dijous, 17 de desembre del 2015

16/121/2015. Directe.cat. (Vídeo)Convergència es posa les piles amb la independència. Reformas made in Spain! DiL relata en aquest vídeo quines majories impossibles es necessiten per reformar Espanya. I es denuncia com després d’intentar reformar Espanya una vegada i una altra, l’única solució passa per aconseguir l’Estat independent.

Benvolguts,

Cal felicitar CDC i el redactor de la notícia que ens fan notar que per primer cop CDC/DiL hagi prescindit dels eufemismes i les ambigüitats de “l’Estat propi” i el “dret a decidir”  i anomeni el pa, pa i el vi, vi!

Perdoneu que recordi un acudit de la transacció (abans transició) en que un orador deia “Yo soy partidario de llamar al pan frsetux y al vino lknersc!”...

És interessant aquesta aproximació de Francesc Homs que diu que el centre-dreta que aglutina el 90% de l'antiga CiU, aposta per la independència com a objectiu immediat de país, i és difícil que se'n despengi.

En aquesta notícia del directe.cat hi ha una expressió que trobo desafortunada, que és titllar Francesc Homs de primera espasa! Com ja sabem i si no per això hi ha la Viquipèdia el símil va adreçat als toreros que són bons, que són els millors, però en català tenim altres maneres de dir que no necessiten usar aquesta expressió torera, torera, del país del costat!
També cal dir que el vídeo (o l’espot?) és molt comprimit, no arriba als dos minuts però explica del dret i del revés com aquesta Constitució, com hem explicat moltes vegades recentment, fou parida, engiponada, endegada (en castellà, que també en sé en dirien “pergeñada” que segons la RAE vol dir 1. tr. coloq. Disponer o ejecutar algo con más o menos habilidad, per tal que no es pogués modificar mai de cap manera!


Vegem la notícia:
16/121/2015

Aquesta ha estat la primera campanya en la qual la formació, presentant-se en solitari, defensa clara i netament la independència amb totes les lletres

Francesc Homs defensava ahir en un morbós cara a cara amb un Duran amb ganes d’esgarrapar la independència de manera molt clara i transparent. El trànsit de la formació cap aquest estat ha estat llarg, difícil i críptic, però finalment sòlid. La campanya que s’està fent al Congrés va clarament en el sentit de representar el mandat del 27S sense la llosa d’UDC.
Aneu al vídeo Reformes made in Spain!
DiL relata en aquest vídeo quines majories impossibles es necessiten per reformar Espanya


CDC posa al capdavant un primera espasa

La tria de Francesc Homs per encapçalar la candidatura de Democràcia i Llibertat (CDC) a Madrid, no és casual, com res ho és en política. El qui ha estat portaveu de la Generalitat ha patit un cert desgast mediàtic però ha reunit l’experiència suficient com a lloctinent d’Artur Mas per a defensar el projecte independentista des de la vessant que representa CDC a Madrid. Per tant, el partit posa al capdavant del projecte una primera espasa, enlloc de deixar el protagonisme a un perfil del partit més secundari. Per DiL, aquestes eleccions són cabdals.

La campanya té un perfil clarament independentista i no es presta a confusions

Tant el discurs de Francesc Homs, com els missatges de la candidatura, els grafismes i les accions tenen un to clar en el sentit de la independència. N’és un exemple aquest vídeo en què es denuncia com després d’intentar reformar Espanya una vegada i una altra, l’única solució passa per aconseguir l’Estat independent. CDC ha patit per arribar per fi a aquest estadi després dels eufemismes de “l’Estat propi” i el “dret a decidir” que tant mal han fet en el sentit de deixar sempre una porta massa oberta a la incertesa. La voluntat sempre ha estat la de no despenjar el PSC, ICV o UDC, però la realitat que tothom preveia abans d’embarcar en aquesta aventura és la que al final s’ha imposat i, en aquest procés, qui no ha estat clar ha sortit penalitzat. Per tant, per CDC és de vital importància parlar clar en un moment com ara.

CDC entra, doncs, de ple en el llenguatge de l'independentisme modern, el dels vídeos virals de l'Assemblea i Òmnium i el discurs reinventat d'Esquerra Republicana que tanta ràbia fa a Duran i Lleida. D'aquesta manera, Catalunya guanya que una de les potes principals d'aquest país,
el centre-dreta que aglutina el 90% de l'antiga CiU, com va definir ahir Homs, aposti per la independència com a objectiu immediat de país, i sigui difícil que se'n despengi.
 directe.cat

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada