dimecres, 18 de novembre del 2015

17 /11/2015. Directe.cat. Blanca Serra. ‘Cop de CUP’. Demolidor article d’una històrica independentista de la CUP alertant dels “malalts d’esquerranisme” de la CUP. Cal aprendre a construir aliances conjunturals. La CUP té la coherència dividida. Els enterradors de la CUP. Blanca Serra, una llarga trajectòria a l’independentisme i a la CUP...

17 /11/2015 19:35 H

Blanca Serra lamenta que no s’estan fent bé les coses i que molta gent creu que el procés és mort i enterrat per molt temps pels “enterradors” de la CUP
La històrica militant independentista i membre de la CUP, Blanca Serra, en un article al digital Llibertat.cat, titulat ‘Cop de CUP’ assenyala que la CUP té un “dèficit de debat polític i de la realitat política i de classe” dels Països Catalans “bastant greu” i alerta que la CUP té la coherència dividida en dos eixos. Serra reclama “menys carxofes mediàtiques i menys xerrameca a través dels mitjans i més treballar perquè tiri endavant ara mateix el contingut de la resolució” independentista del Parlament. També apunta que “molta gent està compartint amb el cor encongit la idea que el procés és mort i enterrat per molt de temps i els enterradors han vingut de nosaltres mateixos”. 

Foto: Jordi Miró, Estat Català


Cal aprendre a construir aliances conjunturals 

“La CUP tenim un dèficit de debat polític i d’anàlisi de la realitat política i de classe dels Països Catalans bastant greu i això no es resol només amb organigrames organitzatius, i munts de ponències i reunions sinó també topant amb les diverses realitats, aprenent a construir aliances conjunturals, arriscant-nos a arribar a acords temporals i a curt termini per aconseguir objectius que representin un avanç per a les classes populars”.

La CUP té la coherència dividida

Serra indica que per una banda hi ha l’eix que “en nom de la coherència revolucionària reclama una reorientació radical del procés independentista que aparti els sectors que representa CDC “per a guanyar-ho tot””, i  recorda la reticència d’aquests a “embrutar-se les mans compartint quotes de poder” i assenyala que una de les característiques “d’aquests malalts de l’esquerranisme” és el pànic a guanyar i a haver “d’embrutar-se les mans compartint quotes de poder en enfrontaments amb aquest mateix poder tal com els va analitzar en el seu moment el Sr. Uliànov” - en referència  a Lénin.

Per altra banda, Serra diu que hi ha els de l’eix “que en nom de la coherència reclamen un marc de consens on puguin confluir interessos contraposats de cara a la construcció d’una República Catalana independent, construcció que no pot prescindir d’un marc social ampli, no lligat a les oligarquies però si inevitablement a grups socials no estrictament populars”.


Els enterradors de la CUP

Serra explica la situació d’incertesa actual: “Jo diria que ara per ara resulta extraordinàriament angoixant per a molta gent veure com els representants de la CUP s’alineen en el grup del NO juntament amb PP, Cs, PSC-PSOE, CSQEP i que això bloqueja les possibilitats de la resolució aprovada fa uns dies; també veig clar que les explicacions que intenten donar-nos no “arriben” a la gent:¿és que tothom s’ha conjurat per ser manipulat pels convergents i els seus aliats i han sucumbit a les pressions mediàtiques perquè són babaus de mena? O hi ha alguna cosa que s’està fent malament?: menys carxofes mediàtiques i menys xerrameca a través dels mitjans i més treballar perquè tiri endavant ara mateix el contingut de la resolució; molta gent està compartint amb el cor encongit la idea que el procés és mort i enterrat per molt de temps i els enterradors han vingut de nosaltres mateixos”.

Una llarga trajectòria a l’independentisme i a la CUP 

Serra és una històrica militant del Front Nacional de Catalunya, membre del comitè executiu del PSAN i una de les protagonistes de l'escissió del PSAN-P que el 1978 es transformaria en Independentistes dels Països Catalans (IPC). El març del 1992 fou detinguda amb la seva germana i d'altres militants més acusats de pertànyer a Terra Lliure. Serra, que  és lingüista i filla de l'historiador Josep de Calassanç Serra i Ràfols, va anar a les llistes de la CUP a les eleccions del Parlament del 2012 i a les llistes de la CUP-Capgirem Barcelona d’aquest 2015.
  

Directe.cat
Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada