divendres, 7 d’agost del 2015

ACN. El govern exigeix a Margallo que garanteixi el vot dels catalans a l’estranger

Benvolguts,

Suposem que us recordeu que en les votacions del 9N només un 5,8% dels ciutadans catalans a l'estranger varen poder votar. Les ambaixades se'ls rifaven, "vuelva mañana". Davant d'aquest problema la Generalitat ha organitzat aquestes votacions del 27S de manera que es simplifiqués la feina dels catalans a l'estranger.
Les ambaixades són estructura d'estat espanyol i  poden amenaçar amb total impunitat els ciutadans d'altres paisos com varen fer a Fresno:

Ja sabem que el Ministerio de Exteriores, Gobierno de España, amb gran afany ha tallat totes les possibilitats que les Federacions internacionals d’esports, admetessin Federacions catalanes. Recordem com a Fresno, California, els Gobierno de España va muntar un assetjament espectacular a tots els delegats sudamericans que havien acordat admetre la Federació Catalana de Hoquei a la corresponent Federació internacional. Els varen interceptar i retenir a l’aeroport, varen amenaçar-los de retirar les subvencions que el Gobierno de España els amollava cada any



Això és una mostra del treball fi dels Ministerios del PPSOE!
I es reconfortant i dóna seguretat veure que el Govern català, per primer cop, exigeix quelcom:

El govern exigeix a Margallo que garanteixi el vot dels catalans a l’estranger  

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-govern-exigeix-a-margallo-que-garanteixi-el-vot-dels-catalans-a-lestranger/ via @vilaweb

Ha enviat una carta al ministre espanyol i a Correus...

Divendres  7.08.2015  13:37s

Per: ACN

       
La consellera de Governació, Mertixell Borràs
El govern català ha tramès una carta al ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, i a Correus en què els insta a ‘facilitar’ el dret de vot dels catalans a l’estranger, estimats en unes 200.000 persones. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat a Rac1 que havien demanat a l’estat espanyol que actués ‘amb perfecció’ i que garantís que res no arribaria tard. És la resposta de la Generalitat als nombrosos entrebancs que es van trobar els residents a l’estranger a les eleccions del 2012 i a les primeres queixes rebudes enguany amb vista a les eleccions del 27-S.
Per una altra banda, el diputat de CDC al congrés espanyol, Jordi Xuclà, ha denunciat que el ministeri d’Exteriors era absolutament tancat a facilitar aquest dret de vot.
Informació relacionada:
Guia: Com puc votar el 27-S des de l’estranger?

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada