dissabte, 5 de desembre del 2015

03/12/2015. Directe.cat. Noves reunions entre Junts pel Sí i la CUP acosten l’acord del pla de xoc social. "Si JxSí agafa el pla d'emergència social que conté el nostre document 'Fil a l'agulla' i és capaç de dir quines mesures accepta, amb quines dotacions pressupostàries i amb quins terminis d'executabilitat, formes i indicadors de seguiment, donem per finalitzada la negociació del pla de xoc"

Benvolguts,

Tal com deia l’humorista argentí dels anys 50  Pepe Iglesias “El Zorro”, Las cosas no se veian venir, venian...” i aquest article que presentem és d’abans d’ahir i això en les circumstàncies actuals és molt de temps. Per exemple a RAC1 aquest dissabte al matí, l’antropòleg Manuel Delgado i el jutge Santiago Vidal, han anat molt més endavant en les seves estimacions sobre el camí que està prenent el procés. I han parlat de que podria ser que la CUP podria arribar a tenir alguna conselleria en el nou govern, com la de Benestar Social. També s’ha parlat que no és tan sols el préstec de dos vots de diputats de la CUP i l’abstenció dels altres vuit, que faria que els vots a favor de la investidura fossin 64, sobre 127 vots vàlids (50,4%), sinó que seria desitjable que els vots de la CUP en  la investidura fossin 10  i s’arribés per tant a 72 sobre 135 (56,7%). També s’ha parlat que el desitjable seria no només el Pacte d’Investidura sinó el Pacte de Legislatura, que significaria que si per endavant s’havien posat d’acord les dues formacions, en les discussions parlamentàries continuarien estant d’acord fins al final de la curta legislatura de 18 mesos o de 6 mesos...
Anem bé!

Vegem la crònica de l’ACN publicada per directe.cat:

03/12/2015.

L’article de David Fernández accelera el debat i podria avançar-se fins i tot l’assemblea dels cupaires prevista pel proper 27-D

Representants de Junts pel Sí i la CUP han mantingut aquest dijous al matí diverses reunions al Parlament després del Debat Nacional que els cupaires van celebrar diumenge passat i l'article de David Fernández favorable a facilitar la investidura d'Artur Mas a canvi d'un pla de xoc "real". Fonts de JxSí han apuntat a l'ACN que encara hi ha "serrells" per resoldre en les negociacions pel que fa al pla de xoc tot i que la voluntat era tancar propostes concretes en la reunió d'aquest dijous. 



Acceleració de les negociacions davant el pragmatisme que sembla que s’imposa a dins de la CUP
Dimarts hi havia prevista una reunió però va ser ajornada perquè Junts pel Sí va decidir reunir-se per valorar el resultat del Debat Nacional de la CUP de diumenge. Així que aquest dijous s'han reprès les negociacions després que els cupaires hagi rebut el mandat de continuar negociant mantenint el rebuig a la presidència de Mas. Les reunions han vingut precedides per les reaccions, sobretot dins de la CUP, a l'article de l'exdiputat David Fernández que suggereix donar dos vots per facilitar la investidura de Mas a canvi d'un pla de xoc real.

L’assemblea de la CUP va mostrar malgrat el “resultat” que l’acord no està tant lluny
Busqueta ha urgit Junts pel Sí a aclarir en les negociacions quines mesures accepten i quines no per tal que la CUP pugui anar a l'Assemblea del 27 de desembre amb propostes concretes i que la militància decideixi si les accepta o no. "Si JxSí agafa el pla d'emergència social que conté el nostre document 'Fil a l'agulla' i és capaç de dir quines mesures accepta, amb quines dotacions pressupostàries i amb quins terminis d'executabilitat, formes i indicadors de seguiment, donem per finalitzada la negociació del pla de xoc", ha assegurat el diputat encarregat de negociar les mesures socials.


ACN. Directe.cat

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada