dijous, 30 de juliol del 2015

30/07/15. Bernat Ferrer. Els crítics a Forcades valoren «positivament» el rebuig a ICV-Podem: «No hi ha independentistes». Crec que el més coherent ara seria plantejar-se seriosament si ha valgut la pena haver distorsionat l’oferta a les eleccions del 27S...

Benvolguts,
Aquest cop us presento a dos inquiets amics que varen formar part de les primeres fornades de gent que va integrar-se il·lusionadament a Procés Constituent quan aquest moviment es va organitzar a Catalunya fa un parell d’anys. També els vaig trobar, en aquest període, formant part del Col·lectiu Drassanes que potser significa que no veien clar del tot el camí de Procés Constituent. I darrerament sé que també han format part del corrent crític Constituents per la Ruptura dins de Procés Constituent
Finalment espero que el Col·lectiu Drassanes, on hi tinc altres amics, faci un camí més positiu que Procés Constituent...
El mateix dissabte, quan es va saber el resultat que aquí expliquen vaig fer un apunt en aquest Bloc Reflexions amb els meus comentaris a l’article del Singular.cat i sobretot els comentaris dels lectors que els varen llençar burles o improperis...
El que és important, i que ha calmat el meu neguit i suposo que el dels altres que coneixien la situació, és com ha acabat. Tanmateix, em sorprèn l’afirmació dels dos inquiets amics que ara se n’adonen que «No hi ha independentistes» a ICV-Podem. Jo hauria preferit que n’hi hagués hagut i que els haguessin convençut dialècticament per incorporar-se com ells a fer campanya per la CUP!
El meu apunt del dissabte el vaig acabar amb:
Crec que el més coherent ara seria plantejar-se seriosament si ha valgut la pena haver distorsionat l’oferta a les eleccions del 27S, i analitzar si ha sigut positiu o negatiu pel país!
Qui s’hi apunta?
Crec que seria positiu que els amics inquiets es responguessin ells mateixos aquestes preguntes, i m’ofereixo a parlar-ne sempre que vulguin...

Els crítics a Forcades valoren «positivament» el rebuig a ICV-Podem: «No hi ha independentistes»
 Constituents per la Ruptura, que defensa l'aliança amb la CUP, sosté que els impulsors de Catalunya Sí que es Pot han quedat "desemmascarats"
 "Es podia entendre que hi havia gent independentista a la confluència, i no", sostenen

Bernat Ferrer 
28/07/2015 a les 17:10h

Montserrat Mata i Lluís Vila, valorant l'última decisió de Procés Constituent. | B.F.

Els militants i simpatitzants de Procés Constituent (PConstituent) partidaris de concórrer a les eleccions del 27-S amb la CUP, agrupats en el col·lectiu Constituents per la Ruptura, fan una valoració "positiva" del fet que el partit de Teresa Forcades decidís dissabte rebutjar sumar-se a la confluència amb ICV i Podem. "Era important dir no a la confluència, perquè es podia donar a entendre que hi havia gent independentistes, i no. Han quedat desemmascarats, no hi ha independentistes a Catalunya Sí que es Pot", assegura Lluís Vila. "Donàvem una legitimitat d'esquerres i independentista a Catalunya Sí que es Pot, i ara es veu que no la tenen", ha reblat Montserrat Mata. De cara al 27-S, han reiterat que faran campanya per a la CUP.

L'assemblea d'aquest dissabte, a banda de rebutjar sumar-se a Catalunya Sí que es Pot, "va decidir que els adherits podien fer campanya lliurement per l'opció que se sentin representats". I, en base a aquest acord, Constituents per la Ruptura participarà a la manifestació de la Diada, a les campanyes d'Esquerres per la Independència i a la campanya electoral de la CUP-Crida Constituent. Així mateix, s'ha emplaçat a "construir ponts de diàleg amb totes les forces que defensin la independència", en clara referència a Junts pel Sí.

"Valorem positivament el fet que una majoria qualificada decidís dissabte no participar en la coalició de Catalunya Sí que es Pot", ha exposat Vila en roda de premsa aquest migdia. "La participació en la coalició comportava la renúncia a punts fundacionals de Procés Constituent", ha exposat, "la monarquia espanyola no és qüestionada enlloc del manifest Catalunya Sí que es Pot", encara ha reiterat. A més, Catalunya Sí que es Pot tan sols oferia els llocs sisè i dinovè als militants de PConstituent, el primer presumiblement per a Teresa Forcades i el segon, a designar lliurement.

El rebuig a concórrer amb la CUP

Els adherits a PConstituent van realitzar dissabte dues votacions. D'una banda, van rebutjar pel 60% dels vots concórrer amb Catalunya Sí que es Pot, mentre que només un 34,7% hi va donar suport. Posteriorment, van decidir què feien el 27-S: presentar-se per lliure, concórrer amb la CUP o no presentar-se. Aquesta última opció va ser la majoritària, amb el 69% dels vots, mentre que aliar-se amb la CUP va recollir el 19% de suports.

Segons Vila, aquesta decisió no s'ha d'interpretar com una derrota de les tesis que defensen: "L'opció que va guanyar va ser la de tranquils, pensem, ens organitzem... Dissabte no hi va haver espai per plantejar-nos-ho de veritat, ja havíem estat debatent durant moltes hores." A més, apunta que molta de la gent favorable a confluir amb la CUP "s'ha anat donant de baixa", i recalca: "Vam obtenir pràcticament el doble de vots respecte l'opció que defensava Teresa Forcades de concórrer en solitari."

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada