divendres, 6 de novembre del 2015

05/11/2015. BBC: "L'ofensiva de Catalunya per aconseguir la independència d'Espanya". Estan empenyent un pla històric" per aconseguir un Estat independent en 18 mesos "després d'obtenir una majoria d'escons" en les eleccions del 27-S al Parlament. També recupera documents sobre la dictadura franquista i parla dels JJOO de Barcelona 1992.

 Benvolguts,
Just per animar-vos una mica.
Des que va accelerar-se el procés vàrem escriure que el departament que més havia de funcionar de la Generalitat, i el que havia de ser més reservat, reservadíssim, era el de relacions exteriors. Esperem que aquestes notícies espúries de tant en tant, com les accions de Dinamarca, les accions de Suissa, i d’altres que van sortint siguin només la punta de l’iceberg de la teranyina de complicitats que realment estem teixint. Ens caldran el dia D (el de la Desconnexió)!

Aquí us mostrem un resum d'un extens reportatge de la BBC d'avui. Cliqueu sobre un extens reportatge per fer-vos càrrec de l’extensió i la qualitat de l’article, farcit de fotos i de vídeos del Raül Romeva, del Mas i del Junqueras...

Vegem el reportatge de la BBC:

BBC: "L'ofensiva de Catalunya per aconseguir la independència d'Espanya"

La cadena britànica assegura que els partits sobiranistes "estan empenyent un pla històric" per crear un Estat independent en 18 mesos

per B.V.
5 de Novembre 2015 a les 12.07 h

La cadena britànica BBC ha publicat un extens reportatge sobre el procés sobiranista català, on destaca "l'ofensiva de Catalunya per aconseguir la independència d'Espanya". En el text, la BBC apunta que els partits sobiranistes "estan empenyent un pla històric" per aconseguir un Estat independent en 18 mesos "després d'obtenir una majoria d'escons" en les eleccions del 27-S al Parlament.

El reportatge afegeix que "la campanya [dels independentistes] ha trobat poca simpatia a Madrid", i que l'Estat reitera que la secessió està "prohibida", tal i com marca la Constitució espanyola. A més, la BBC insisteix que entre Junts pel Sí i la CUP els sobiranistes catalans van obtenir majoria absoluta.

En el text la BBC es pregunta si Catalunya podria "trencar" realment amb Espanya, i recull les paraules de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell en el seu primer discurs"Visca la República catalana!". A més, la cadena britànica destaca la resolució de JxSí i la CUP.

D'altra banda, la BBC inclou vídeos en el reportatge, l'entrevista que li va fer al cap de llista de JxSí, Raül Romeva, parla amb gent de la societat civil.

També recupera documents sobre la dictadura franquista i parla dels JJOO de Barcelona 1992. Finalment, la cadena britànica es planteja com poden afectar les eleccions espanyoles del 20-D al procés sobiranista, si un eventual Estat català estaria dins la UE o no.

B.V.
Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada