dissabte, 2 d’abril del 2016

01/04/2016. Bernat Ferrer. Alerta, enquesta-bomba a CDC. "Estem fent una voladura controlada del partit". S'atreviria el PSC a preguntar els seus militants i simpatitzants per la negativa rotunda al referèndum? I Ciutadans? I sobre les relacions incestuoses amb Agbar? S'atreviria ICV a formular una pregunta binària sobre la independència als seus militants i simpatitzants?

Benvolguts,

Alerta, enquesta-bomba és un sorprenent article d’en Bernat Ferrer per El Mon! No sé si el que diuen de la consulta a les bases sobre la reforma laboral s’ha fet o no, i en quines condicions? Hi havia llum i taquígrafs? Es tenen els resultats? No ho sé!

En cas afirmatiu, trobo que la situació és extraordinàriament suggestiva perquè per una banda en Bernat Ferrer, suposo que per boca de les bases de convergència pregunta cruelment al PSC, a Ciudadanos i a ICV si s’atrevirien a fer el mateix que ells han fet, en cada cas en punts bàsics i/o conflictius per a cada organització, com el referèndum, les relacions incestuoses amb Agbar o la pregunta binària sobre la independència, i per l’altra banda explica que ara fa deu anys amb el referèndum de l’Estatut ja va ERC fer una consulta a les bases, jo era entre les bases en aquell moment, i va sortir que les bases volien un NO, malgrat que l’aparatxic volia un . I ERC va acceptar el criteri de les bases!

També és notable que, pel que sembla, en aquest cas respecte a la reforma laboral “les bases han donat una bufetada antològica a la cúpula!”.

I per contra el que constata en Bernat Ferrer és que “la nova cúpula tendeix cap al neoliberalisme i als vicis de poder de sempre” i que particularment "la visió que es té de la vida des de l'agrupació de CDC de Sarrià-Sant Gervasi, agrupació de la que en forma part tant Jordi Pujol com Artur Mas sembla que és lleugerament diferent de la que té la gran base convergent".

Vegem el sorprenent article:

Alerta, enquesta-bomba

"La visió que es té de la vida des de l'agrupació de CDC de Sarrià-Sant Gervasi sembla que és lleugerament diferent de la que té la gran base convergent"



1 d' Abril 2016 a les 20.10 h

"Estem fent una voladura controlada del partit", diuen a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Més clar, l'aigua. Aquell partit immund, ple de corrupció fins les orelles, la gran xacra del país, ha realitzat aquest març un exercici d'auscultació interna que el situa a anys llum de la resta de partits tradicionals, i que molt possiblement desembocarà en una nova estructura política totalment diferent. El solar serà el mateix, però l'edifici serà totalment nou, per respondre a unes demandes socials noves.

S'atreviria el PSC a preguntar els seus militants i simpatitzants per la negativa rotunda al referèndum? I Ciutadans?

S'atrevirien el PSC i ICV a preguntar els seus militants i simpatitzants sobre les relacions incestuoses amb Agbar? 

S'atreviria ICV a formular una pregunta binària sobre la independència als seus militants i simpatitzants?

Perquè Convergència sí que s'ha atrevit a preguntar pel suport a la reforma laboral. I les bases han donat una bufetada antològica a la cúpula.

Les bases d'ERC ja van dir que "no" a l'Estatut ara fa deu anys, i la cúpula s'hi va haver d'acabar amotllant a contracor. La CUP constantment s'escolta a ella mateixa. I ara, a la seva manera, CDC també enfila aquest viarany. Una fotografia interessant.

A certs sectors de CDC hi ha un astorament notable. Hi ha qui pensa que aquesta fase d'escoltar els militants està bé de cara a la galeria, però que el debat ha de tornar a pivotar a l'entorn de les famílies i dels interessos de poder de tota la vida. La democràcia interna fa certa basarda, segons sembla.

Però el nou partit no serà creïble si, com s'està veient, té unes bases que defensen la negociació col·lectiva, una política fiscal més aviat expansiva i que veuen bé la dació en pagament... i la nova cúpula tendeix cap al neoliberalisme i als vicis de poder de sempre.

El país ha canviat, i la nova Convergència s'hi haurà d'amotllar, si vol persistir. La visió que es té de la vida des de l'agrupació de CDC de Sarrià-Sant Gervasi -a la qual pertanyen tant Jordi Pujol com Artur Mas- sembla que és lleugerament diferent de la que té la gran base convergent. L'enquesta, agradi o no, haurà marcat un abans i un després.
Bernat Ferrer

Joan A. Forès
Reflexions

COMENTARIS (alguns molt interessants...)

El que cal és canvi de cares fa 4 hores
Perque si canvia el nom però a CDC continua havent la mateixa gent no els votarà ningú.

Jorsi fa 5 hores
Quin espai polític pretengui ocupar Convergència importa poc. L'important és si també Convergència és d'esquerra (o pel que insinua l'articulista més aviat d'extrema esquerra d'acord amb els paràmetres normals a Occident), perquè hi hagi democràcia caldrà que altres forces polítiques apareguin i ocupin la resta de l'espectre polític normal en els parlaments normals de les democràcies del món real.

Narcís ( autor que no addueix res sa .. demagògia? prejudici? enveja?) fa 7 hores
Ras i curt: n'és normal en tots els partits àdhuc en tots els éssers humans sinó on viuen sos manaies àdhuc on vius tu .. al Barri Sant Cosme ai Prat? al Barri de Bellvitge a l'Hospitalet? a Ciutat Vella-Gòtic-Born-Drassanes? a la Mina, Sant Adrià del Besós? a la Via Trajana? a Trinitat Vella? a Singuerlín, Santa Coloma de Gramenet? PD: tots tos escrits irradien comparances/ enveja o demagògia de baixa mena?

Jordi fa 8 hores
En realitat, els pressupòsits progres que traspua aquest article i que conformen la nostra desgraciada realitat social només podran subsistir si es manté el polze nacional entre Catalunya i Espanya. Tan bon punt s'imposés l'una o l'altra, es desfarien com un gelat al microones.

El neoliberalisme... fa 16 hores
T'ha faltat dir "salvatge" tal com diu el Sala-i-Martin.

Jordi fa 17 hores
Aquest articulista té un concepte de democràcia que s'assembla tant a les democràcies de debò com un ou a una castanya. Fa l'efecte que, si per ell fos, hauríem de continuar vivint dins un Gran Parc Temàtic progre fins i tot un cop independents.

Pregunta fa 14 hores
Tu a quin mon vius? I com pots estar tant cec o potser et penses que els demes ens creiem el que dius?

Jordi fa 8 hores
En el món real. Un món on els països tenen exèrcits , on la immigració no és el cony de la Bernarda, on les nacions lliures legislen en favor de normalitzar sengles llengües pròpies i on les democràcies tenen dretes i esquerres, no només esquerres.

Anonim fa 20 hores

Tots pensem igual, Sarrià, Sant Gervasi, l'Eixample, Les Corts, Sants ,Sant Andre , Gràcia i tutti quanti...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada