dilluns, 10 d’agost del 2015

09/08/15. Franco Rabell es posa ara el barret mexicà

9 d'agost de 2015 11:50 h
El candidat de ‘Catalunya sí que es pot’ no se’n surt en la promoció d’un marc mental on ERC, Òmnium, ANC, Demòcrates, MES i Romeva, serien els ‘tontos útils’ de Mas

En una entrevista a El Punt Avui, el candidat de la coalició d’esquerres unionista segueix insistint amb la idea d’identificar la llista de ‘Junts pel Sí’, amb una trama ordida per CDC per mantenir-se en el poder i preservar la presidència de Mas.

Emiliano Zapata
La revolta d’Emiliano Zapata
Zapata va ser un líder camperol de la revolució mexicana, que va esclatar en temps de Porfírio Díaz, el 1910, i es va estendre fins el final d’aquesta dècada. Rabell ha triat una de les moltes cites que ha deixat el líder popular “caminar preguntant”, per carregar contra la candidatura ‘Junts pel Sí’ una vegada més.

CSQEP no és capaç de fer quallar un marc mental propi
Per Podemos i ICV, Artur Mas i CDC són els principals enemics de Catalunya. El candidat Franco Rabell encara no ha donat titulars als mitjans atacant l’estat espanyol per les famoses retallades o per haver-nos manllevat drets bàsics, oportunitats de progrés, etcètera. Prefereixen dir que Mas s’amaga sota una tela que sostenen ERC, Romeva, ANC, Òmnium, DC o MES i presentar-ho com una trama obscura.
Segons aquesta estratègia comunicativa, ERC seria el principal ‘tonto útil’, ja que considera que ERC s’ha deixat arrossegar per la trampa independentista de CDC. De fet, és ben al revés. Mas i CDC s’han deixat arrossegar per un poble que s’ha manifestat en tres diades successives a favor de la independència de Catalunya.

Errors conceptuals
Ja fa dies que la coalició intenta confondre la població amb els termes plena sobirania i independència, com si no fossin la mateixa cosa. Ho fan en les successives declaracions tant de diputats d’ICV a twitter com des de les entrevistes que concedeix Franco Rabell. Diuen que la solució no és la independència, sinó arribar a la sobirania. La defineix com la “capacitat del poble per decidir lliurement i democràticament sense caure en divisions artificioses o conflictes d’identitat”. Exactament, això és la independència.

La tragèdia populista
El candidat dels ecosocialistes i Podemos creu que la idea independentista de Junqueras és “simpàtica fantasia romàntica”, però no explica a quin subgènere de la tragicomèdia grega s’adscriu la seva utopia de convèncer el PP per a què convenci el PP perquè reformi la Constitució espanyola per incloure el “dret a decidir” català.

Els Laxnbusto ja ho cantaven fa uns anys
La dèria dels sectors d'ICV per fer referència constants a les revolucions d'altri és el subterfugi per evitar reconèixer que aquí també hi ha una revolta en procés. Els recomanem que escoltin la cançó que va composar Laxnbusto en homenatge a Emiliano Zapata, i parin atenció a aquests versos:

Tu vas dir que la terra ha de ser
per aquell que la treballa amb les seves mans
i el poble de Morelos vas convèncer tu a crits d'olé! olé!
no volies cap càrrec
mentre Pancho Villa es va significar.

Presidente no vas voler ser, ni un ric hacendado.
És per això que et canto
si volem ser lliures haurem de lluitar.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada