diumenge, 4 d’octubre del 2015

03/10/2015. TC. Reforma exprés. El PP consuma l'ús del TC contra Mas. Rajoy imposa la seva majoria per aprovar la reforma al Congrés. Joan Coscubiela. Vostès pensen que qualsevol forma d'arribar al poder és legítima, fins i tot el cop d'estat. Joan Tardà. Ànims senyors del PP, que els queda poc per convertir tot el TC en botxí de la democràcia.

Benvolguts,
Deixem constància amb aquesta ressenya de la sessió del Congreso de los Diputados on es va perpetrar la modificació del TC per donar-li més poder per tal que quan algun càrrec de l’Administració espanyola, per exemple el President de la Generalitat, desobeeixi una sentència del TC, aquest li pugui tirar la cavalleria per sobre...

2 octubre 2015 2.00 h
El PP consuma l'ús del TC contra Mas

Rajoy imposa la seva majoria per aprovar la reforma al Congrés
Els grups catalans denuncien que la mesura coercitiva només serveix per tensar més les relacions



.
Sabino Cuadra

Montse Oliva
“Al Tribunal Constitucional li ha caigut el mort”. L'oposició denunciava ahir que amb l'aprovació definitiva per part del Congrés de la reforma exprés de l'alt tribunal per poder expulsar de les institucions al president de la Generalitat, el PP ha consumat un acte de “covardia”, pel fet que alguns partits consideren que el president espanyol s'amaga darrera aquest l'òrgan judicial per no haver d'actuar ja sigui per la via del diàleg o aplicant l'article 155 de la Constitució –que permet dissoldre l'autogovern– perquè és una mesura que els resulta “incòmoda”. El debat va posar de manifest el neguit del grups contraris a la reforma els quals constataven que amb l'enèssima utilització política de l'alt tribunal, s'amplia l'esvoranc que actualment existeix entre Catalunya i Espanya i, sobretot, s'enterra qualsevol possibilitat de diàleg pel fet que els populars deixen clar que no abandonaran la línia dura i “intransigent” que ha marcat la legislatura.
El PP, amb l'únic suport dels dos diputats d'UPN i Foro Asturias, va consumar una reforma que l'1 de setembre va voler usar per engegar la campanya electoral de Xavier García Albiol des dels despatxos del Congrés, segons subratllaven els grups, que insistien en el “nyap” i el “despropòsit” que s'estava aprovant, atès que ni el mateix grup de Rajoy tenia intenció de camuflar que l'únic destinatari de la norma que permet multar i inhabilitar càrrecs públics que no compleixin les sentències del TC són els actors principals del procés català, i més concretament, Artur Mas. “Vostès estan francament embogits”, exclamava el republicà Joan Tardà tot acomiadant el debat avisant que “ja poden anar construint presons” que “no els tenim cap por”.
Ahir, en el darrer tràmit del Congrés, els grups catalans de CDC, Unió, ICV i ERC van coincidir en l'anàlisi finalista d'aquesta reforma tot denunciant que aquest tipus “d'amenaces” només serveix per “agreujar” la situació i per deixar encara més en evidència un tribunal que ara més que mai “ha quedat tocat de mort”. “Pensen que és adequat derivar la responsabilitat política d'aquest govern als tribunals?”, etzibava la representant d'Unió, Montse Surroca, després de recordar la recent imputació dels alts càrrecs de la Generalitat pel 9-N.
Per part de CDC, Carles Campuzano va aprofitar per denunciar la “cultura autoritària” de la dreta espanyola ,que queda ben retratada en aquesta reforma, emfasitzava. “La qüestió catalana és una qüestió democràtica” que no es resolt amb actituds despòtiques, concloïa. També Joan Coscubiela va irritar la bancada popular tot assenyalant que aquest partit ve d'una cultura per la qual pensen “que qualsevol forma d'arribar al poder és legítima, fins i tot la del cop d'Estat”.
República bolivariana
També el PP va emprar aquesta mateixa expressió, però aplicant-la a les forces independentistes catalanes, tot denunciant l'ús partidista que en fan de les símbols. “Cada vegada que fan això aproximen Catalunya a un república bolivariana”, clamava el Pedro Ramón Gómez de la Serna el qual concloïa que estan convertint Catalunya en una “anomalia, en una cosa rara”.

LA DATA: 1-9-2015 és el día que el PP presentava al Congrés, en presència de Xavier García Albiol, la reforma exprés. del TC.
LES FRASES
Aquesta és una llei a mesura, una llei punitiva i preventiva amb un únic destinatari- Ignacio Sánchez Amor. diputat del psoe
Ànims senyors del PP, que els queda poc per convertir tot el TC en botxí de la democràcia. Joan Tardà. portaveu d'erc
El problema polític més greu que té Espanya és una dreta amb una cultura autoritària. Carles Campuzano. portaveu de cdc
Què és això de la desconnexió, com si Catalunya fos un electrodomèstic? Quina ruqueria! Pedro Goméz de la Serna. diputat del pp
Vostès pensen que qualsevol forma d'arribar al poder és legítima, fins i tot el cop d'estat. Joan Coscubiela. portaveu d'icv
Aquesta reforma posa de manifest la incompetència d'aquest govern per resoldre la qüestió. Montse Surroca. diputada d'Unió

Cuadra, expulsat per no demanar disculpes
El diputat d'Amaiur, Sabino Cuadra, va ser expulsar de la tribuna d'oradors després que es negués a retractar-se d'haver esquinçar pàgines de la Constitució en el primer debat que es va celebrar sobre la reforma del TC abans del 27-S. El gest, que havia provocat un fort rebombori entre les files populars i socialistes, s'havia saldat amb una amonestació per part de la presidència del Congrés. Ahir, aprofitant la intervenció de Cuadra, Jesús Posada li va reclamar que retirés el seu gest per haver “ofès profundament” molts diputats, però el d'Amaiur s'hi va negar adduint que trencar el text forma part de la llibertat d'expressió. La insistència del president no va aconseguir doblegar la posició de Cuadra, així que Posada va decidir expulsar-lo de la tribuna, enmig d'una forta cridòria. Diferents portaveus van reiterar la seva exigència perquè s'apliqui una sanció contundent al dirigent d'Amaiur i, de fet, la mesa del Congrés tornarà a avaluar el seu cas.
Montse Oliva

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada