dijous, 3 de desembre del 2015

02/12/2015. La premsa internacional recorda el compromís dels catalans de desobeir el TC. Ens recorda i crida a no quedar-nos aturats, a no tenir por de l’Estat espanyol, a ser fidels als nostres principis. Recordem com un feixista espanyol, Gonzalo Torrente Ballester, va declarar que ells eren els amos de Catalunya pel Justo derecho de conquista. Recordem Companys!

Benvolguts,

Del directe.cat en traiem aquesta crònica que ens recorda que el Parlament de Catalunya el dia 9 d’octubre va iniciar oficialment el procés de desconnexió d’Espanya, que no és altra cosa que la plasmació del mandat del poble de Catalunya del 27-S que per 72 escons pel contra 52 escons pel NO, va decidir iniciar oficialment el procés de la independència tal com els partits o coalicions independentistes JxS i CUP havien explicat per activa i per passiva en els seus Fulls de Ruta.
Adonem-nos que la premsa internacional ens recorda i crida a no quedar-nos aturats, a no tenir por de l’Estat espanyol, a ser fidels als nostres principis i als ciutadans catalans que ja fa anys que havíem desconnectat. Recorda tirar endavant el desig del poble en les eleccions del 27-S.

És la decisió més important de l’independentisme català per retrobar-se amb la seva història, per esdevenir una República Catalana, recordant que el darrer de molts intents fou delmat per les armes amb la guerra contra Catalunya que l’Alzamiento del 1936 va iniciar i provocar, i que els hereus o protagonistes d’aquella guerra d’extermini continuen manant a Espanya i continuen forçant el poble espanyol a odiar-nos i a actuar amb les mateixes idees genocides contra Catalunya. Recordeu com un feixista espanyol de nom Gonzalo Torrente Ballester, va declarar des del balcó d’algun ajuntament no fa gaire que ells eren els amos de Catalunya pel Justo derecho de conquista. “por el justo derecho de conquista”, com havia fet el Felipe5 el 1714.

 02/12/2015


La prestigiosa cadena anglesa, la BBC, es fa ressò de la revocació de la resolució independentista
En una nota al portal de notícies europeu de la BBC, la cadena anglesa explica que el Tribunal Constitucional espanyol ha tombat el text que emanava del Parlament català i es mostra expectant per la reacció que hi hagi des d'aquí. La premsa internacional ha començat a reaccionar amb força immediatesa a la nova estucada del TC.

Els mitjans internacionals esperen la reacció que arribi de Catalunya!

BBC: Catalan independence: Spain court blocks bill

La BBC ha ressaltat que el TC ha batut el rècord de resolució d'una sentència: 22 dies des de la seva aprovació i explica que això es deu a la proximitat de l'inici de la campanya electoral. La cadena de més prestigi internacional comenta breument que Catalunya havia fixat aquesta declaració com el punt d'inici d'un procés d'independentista que tenia com un dels punts forts la voluntat d'ignorar precisament qualsevol sentència que arribi d'aquest tribunal, de la qual cosa s'entén que hi ha una expectativa per saber si Catalunya confirmarà aquest gir i ignorarà, efectivament, les sentències que a partir d'ara arribin del TC.

Yahoo: Spain's Constitutional Court annuls Catalan independence motion: PM


El portal de notícies internacional de la multinacional Yahoo, també explica aquesta notícia posant èmfasi en la reacció de "satisfacció" del president espanyol, Mariano Rajoy. "Ha estat una decisió unànime", han destacat de les paraules de Rajoy. El portal inclou una mica de context i explica que el dia 20 hi ha eleccions al govern espanyol, i que el 27-S va haver-hi eleccions regionals que van donar una majoria independentista en escons però no en vots. Yahoo dóna com a principal raó dels independentistes per tirar endavant el procés les reclamacions fiscals del Principat vers la metròpoli espanyola.

Reuters: Spanish court blocks Catalan independence drive

La reconeguda agència de notícies Reuters també ha recollit la notícia que s'ha produit aquest migdia, explicant el mateix que han comentat els dos mitjans anteriors, i posant també èmfasi en el procés electoral espanyol que ha envoltat la "inusual" rapidesa de decisió del Tribunal. L'agència també resta a l'expectativa de quina pugui ser la reacció que es produeixi des de Catalunya, que havia fet una aposta amb aquesta declaració per ignorar les sentències que arribin del tribunal espanyol.

Le Point: Espagne : coup d'arrêt pour l'indépendance de la Catalogne

"Coup d'arrêt pour l'indépendance de la Catalogne" ha titulat l'edició internacional de l diari francès Le Point. El diari ha decidit sonar una visió més espanyolista de l'assumpte i ha donat per "aturat" el procés independentista català. També ha recollit les declaracions de Rajoy i ha incidit amb la problemàtica entre la CUP i JxSí per nomenar un govern i els darrers resultats del CEO, que segueixen donant avantatge al 'No' a la independència per un 48,2% a un 46,6%. El jornal també diu que el 27-S els catalans no van obtenir el 50% dels vots.

Catalogne : la Cour constitutionnelle annule la résolution indépendantiste

Amb molta més brevetat, el francès Europe 1 també es fa ressò de l'anul·lació posant l'accent en què el procés ja estava bloquejat des de l'11 de novembre quan el govern espanyol va recórrer oficialment la resolució, i el TC la va admetre a tràmit.


També afegeix que els catalans es van comprometre a no acatar i iniciar un procés de desobediència.

directe.cat

Joan A. Forès
Reflexions
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada