dimecres, 23 de setembre del 2015

23/09/2015. Diputats suïssos insten el seu govern a mitjançar. L'actitud espanyola sembla contrària a la pràctica internacional pròpia dels països democràtics. Madrid, per veu del president del seu executiu, Mariano Rajoy, ha anunciat que en cas de victòria dels independentistes considerarà la declaració d'independència il·legal.

Benvolguts,
La contesa del 27-S es va internacionalitzant cada cop més.
Fa mesos que els Parlaments danesos i lituans varen interessar-se per l’actitud feixista de l’Executiu espanyol, i ara és el Parlament suís que es manifesta.
L’Executiu espanyol és el PPSOE, ja que avui Pedro Sánchez ha respost a Rac1 que Catalunya no és una nació i que faran ali amb el PP per impedir la independència de Catalunya...
En aquest article és interessant la frase final: ‘Catalunya té una identitat forta i particular, inscrita en la seva llengua i cultura, però també en institucions centenàries’. Cal explicar aquesta senzilla frase als espanyols del nord i del sud, de l’est i de l’oest, perquè la política del Reino de España, o sigui del Reino de Castilla és ignorar que Catalunya existia abans del 1978. S’ha sentit dir repetidament en el Congreso de los Diputados, també els ministres, també la premsa cavernària ibèrica que Catalunya va aparèixer amb la Constitució!!! No volen saber que Catalunya va existir com a entitat pròpia des del segle XI fins el segle XVIII (1714), conquerida pels Borbons per la força de les armes. No volen saber que un any abans de la Consti, el 1977, el president Tarradellas fou reconegut pel Gobierno espanyol com el legal representant de la Catalunya republicana. I li feren els honors corresponents i va establir-se a Catalunya com a president de la Generalitat el 23 d’octubre del 1977, abans de la proclamació de la Consti del 1978.
Per tant la frase final de l’article sobre la demanda dels diputats suïssos al seu govern, explica que només al Reino de España es menysté Catalunya, el català i la seva cultura i història.
I ja en tenim prou!

23 setembre 2015 2.00 h
Diputats suïssos insten el seu govern a mitjançar
Fan una crida perquè l'executiu helvètic posi d'acord Madrid i Catalunya
Redacció
Diputats suïssos de cinc partits diferents van demanar ahir al seu govern si podria fer de mediador entre Catalunya i l'Estat espanyol. “Tenint en compte la neutralitat i la tradició democràtica de Suïssa, el Consell Federal està disposat a proposar els bons oficis del nostre país per assegurar una mediació entre Madrid i Barcelona?”, pregunten a l'executiu helvètic parlamentaris de tots els grups tret del liberal RL, que també s'hi podria acabar afegint. En la interpel·lació denuncien que “l'actitud espanyola sembla contrària a la pràctica internacional pròpia dels països democràtics”, perquè els seus “vetos successius han exhaurit totes les vies legals a disposició de Catalunya”.
S'ha intentat tot
El socialista Mathias Reynard, el democratacristià Yannick Buttet, el conservador Oskar Freysinger, el verd liberal Beat Flach i el verd Balthazar Glätti són els cinc consellers nacionals de l'Assemblea federal suïssa que han signat la interpel·lació. “El poble català ha expressat reiteradament la seva voluntat de decidir el seu futur polític” i el govern de la Generalitat “ho ha intentat tot per complir el seu mandat democràtic” de “permetre als catalans votar en un marc legal”, defensen els diputats. I lamenten que “Madrid, per veu del president del seu executiu, Mariano Rajoy, ha anunciat que en cas de victòria dels independentistes considerarà la declaració d'independència il·legal”. Per tot plegat, pregunten al govern federal si “tenint en compte la neutralitat i la tradició democràtica de Suïssa” estaria “disposat a proposar els bons oficis” del país “per assegurar una mediació entre Madrid i Barcelona”. L'executiu està ara obligat a respondre a la interpel·lació, que ha estat iniciativa dels parlamentaris, tot i que el Diplocat hi ha mantingut contactes previs. “Tot i el bloqueig de Madrid, Catalunya aspira avui a escollir democràticament el seu futur polític” i “si les llistes independentistes aconsegueixen la majoria dels escons” en les “eleccions plebiscitàries del 27-S” Catalunya “farà una declaració unilateral d'independència”, expliquen els cinc diputats. “Catalunya té una identitat forta i particular, inscrita en la seva llengua i cultura, però també en institucions centenàries”, recorden.


Redacció
Joan A. Forès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada