dimarts, 20 d’octubre del 2015

20/10/2015. L'EDITORIAL de l’Esportiu. La resposta a la UEFA també és la independència. La UEFA ha tornat a multar el Barça, ara amb 40.000 euros. Una sanció que, constata el fracàs de la via dialogada que va escollir el club després de la primera sanció i, que ofereix un argument més i fer costat amb valentia al procés d'independència de Catalunya. Amb un estat propi, ni la UEFA censurarà banderes.

Benvolguts,
Quan vaig començar aquest Bloc, fa 4 anys i prop de 3.000 apunts, vaig proposar que fos un Bloc compartit amb altres companys i no va funcionar. Fa un any vaig insistir i va millorar ja que des d’aquell moment molts companys m’envien suggeriments d’articles a comentar.
Al començament em semblava interessant que algú hi col·laborés amb comentaris i articles de caire esportiu que no és la meva especialitat. No va funcionar. Fa poc em varen suggerir que fullegés l’Esportiu del PuntAvui. Ho he fet i hi he trobat algun article político-esportiu que he publicat i comentat.
Aquest preàmbul serveix per presentar un article d’aquesta mena del diari d’avui. És l’Editorial i el títol és La resposta a la UEFA també és la independència. Vegem-lo:

20 octubre 2015 2.00 h
L'EDITORIAL de l’Esportiu
La resposta a la UEFA també és la independència
La UEFA ha tornat a multar el Barça, ara amb 40.000 euros (10.000 més que el primer cop) per l'exhibició d'estelades en el primer partit de la Champions. Una sanció que, d'una banda, constata el fracàs de la via dialogada que va escollir el club després de la primera sanció i que posa en crisi l'àrea de relacions institucionals. I, de l'altra, ofereix un argument més (si calia) per abandonar tota tebior i fer costat amb valentia al procés d'independència de Catalunya. Amb un estat propi, ni la UEFA censurarà banderes.

L'única manera fiable d'impedir que la UEFA continuï sancionant el Barça és que Catalunya sigui un estat independent

En els últims anys, el president i els directius significats han repetit que el Barça estaria al costat del que decidís el país. Des del 27 de setembre ja sabem que la majoria vol la independència, i ara toca complir amb els compromisos. Costarà disgustos i qui sap si algun títol, però si la finalitat última és un bé superior, els sacrificis s'han d'assumir amb serenitat.

Perquè si continuem com fins ara i vist el tarannà de la UEFA, el Barça ja es pot anar preparant per tantes sancions com partits de Champions es jugaran al Camp Nou. L'afició no deixarà de reivindicar el que considera just i les represàlies no la dividiran. Això sí, mentre la UEFA s'acarnissa amb el Barça pel que considera manifestacions polítiques, tolera totes les dels altres clubs. Serà que no hi ha banderes espanyoles al Bernabéu, i, que se sàpiga, allà també hi juguen clubs, i no seleccions.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada