diumenge, 15 de maig del 2016

12/05/2016. Redacció VIA Empresa. Els nous 'emojis' seran dones treballadores. Entre els emoji no hi ha dones treballadores. Mentre hi ha homes amb casc, gorra de policia, un membre de la guàrdia reial anglesa, un detectiu i el Pare Noël, la representació femenina es limita a dues conilletes i una flamenca.

Benvolguts,
El masclisme ha estat el més important tret representatiu de la societat de consum, del Playboy, etc. El masclisme ha continuat amb les noves tecnologies. I les dones sortosament han reaccionat!

Els nous 'emojis' seran dones treballadores

12|05|2016
Redacció VIA Empresa BARCELONA 

Un grup de treballadors de Google proposa 13 noves emoticones amb metgesses, pageses o professores

Les dones treballadores volen aparèixer entre els emoji . Google

LES CLAUS
La proposta ha arribat a Unicode perquè l'estudiï
Els homes apareixen treballant als emojis, la representació femenina és una flamenca
Els emojis ja van incloure diferents tons de pell i diverses opcions familiars al seu teclat
Entre els emoji no hi ha dones treballadores. Mentre hi ha homes amb casc, gorra de policia, un membre de la guàrdia reial anglesa, un detectiu i el Pare Noël, la representació femenina es limita a dues conilletes i una flamenca. 





Així les coses, un grup de treballadors de Google ha proposat a Unicode incloure 13 noves icones. Aquestes noves emojis representen dones treballadores de diversos sectors: negocis, salut, ciència, educació, tecnologia, indústria, agricultura, hostaleria i música (sent aquesta última categoria un tribut a David Bowie): 




Segons el grup, aquests emojis mostren “un ampli rang de professions tant per a dones com per a homes, amb l'objectiu de ressaltar la diversitat de les carreres femenines i de donar visibilitat a les dones a tot arreu”.

No es tracta tan sols de versions femenines d’emojis masculins que ja existien. L'equip de Google proposa que es mostrin nous emojis (masculins i femenins) en combinar emojis existents en les posicions adequades. Per exemple, una grangera apareixeria com emoji si s’escriu la icona d'una dona i després el d'un tractor, mentre que un cirurgià seria un emoji d'un home i després el d'un hospital.

Per poder veure aquestes noves icones, però, caldrà esperar que el consorci regulador doni el seu vist-i-plau, com s’espera que faci amb el #paellaemoji aviat.


D’ençà de l’explosió dels emojis l’any 2011, la companyia ha entomat les crítiques i ha anat afegint opcions. L’any passat va incloure més tonalitats de pell i tipus de família al seu rang d’emojis.

L'equip afirma que li agradaria que els nous emojis s'estandarditzessin a finals de 2016, i probablement tindran èxit a l'hora d'aconseguir el seu objectiu: donar visibilitat les dones treballadores.
Redacció VIA Empresa 

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada