exterior. 
"Hem estat durant anys explorant el referèndum negociat"

Abans de la visita, però, Raül Romeva ha publicat un article d’opinió al mateix diari suec, on ha explicat la dèbil situació d’Espanya,

que ha qualificat de “paràlisi política”, i que genera “preocupació global per la seva recuperació econòmica”. A més, ha seguit la dialèctica que tant ell com Carles Puigdemont han seguit en les últimes setmanes de desprestigiar l’Estat perquè no es volen asseure a parlar, alhora que Catalunya “hem estat durant anys explorant i esgotant cada oportunitat per organitzar un referèndum” pactat amb Madrid. En l’article, també diu que si Espanya és una democràcia, “requereix engegar un diàleg franc” per un plebiscit com Escòcia o Canadà.

Evita unilateralitat, però es mostra ferm

En aquest sentit, ha evitat usar el concepte ‘unilateralitat’ però ha dit que si en els 18 mesos d’aquesta legislatura no hi ha cap gest des de La Moncloa per organitzar una votació com Escòcia o el Québec, “el govern català complirà amb el mandat democràtic de les últimes eleccions” i “es convertirà en un nou estat d’Europa” sense cap buit legal ni incerteses jurídiques.

Gira de mitjans europeus de Romeva

La intervenció de Romeva al ‘Svenska Dagbladet’ que forma part de la gira de mitjans de comunicació europeus que durant tota la primavera està fent, amb aparicions a un dels principals rotatius polonesos, el ‘The Telegraph’ anglèsl’agència de notícies italiana ‘ANSA’,‘La Stampa’ italiana‘De Tijd’ flamenc‘La libre’ de Valònia i Brussel·les (Bèlgica) i al ‘Herald Scotland’ escocès. Una tasca d’internacionalització mentre Espanya continua encallada que, de moment, no s’atura. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Guifré Jordan

Joan A. Forès
Reflexions




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada