divendres, 3 de juliol del 2015

150701. Vicent Partal. Contra la 'llei mordassa'


Vicent Partal
01.07.2015
Contra la 'llei mordassa'

Avui es comença a aplicar la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Pública, coneguda popularment per 'llei mordassa'. És un pas enrere important pel que fa als drets i les llibertats a l'estat espanyol i per això mereix la nostra repulsa més directa i contundent.

Tal com han denunciat les plataformes opositores, algunes instàncies judicials i els partits polítics, la nova llei pretén de reduir i dificultar de manera molt notable les activitats públiques de protesta, sobretot al carrer, i de denúncia política i social. A més, inclou un bon nombre d'elements d'arbitrarietat administrativa i incorpora vint-i-vuit noves infraccions que atorguen al govern espanyol possibilitats repressives fins avui desconegudes.

La llei és, doncs, un intolerable atac directe al règim de drets i llibertats existent fins ahir i per això ha estat denunciada davant les instàncies internacionals, que han expressat preocupació de manera unànime. Però, com era previsible, el govern espanyol i el partit a què pertany s'han mostrat absolutament insensibles a les crítiques. Ni tan sols la rara unanimitat amb què tots els altres partits parlamentaris han votat contra aquesta normativa no els ha frenats a l'hora de fer-la entrar en vigor avui mateix.
Vicent Partal

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada