diumenge, 17 de gener del 2016

17/01/2016. Directe.cat. La història s’empassa Duran. Duran plega, per fi, quan la política l'ha reduït a zero. Tot per les influències, el poder, els diners i el luxe. I la poca vergonya! Però Duran no deixa la política, la política l’ha deixat a ell després que es carregués UDC i CiU. Aquest és el trist llegat d’un home que ha posat tots els entrebancs possibles al futur de Catalunya...

Benvolguts,
Avui al directe.cat hi trobem tres apunts sobre en Duran i Lleida:
1.       16/01/2016. Oriol Jordan. La història s’empassa Duran
Jo havia vaticinat que un cop arribat a no tenir diputats, ni el Palace a Madrid i a tenir només que deutes (UDC, no en Duran!) en Duran plegaria, com ha fet, i es faria l’hara-kiri, que encara no ha fet...
I torno a fer-me la pregunta que 7,5 milions de catalans es deuen haver estat fent durant 30 anys:

Per què CDC aguanta UDC?

Doncs no puc respondre, però un exemple tant dolent, de tanta barra havia de tenir alguna contrapartida que no he arribat a capir. Puc imaginar que el “sector negocis” d’UDC a Madrid, que han portat amb enorme sigil, d’amagatotis, hi té alguna cosa a veure. I ells se n’aprofitaven i CDC en treia les miques...

Tot per les influències, el poder, els diners i el luxe. I la poca vergonya!

Cosa curiosa (o no tant). Duran i UDC s’ofereixen al PP: (La Razón (Castilla Y León) - «Si al PP le faltan 30 o 40 ...).

Ara anem vegem els successius articles:

16.1.2016. 20:12 H
1. La història s’empassa Duran
Duran plega, per fi, quan la política l'ha reduït a zero.

Avui ens hem aixecat amb una bona notícia, una notícia que arriba força tard, però: Duran i Lleida ha dit que deixa la presidència del Consell d’Unió, definitivament. Un dels vividors de la política més grans d’aquest país marxa després de trenta anys enganxat a la cadira. Però Duran no deixa la política, la política l’ha deixat a ell després que es carregués UDC i CiU. D’aquí que hagi plegat tard, el mal ja l’havia fet i ara el que queda d’UDC és un partit endeutat a més no poder i sense cap tipus de representació més enllà de les coalicions municipals, així que no s’estranyin que la històrica marca, avui millor representada pels Demòcrates d’Antoni Castellà, acabi desapareixent.
Aquest és el trist llegat d’un home que ha posat tots els entrebancs possibles al futur de Catalunya, i ha exercit una influència molt desproporcionada en relació al poc pes del seu partit –com ha demostrat el 27-S i el 20-D. Tot per les influències, el poder, els diners i el luxe.
 
Duran plega el dia que es compleixen 300 anys de l’aprovació del Decret de Nova Planta per a Catalunya, tal i com explicava ahir en Guifré. No ho fa per això. El mandatari unionista ho fa una setmana després de l’acord entre Junts pel Sí i la CUP. Duran veia opcions –com tothom- que la cosa acabés en eleccions i, com En Comú Podem, esperava rascar alguna cosa de la ‘desfeta independentista’, si aquesta es produïa finalment. És aquesta la raó que, malgrat haver promès que el 20-D plegaria si no obtenia representació, al final no ho fes i UDC llancés missatges del tipus “no estem morts”. No poc, els podríem respondre ara.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí




16 DE GENER DE 2016 14:45 H
Directe.cat

El líder democratacristià assumeix com a propis els resultats electorals del 27-S i el 20-D davant el consell nacional del partit. Però qui pagarà el deute monstruós d’UDC?


Josep Antoni Duran i Lleida ha anunciat al consell nacional d'Unió Democràtica de Catalunya la seva dimissió com a president del comitè de govern. Duran assumeix com a propis els mals resultats dels passats comicis del 27 de setembre i del 20 de desembre i explica que ha pres la decisió un cop aclarit el calendari polític a Catalunya. El fins ara líder d'Unió assegura que el partit podrà revertir la seva situació en el futur perquè creu que les idees que defensa són les que necessita el país. "Ara la ciutadania no li dóna prou suport. No defalliu", ha dit. 

En aquest sentit, Duran anima el partit a "forjar un espai catalanista, central, moderat, social on Unió tingui un rol central i catalitzador". En el seu discurs de comiat com a president d'Unió, Duran i Lleida ha volgut insistir en la idea de que un futur polític amb UDC com a protagonista és possible. Segons Duran, unes noves eleccions el 6 de març a Catalunya haurien restat suport a les opcions independentistes i creu que en els pròxims temps hi haurà qui intentarà "refer el camí que Unió havia assenyalat".

 "No he estat capaç de guanyar i no hi ha excuses"

En aquest sentit, Duran i Lleida rebutja buscar excuses per justificar els mals resultats de les dues últimes eleccions i assumeix com a pròpia la derrota. "No he estat capaç de guanyar i no hi ha excuses", reitera. El fins ara líder d'Unió ha esgrimit aquest declivi electoral com a principal argument per a la seva renúncia. Ha estat en aquest moment del discurs quan al ja expresident d'Unió se li ha trencat lleugerament la veu. Ha recordat que tant la política en general, com el partit en particular l'han enriquit com a persona i assegura que tot i abandonar la seva responsabilitat política, es posa a disposició del partit : "No deixo la meva responsabilitat amb la societat, ni les idees ni les conviccions. Militaré a Unió mentre tingui vida".

Tanca en compte a Twitter

Un cop acabada la seva compareixença davant el consell nacional d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida també ha desaparegut de Twitter. El fins ara líder d'Unió ha tancat el seu compte en aquesta xarxa social, on era força actiu.

Com pagaran el deute de més de 30 milions als bancs ICV i UDC?

Els ecosocialistes només tindran 4 diputats amb carnet al Parlament, mentre que Unió és extraparlamentària

Iniciativa ja ha anunciat que avança l’assemblea del partit al febrer de l’any vinent per intentar redreçar l’estratègia política del partit després dels mals resultats del 27-S. Ara bé, ningú ha explicat encara com tenen pensat redreçar els comptes de la formació. Segons l’informe del Tribunal de Cuentas més actualitzat, corresponent al 2013 i publicat aquest estiu, els ecosocialistes deuen 13 milions d’euros (12,5 als bancs). La situació d’Unió encara és més alarmant, ja que deu uns 20 milions i no tindrà cap subvenció del Parlament perquè no ha aconseguit representació. 


17 DE GENER DE 2016 11:30 H


El fins ara líder d'Unió parla de la seva retirada en una entrevista a la Vanguardia: "Si puc ser útil, que comptin amb mi. Però des de la militància". Dolgut i amb amargura pel seu fracàs.


ACN Barcelona .- Josep Antoni Duran i Lleida afirma que "s'està corregint el tret respecte a la declaració del 9-N" i recorda que el Govern ha de governar "també per al 52% de la societat" que no va votar sí. En una entrevista a la Vanguardia el fins ara líder d'Unió explica que a partir d'ara es dedicarà a la consultoria i que si pot ser útil "que comptin amb mi, però des de la militància". Assegura que aquest no és "en absolut" el final que hauria imaginat i que "diria que les coses haurien anat millor si Pujol hagués optat per mi i Mas diria que han anat millor amb ell". 
Duran diu adéu sense cap critica i amb odi cap a CDC

Duran fa balanç d'aquests anys, li "sorprèn més" el pas a l'independentisme de Mas que de Pujol i, sobre la situació econòmica d'Unió, admet que "sens dubte hi ha un problema". També admet que es va "equivocar" quan es va deixar fotografiar a l'Hotel Palace de Madrid.

Espadaler, sobre l'adéu de Duran: "Això no és el punt i final d'Unió, és només un punt i a part"

El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha valorat aquest diumenge la renúncia de Josep Antoni Duran i Lleida a seguir liderant el partit. "Això no és un punt i final d'Unió en absolut i tampoc és un punt i seguit. Es tracta més d'un punt i a part", ha assenyalat Espadaler al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. El secretari general d'UDC creu que la dimissió de Duran ha de servir per fer un "examen de consciència" i reformular el partit per retornar al centre del catalanisme polític.

Cap referència al deute milionari d’UDC: Qui pagarà el deute d’Unió

 "Ens hem d'adaptar a una nova realitat i a una societat que ha canviat molt. Però creiem que tenim uns valors sòlids que potser ara haurem d'expressar de manera diferent i visualitzar amb cares renovades", ha continuat Espadaler.

ACN Barcelona

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada